Armageddon8 Публикувано Юни 29, 2010 Report Share Публикувано Юни 29, 2010 Зздравейте, ще се радвам ако някой може да помогне. Проблемът е следният - изготвям брошура на формат А3 в Word. Изготвил съм я - всичко по нея е ОК, когато отида да е принтирам в officeone при тях излиза следният проблем - фона на страницата не излиза такъв какъвто е в действителност . Когато се опитам да го конвертирав в pdf - в печетницата ги искали на pdf - резултатът е подобен. Давам снимки за да разберете нагледно. Някакви програми за по-добро конвертиране? Изпровах primo PDF - резултатът е подобен - даже и част от текста не се форматира правилно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
wsar Публикувано Юни 29, 2010 Report Share Публикувано Юни 29, 2010 Зздравейте, ще се радвам ако някой може да помогне. Проблемът е следният - изготвям брошура на формат А3 в Word. Брошури на Word!? Ми това ти е грешката. По принцип темата принт дизайн, подготовка на файлове за печат и т.н. си е цяла една наука. Щом правиш брошури на Word и ги даваш в печатницата да се печатат е ясно, че тая материя не е лъжица за твоята уста. Най-добре иди в някое дизайн студио, и срещу съответно заплащане ги помоли да ти сглобят въпросната брошура. Недей да търсиш програми за конвертиране в PDF няма да ти помогне за оправяне на проблемите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Armageddon8 Публикувано Юни 29, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 29, 2010 Наложи се спешно да се прави, иначе имаме човек, който отговаря за това...тъпите ти коментари не ми трябват също . Дръж си ги за тебе...Ако някой може да помогне ще се радвам. P.S. Ако не бях написал, че е брошура сигурно друго щеше да разправяш. Не правя брошури, аз съм счетоводител. Ако всичко ми беше ясно нямаше да питам. Там където ще ги печатят ги искали на PDF. Не ми интересува дали е печатница или някоой ще ги рисува на ръка...това което ми трябва е дали има начин неточностите при конвертирането от word към pdf да се избегнат и нещата да се предадат коректно. Пак ти казвам глупавите ти коментари не ми трябват. Ако можеш да помогнеш, помогни, ако не - не успамвай темата с твойте забележки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
wsar Публикувано Юни 29, 2010 Report Share Публикувано Юни 29, 2010 Моят коментар бил тъп... Абе "умник" опитвам се да ти дам правилен съвет, за да не си блъскаш кратуната и пак да стигнеш до същия извод, а ти ми обясняваш, че коментара ми бил тъп. Е троши си главата... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Armageddon8 Публикувано Юни 29, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 29, 2010 Казах ти, абстрахирай се от примера с брошурата - ТОВА Е ПРИМЕР, за да се разбере по-нагледно проблемът с конвертирането. Това, че ми се е наложило да правя нещо не е проблемът - да търча наляво и надясно и да питам. Фирмата ще си плати и ще я направят както трябва. Аз питам за проблема с конвертирането, брошурата е само пример. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nightmare Публикувано Юни 29, 2010 Report Share Публикувано Юни 29, 2010 Аз съм с PDFCreator опитай пък може да стане, До сега съм нямал никви проблеми с нея Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
wsar Публикувано Юни 29, 2010 Report Share Публикувано Юни 29, 2010 ...Пак ти казвам глупавите ти коментари не ми трябват. Ако можеш да помогнеш, помогни, ако не - не успамвай темата с твойте забележки. Човек спри да ме обиждаш и се осъзнай малко щ'от си смешен... И да конвертира успешно файла в PDF, той пак няма да става за печат. Цялата брошура ще излезе едно големо цветно петно. Няма ли кой да и забоде катанеца на тая тема вече... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Armageddon8 Публикувано Юни 29, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 29, 2010 Конвертираният файл не излиза едно голямо цветно петно. Излиза сравнително добре с известна загуба на детайли, особено при снимките. Въпросът беше как при конвертиране да се запази форматирането и качеството макисмално и с коя програма. Благодаря на The Nightmare, утре ще изпробвам и неговото предложение. wsar - не мога да те разбера какво ми се пениш толкова, че брошури не се правят на word, не се правят, че е по-добре да ги дадеш на човек който разбира - ясно. Конкретно по въпросът с КОНВЕРТИРАНЕТО, ако можеш да помогнеш помогни, ако не - по-добре не пълни темата с НЕНУЖНИ изказвания. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
m0rgan Публикувано Юни 29, 2010 Report Share Публикувано Юни 29, 2010 Опитай с онлайн конвертори, примерно този или този , май и двата поддържат *.docx. Ако не стане, PDF reDirect е добро решение. п.п. добре ще е админите да поразчистят темата с излишните коментари по-горе, Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 29, 2010 Report Share Публикувано Юни 29, 2010 Arrmmaggeddon, Convert DOC to PDF for Word 3.5 ще свърши ли работа? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Юни 29, 2010 Report Share Публикувано Юни 29, 2010 Arrmmaggeddon, Convert DOC to PDF for Word 3.5 ще свърши ли работа? а имали от пдф към док (ако може да е free) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 29, 2010 Report Share Публикувано Юни 29, 2010 Има май... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Armageddon8 Публикувано Юни 30, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 30, 2010 Arrmmaggeddon, Convert DOC to PDF for Word 3.5 ще свърши ли работа? Конкретно при мене на А3 конвертиране направи това: Иначе се оправих - смених фона отзад да е само 1 цвят. Явно повечето конвертори имат проблем при конвертиранетоq ако като фон е зададен комбинация от два цвята. Приставката на word се оправя доста добре като направиш настройки на принтера(!) - т.е. от настр. на принтера избирам - формат А3, давам цветно (примерно) - и тогава записвам на PDF. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Armageddon8 Публикувано Юни 30, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 30, 2010 Опитай с онлайн конвертори, примерно този или този , май и двата поддържат *.docx. Ако не стане, PDF reDirect е добро решение. п.п. добре ще е админите да поразчистят темата с излишните коментари по-горе,Кнокретно при мене не стана. Даде ми линк от e-mail-а да сваля файловете, но нищо не става - не се свалят изибщо. Аз също вчера изпробвах няколко такива on-line конвертори - нищо не стана. Благодаря на всички отзовали се. Изробвах предложенията дадени тук, а и някой други. Като цяло мога да кажа, че плъгинът на word върши работа (с някой изключения). Конкретно при мене всички имаха проблеми с предаването коректно на фона на страницата при комбинация от 2 цвята... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост