Jump to content

Tърся програма за показване на Excel таблица на телевизор

Препоръчан пост

Здравейте,

търся някаква програмка, която да ми показва написаното в екселска таблица на телевизор в друго помещение и най-вече да рефрешва през определен период от време, а не да показва едно и също( тоест в реално време да показва таблицата).

Благодара предварително.

Сподели другаде

Ако не напишеш за каква операционна система става въпрос, с каква конфигурация е компютъра и с какви входове - телевизора, струва ми се, че благодарностите ще са за нищо.
Сподели другаде

Ако не напишеш за каква операционна система става въпрос, с каква конфигурация е компютъра и с какви входове - телевизора, струва ми се, че благодарностите ще са за нищо.

win XP sp2, p4 2.44, 1gb ram, Nvidia 5800gt, ввръзката с телевизора е посредством кабел HDMI-DVI.Телевизора е PHILIPS 42" .

Аз досега опитвах със снимка на екселската таблица и след като връзвах друг комп към телевизора и от скрийнсейвъра на този комп пусках снимката , но за съжаление не се опреснява скрийна с промяна на снимката. Показва си предишната снимка. затова моля за програмка или начин по който да го направя. ЦЕлта е:

От ексел таблицата се вкарва продукцията на машини на всеки час и след това искам да може тази таблица да се показва на телевизора. Благодаря отново .

Сподели другаде

Прегледай настройките в контролния панел на видеокартата - би трябвало да можеш да "клонираш" картината. Така ще можеш да отвориш файла и да работиш върху него, като всичко, което е на твоя екран, ще се вижда и на телевизора. Виж дали имаш тези настройки: PC to TV - nVidia software settings.
Сподели другаде

Това не е вариант понеже таблицата се попълва на друг компютър, който не показва само нея през останалото време, а е работно място и ако го клонирам ще се вижда какво прави човека на комютъра, а няма да показва таблицата. Аз го направих като правя снимка на таблицата и я показвам от другия комп като скрийнсейвър, но на следващия час като заменя старата снимка с новата не ми се рефрешва на телевизора.Показва си старата снимка. :(
Сподели другаде

Опиши малко по-подробно цялата схема, така не е много ясно какво имаш като ресурс и какво се опитваш да постигнеш.

Дотук разбрах следното:

1. Имаш компютър "А" (с неясно каква конфигурация), на който се работи с Excel-ски файл;

2. Имаш компютър "Б", свързан с телевизор;

3. Имаш телевизор с неясно какви входове (освен HDMI-DVI).

Дотук възникват няколко въпроса:

Как са свързани А и Б; свързани ли са изобщо?

Колко често се обновява таблицата?

Колко често искаш да се обновява информацията на телевизора?

Едно предложение: не може ли да се ползва някое приложение, като Virtual Desktop Manager, например?

Сподели другаде

Компютрите са с едни и същи данни. Свързани са в мрежа 50 броя и с файлов сървър(това няма значение за сега). Телевизора има всички изходи. Таблицата се опреснява на всеки кръгъл час както писах по-горе.

Стигнах до следното: дали има някоя програмка, която да показва на екрана снимки и да ги опреснява през определен период от време. Тоест ако сложа снимката в дадена папка и я променям на всеки кръгъл час тази програма да показва новата снимка след като е променена.

Благодаря отново и съжелявам , че Ви измъчих толкова.

Сподели другаде

Не си писал с какъв офис пакет работиш и с коя версия...

С Microsoft Office 2003 SP3 можеш да направиш следното:

Отваряш файла с Excel, правиш си промените, File -> Save as Web Page... . Създадения .htm файл го отваряш с Mozilla Firefox и му задаваш да презарежда страницата на колкото време ти е нужно (трябва да имаш инсталиран Tab Mix Plus или друга подобна добавка).

Сподели другаде