Jump to content

Хоризонтални чертички на екрана

bobo4as

Препоръчан пост

Здравейте, имам следния проблем - веднъж, докато седях на компютъра и играх онлайн игра, той заби и се появиха някакви чертички. В началото не им обръщах внимание и продължавах да си играя, но постепенно с времето те станаха все повече и повече и започнаха да влияят отрицателно на компютъра:

1. стана много по-бавен

2. при опит да вляза в играта, успявам за максимално 1 минута. Появяват се хиляди чертички, компютърът забива и се изключва Мониторът

3. единственото, което мога да направя, е да го рестартирам. Помислих, че е вирус и пробвах с преинсталация на компютъра. Всичко беше 6, докато не инсталирах драйверите на видеокартата (дискът съм го загубил и взех от интернет). Пак се появиха същите чертички.

Снимка (при малко натоварване) :

http://img130.imageshack.us/i/snimka1.png/

Снимка (при голямо натоварване) :

http://img404.imageshack.us/i/pic1g.png/

П.П. Съмнява ме да съм объркал драйверите за видеокартата.

П.П2 при рефреш някои от тях се махат, но след секунди се появяват отново и се удвояват.

някаква идея как може да оправя спестявайки някой Лев ОТ ремонт?!

благодаря предварително!!!

Сподели другаде

Aртифакти

1.Прегряващо видео.

2.Дефектираща видео карта.

Дай температури от Everest на видео картата като за начало, да беше писал нещо за компютъра...

За чай е късно, за кафе също...Боба го хапнах за обяд... :haha:

Edit-НЕ КАЧВАЙТЕ снимките на ImageShack и PhotoBucket.

Зареждат страшно бавно и изнервящо.

Ето Български хост за картинки до 1MB Линк-Цък

Сподели другаде

Провери температурата на видеокартата. Това може да стане както вече ти казаха с Everest, но също може и с безплатния GPU-Z или RivaTuner. Доста е вероятно проблемът да идва от прегряване, особено ако е 7300 с пасивно охлаждане и нямаш добър въздушен поток в кутията.
Сподели другаде