novamen Публикувано Юни 25, 2010 Report Share Публикувано Юни 25, 2010 Здравейте,имам следния проблем.Правя си програма на VB 2005,която ми визуализира изображения в PictureBox по следния начин:PictureBox1.Image = New System.Drawing.Bitmap("C:\Users\Documents\Visual Studio 2005\Projects\Fibonaci\fibonachi1.gif")Така направена програмата работи.Буилдвам я, пак работи.Вземам exe-то на готовата програма и го записвам на друг компютър и при изпълнение ми дава грешка,че не може да намери изображенията на указания адрес в скобите.Да ама този адрес е на другия компютър.Как да се справя с проблема? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nightmare Публикувано Юни 25, 2010 Report Share Публикувано Юни 25, 2010 може би трябва да се прави на виртуална машин... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
novamen Публикувано Юни 25, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 25, 2010 Не е това.Проблемът е, че на другия компютър вече няма тези изображения на този адрес.C:\Users\Documents\Visual Studio 2005\Projects\Fibonaci\fibonachi1.gifВъпросът ми е има ли начин да вградя тези изображения в самата програма? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Юни 25, 2010 Report Share Публикувано Юни 25, 2010 Просто конфигурирай свойството Image на PictureBox-а по време на разработката (т.е. като използваш прозореца Properties на Visual Studio), а не по време на изпълнение (с код) както ти го правиш. По този начин изображнието ще се "вгради" и дори и да го няма на машината, на която го стартираш по-късно то ще се показва без проблем. Естествено, ако е необходимо може да му зададеш Visible = False, ако не искаш да се вижда веднага при стартиране, а ще го покажеш по-късно чрез някакво действие например натискане на команден бутон (който ще промени свойството Visible на True и каринката ще се покаже). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост