tubleron Публикувано Юни 24, 2010 Report Share Публикувано Юни 24, 2010 Здравейте,мисля че като се ровичках из Биоса.....както и да е.Някои знае ли как да му задам настройки по подразбиране,стандартните настроики-както си е бил да стане? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Julko Публикувано Юни 24, 2010 Report Share Публикувано Юни 24, 2010 Трябва като влезеш в BIOS-а да има Set Default BIOS settings или нещо подобно,че не мога да се сетя точно как беше. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юни 24, 2010 Report Share Публикувано Юни 24, 2010 Виж в книжката за дъното - някъде би трябвало да има един джъмпър - точно за тази цел - премества се веднъж и после пак се връща на предишното си място. Другият начин е с изваждане на батерията. Не ми се е случвало да правя нито едното,нито другото така че не съм съвсем сигурен за второто... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Julko Публикувано Юни 24, 2010 Report Share Публикувано Юни 24, 2010 Да,ама мисля,че сега повечето нови дъна (зависи какво е неговото) нямат батерия и в такъв случай само чрез тоя джъмпър ли ще стане или може и по друг начин? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tubleron Публикувано Юни 24, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 24, 2010 Не разбирам много,но дъното е мн. старо- с батерия е. И точно след махане и слагане на батерията има проблем.Затова искам да му върна фабричните настройки Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юни 24, 2010 Report Share Публикувано Юни 24, 2010 Можеш ли точно и ясно да опишеш какъв е проблема? Имаш ли книжка за дъното и погледна ли там? Julkata92,стана ми интересно какви са тези дънни платки без батерия? Не съм голям спец по компютрите - изглежда живея със заблудата,че повечето дънни платки си имат батерия... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Юни 24, 2010 Report Share Публикувано Юни 24, 2010 Здравейте,мисля че като се ровичках из Биоса.....както и да е.Някои знае ли как да му задам настройки по подразбиране,стандартните настроики-както си е бил да стане?Като влезеш в биос, на началния прозорец една от опциите не е ли LOAD OPTIMIZED DEFAULT? Даваш върху него, потвърждаваш с ''tab\y\enter''. Даваш F10 и излизаш. Не помня точно с коя команда се потвърждаваше накрая( не съм ровичкал скоро моя и не помня, но със сигурност пише), но мисля че пак беше ''tab\y\enter. п.п стен, защо го караш да вади батерията, за връщане на дефолт настройките? Аз ли нещо не разбрах правилно питането му... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tubleron Публикувано Юни 24, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 24, 2010 Ще се опитам да опиша малко по-подробно.При всяко включване на компютъра ми излиза мадпис да натисна ШИФТ и Ф10. Като ги натисна ми се отваря ето това: http://img819.imageshack.us/img819/8334/picture002z.jpg Uploaded with ImageShack.us А при всяко спиране на компютъра,ето това: http://img88.imageshack.us/img88/5497/picture001bg.jpg Uploaded with ImageShack.us Това се получава дори и след преинсталиране на компютъра. Снимките се с фотоапаратче но пак...за да добиете представа.Не разбирам от компютри и незнам какво е дъното,но знам че е с батерия.Ако трябва информация и за дъното ще дам такава,ако ми кажете как Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Julko Публикувано Юни 24, 2010 Report Share Публикувано Юни 24, 2010 Ами това устройство под наименованието А: по принцип винаги е флопи дисковото устройство.Виж дали имаш такова.Ако имаш значи не е свързано и затова може би се оплаква.Sten,ами за тия дъна без батерия някаде бях чел,че вече по новите са без батерия,но са малко на брой. П.П. Информация за дъното можеш да дадеш чрез програмата Everest. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юни 24, 2010 Report Share Публикувано Юни 24, 2010 От първата картинка, която си публикувал се вижда опция Show Config Message - спокойно можеш да го забраниш (Disable).За втората картинка... с каква антивирусна програма работиш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tubleron Публикувано Юни 24, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 24, 2010 От първата картинка, която си публикувал се вижда опция Show Config Message - спокойно можеш да го забраниш (Disable).За втората картинка... с каква антивирусна програма работиш?С Nod32 ,а за енабле-ей сега ще опитам-Първия проблем се оправи като му дадох ДИСАБЛЕ,вече не ми показва да натисна Шифт и Ф4,макар че сега ме пита да тръгне ли Уиндоуса нормалкно и започва да тече време (секунди),това не ме притеснява толкова,но втория проблем си остава-При изключване на компютъра Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юни 24, 2010 Report Share Публикувано Юни 24, 2010 С Nod32...Предположих, че е така. В настройките на антивирусната има опция да сканира дискетите при изход от Windows. Въпросът е дискутиран във форума, можеш да потърсиш за решението на проблема или да изчакаш в темата да се включи някой, който ползва тази програма (аз не я ползвам, а и при положение, че не си казал с коя версия работиш - няма как да ти кажа и къде точно да потърсиш въпросната настройка). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tubleron Публикувано Юни 24, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 24, 2010 Предположих, че е така. В настройките на антивирусната има опция да сканира дискетите при изход от Windows. Въпросът е дискутиран във форума, можеш да потърсиш за решението на проблема или да изчакаш в темата да се включи някой, който ползва тази програма (аз не я ползвам, а и при положение, че не си казал с коя версия работиш - няма как да ти кажа и къде точно да потърсиш въпросната настройка).A ако от БИОСа дам ДИСАБЛЕ и на Флопито? Дали ще стане? А за антивирусната НОД32 2.70 на БГ език Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост