dimiturp Публикувано Юни 23, 2010 Report Share Публикувано Юни 23, 2010 Имам един въпрос свързан с хард диск и дънната ми платка .. Та може ли да се сложа този хард диск на тази дънна платка.Дънната ми платка поддържа ли "SATA2" или там какво е ... (каквото и да значи това) Питам защото не съм много вещ в тези работи а ми се налага да сменя твърдия диск. А и ако може да изкажете мнение за твърдия диск. Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 23, 2010 Report Share Публикувано Юни 23, 2010 Та може ли да се сложа този хард диск на тази дънна платка.Да. А и ако може да изкажете мнение за твърдия диск. Ами като цяло би трябвало да е достатъчно качествен диск, но е по-бавничък от стандартните си събратя. Избраният диск е от "екологичните" и работи на по-ниски обороти, което значи, че ще е по-бавничък като цяло. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юни 23, 2010 Report Share Публикувано Юни 23, 2010 За сметка на това пък няма да се загрява особено. Имам "зелен" Самсунг(мисля,че е на 5400 оборота) и в момента температурата му е 25 градуса,докато в стаята ми е под 30. Димитър,ако нямаш нищо против "зелените" - защо не погледнеш това: http://www.jarcomput...g/?m=7&i=536874 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimiturp Публикувано Юни 23, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 23, 2010 Ами и този не е лош. Мерси за отговорите ! "Зелен" "син" важното е да върши работата си както трябва хаха ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 23, 2010 Report Share Публикувано Юни 23, 2010 Ами и този не е лош. Мерси за отговорите ! "Зелен" "син" важното е да върши работата си както трябва хаха ..."Зелените" за съхранение на данни са по-подходящи. За системен диск плюс съхранение е по-добре да е друг. Аз например наскоро си купих такъв. Бърз е и безшумен. Според това изследване, харддисковете на Hitachi са лидер по надеждност, а това е най-важното. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 24, 2010 Report Share Публикувано Юни 24, 2010 "Зелените" за съхранение на данни са по-подходящи.Не бих ги нарекъл точно по-подходящи. Просто разполагат по-добро съотношение цена/капацитет, което не е напълно същото с "по-подходящи". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юни 24, 2010 Report Share Публикувано Юни 24, 2010 Предполагам,че под "по-подходящи" имаш предвид сървърните? Ако те са "най-подходящи",тогава "зелените" според мен могат да си запазят титлата "по-подходящи". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 24, 2010 Report Share Публикувано Юни 24, 2010 Предполагам,че под "по-подходящи" имаш предвид сървърните? Ако те са "най-подходящи",тогава "зелените" според мен могат да си запазят титлата "по-подходящи".Имам предвид "зелената серия" - не сървърните, за тях въобще не е ставало въпрос. Понеже са по-бавни и затова така се изразих, че са "по-подходящи за съхранение на данни", не че не стават въобще за системни. Като има по-бързи обаче, е добре те да са системни, а понеже са и с голям капацитет, ще бъдат и за съхранение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Томи Томев Публикувано Юни 25, 2010 Report Share Публикувано Юни 25, 2010 Здравейте. Работя на компютър с бавен процесор /996 MHz/ малка по обем памет /256 МВ /. Хард диска е 80 МВ, с операционна система WINDOWS XP. Получих компютър с по-големи възможности / процесор 2 GHz, памет 1GB, хард диск 40 GB с операционна система WINDOWS XP /Какви са стъпките за да поставя стария хард диск на новия компютър като системен диск, с цел да запазя всичките си програми,интернет настройки и цялата си досегашна работа, а новия диск да го поставя на стария компютър.Предварително БЛАГОДАРЯ за помоща. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 25, 2010 Report Share Публикувано Юни 25, 2010 Просто им се сменят местата - кабелите се разкачват, монтират се дисковете и се закачват отново. BIOS ги намира и като има опер. с-ма, зареждаш нея. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Юни 25, 2010 Report Share Публикувано Юни 25, 2010 Просто им се сменят местата - кабелите се разкачват, монтират се дисковете и се закачват отново. BIOS ги намира и като има опер. с-ма, зареждаш нея. А ако новият компютър е с различен чипсет и като цяло хардуер спрямо стария (което е доста вероятно) какво правим? BSOD при стартиране на Windows ми се струва или в добрия случай ще зареди, но може да има доста проблеми след това. Местенето на една и съща XP инсталация където си искаш не е толкова лесно, даже си има техники за създаване на универсален XP имидж. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 25, 2010 Report Share Публикувано Юни 25, 2010 А ако новият компютър е с различен чипсет и като цяло хардуер спрямо стария (което е доста вероятно) какво правим? BSOD при стартиране на Windows ми се струва или в добрия случай ще зареди, но може да има доста проблеми след това. Местенето на една и съща XP инсталация където си искаш не е толкова лесно, даже си има техники за създаване на универсален XP имидж.Да, това всъщност е равносилно на смяната на дънната платка с друга. При мен в такъв случай Windows XP си е инсталирал нови драйвери и си е тръгвал, но може да има и проблеми. Само за мрежовата карта трябваше да се инсталира драйвер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Юни 25, 2010 Report Share Публикувано Юни 25, 2010 Заради HAL може да има сериозни проблеми, ако дънните платки на двата компютъра не са сходни или еднакви.Ако ще се мести харддиска, да се направи архивно копие на информацията на него и да се инсталира Windows на чисто, на харддиска след като е поствен в другият компютър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост