Jump to content

Проблем с Windows 7

Препоръчан пост

Снощи като си изключвах компа и ми показа някакъв син екран с надписи, но бях на леглото и докато дойдох до компа, изчезна. Като се рестартира ми показа това на снимките долу, ако трябва да кача нещо кажете:

post-13885-086088700 1277801419_thumb.jpg

post-13885-069204900 1277801431_thumb.jpg

Сподели другаде

За жалост е както предполагах - въпросният dump файл е безполезен. Тъй като липсва почти всякаква полезна информация, ще трябва да се изчака още време. За всеки случай направи следното: десен клик върху My Computer -> Properties -> Advanced system settings -> трети бутон Settings... -> от падащото меню долу избери Kernel memory dump -> потвърди с OK на двата прозореца. При следващия забив, ако има такъв, трябва да се създаде файл MEMORY.DMP в C:\WINDOWS. Архивирай го и го прикачи. Това в случай, че последният забив не е бил единичен случай.
Сподели другаде

влез в Старт меню, с десен на Компютър, Свойства, Допълнителни системни настройки, В раздел Разширени на Стартиране и възстановяване, Настройки и махни отметката на Автоматично рестартирай. Ако пак се появи проблема ще остане синия екран с изписаните грешки - error 0x........ или stop 0x........ по които може да се определи. макар че думп файла трябва да ги има.

Ако не се повтори синия екран, най вероятно е било нещо моментно и не е проблем.

Сподели другаде

За жалост е както предполагах - въпросният dump файл е безполезен. Тъй като липсва почти всякаква полезна информация, ще трябва да се изчака още време. За всеки случай направи следното: десен клик върху My Computer -> Properties -> Advanced system settings -> трети бутон Settings... -> от падащото меню долу избери Kernel memory dump -> потвърди с OK на двата прозореца. При следващия забив, ако има такъв, трябва да се създаде файл MEMORY.DMP в C:\WINDOWS. Архивирай го и го прикачи. Това в случай, че последният забив не е бил единичен случай.

То си е така - "Kernel memory dump". В папката на WINDOWS няма такъв файл, ако изобщо е трябвало да се създаде.

влез в Старт меню, с десен на Компютър, Свойства, Допълнителни системни настройки, В раздел Разширени на Стартиране и възстановяване, Настройки и махни отметката на Автоматично рестартирай. Ако пак се появи проблема ще остане синия екран с изписаните грешки - error 0x........ или stop 0x........ по които може да се определи. макар че думп файла трябва да ги има.

Ако не се повтори синия екран, най вероятно е било нещо моментно и не е проблем.

Махнах отметката и сега ще чакаме :D.

----

Не мисля, че ще се появи отново, 'щото снощи един приятел ми прати една картинка (не точно, щот не се отваря) и преди да ми каже, че е някав вид зловредна гадинка аз го отворих и ми изписа, че формата на файла не се поддържа или да си обновя viewer-a.

Като го сканирах с антивирусната не показа нищо, сканирах го с MB' Anti-Malware само ми показа, че разширението е неизвестно. Файла съм го изтрил и не мога да го кача.

EDIT: Забравих, че го пуснах в 2 сайта за сканиране, ето резултатите: link 1, link 2

Сподели другаде

Ако приятеля ти ти изпрати пак този файл би ли ми го пратил на Лично събщение ?

Мерси предварително ! :)

Казах му да ми го прати, ама и той го е бил изтрил. Ако нещо някой ми го прати ще пиша ;)

Сподели другаде

Снощи като си изключвах компа отново се появи и го снимах с фотоапарата, но не мога да кача снимката, 'щото в момента нямам кабел :). Ще продиктувам написаното.

Tehnical information:

*** STOP: 0x000000c5 (0x60D64820, 0x00000002, 0x00000000, 0x8295971A)

Collecting datafor crash dump...

Initializing disk for crash dump...

Begining dump of physical memory.

Dumping physical memory to disk: 100

Contact your system admin or technical support group for further assistance.

И отгоре има обяснения за решаването на възможния проблем. Ако трябва да го копирам или кача нещо друг кажете.

Като включих компа отново започна да търси Solution, но този път търси, търси и прозореца изчезна :lookaround: .

Сподели другаде

Снощи като си изключвах компа отново се появи и го снимах с фотоапарата, но не мога да кача снимката, 'щото в момента нямам кабел :). Ще продиктувам написаното.

Tehnical information:

*** STOP: 0x000000c5 (0x60D64820, 0x00000002, 0x00000000, 0x8295971A)

Collecting datafor crash dump...

Initializing disk for crash dump...

Begining dump of physical memory.

Dumping physical memory to disk: 100

Contact your system admin or technical support group for further assistance.

И отгоре има обяснения за решаването на възможния проблем. Ако трябва да го копирам или кача нещо друг кажете.

Като включих компа отново започна да търси Solution, но този път търси, търси и прозореца изчезна :lookaround: .

Това е някакъв драйвер на виртуално устройство, като Alcohol 120, daemon tools или друго. Ако имаш инсталирана такава програма пробвай, ако я деинсталираш дали ще продължи проблема. Или я обнови с по-нова версия.

Ако ли не, то тогава търси причината в някой драйвер на диска. Или диска ???

Сподели другаде

• 2 years later...
Добър вечер извинявам че пиша в този късен час но имам малък проблем предималко докато си работех на лаптопа ми изписа crash dump disk,crash dump memory и син икран и бели букви до сега не ми се е случвало и се поникьосах и изключих веднага лаптопа след като го вкрючих пак си работи нормално моля да ми помогнете и дами кажете дали е възможна още да има проблем
Сподели другаде