georgibozhinov Публикувано Юни 22, 2010 Report Share Публикувано Юни 22, 2010 Здравейте, имам настолен и лаптоп. имам и едно Gsky-link GS-27USB-50 + една 12 Db антена (един колега много го похвали). Също така имам и един домашен Wi Fi рутер. Въпроса ми е следният : Комшията ми, който е на 3 етажа под мен ми е приятел и ми каза, че мога да ползвам нета му ако го хващам. Като съм до прозореца го прихващам, но като съм по-навътре в стаята и сигнала се губи. По-някакъв начин не мога ли да прихвана сигнала и да го усиля. Често пътувам и не ми се дават всеки месец за нет пари. Съжалявам ако питам за глупости, но си мисля че може да се направи нещо по въпроса. Да я прихжана и да я шърна по някакъв начин, но незнам как ще стане. Операционната система на комповете е Win 7. Ще очаквам мненията ви. Хубава вечер . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост master7 Публикувано Юни 22, 2010 Report Share Публикувано Юни 22, 2010 Ти с LapTop-a ли ловиш слабо сигнала ??? - ако да, силата на антената е 1-2 dBi . Като ръгнеш в лаптопа WI-FI флаша Gsky-link GS-27USB-50 силата е 5 dBi.Ако ли пък завиеш антената дето е 12 dBi която имаш /предполагам насочена/ трябва да го хващаш на поне 4 черти. Кажи на авера си да приближи малко модема до джама и да насочи антената към теб да ти е по близо за хващане.Или пък направи аксес пойнт с рутера дето имаш . /модема на авера - се свързва с рутера ти -а ти с LapTop-a се свързваш с рутера. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
georgibozhinov Публикувано Юни 23, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 23, 2010 Това с акцес пойт от неговия рутер към моя мисля да го пробвам, но малко ми е неясно как ще превърна това хем да приема сигнал, хем след това да разпръсква такъв модела на рутера ми е : EDIMAX BR 6424N ако има някакво значение Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Юни 23, 2010 Report Share Публикувано Юни 23, 2010 ....Или пък направи аксес пойнт с рутера дето имаш . /модема на авера - се свързва с рутера ти -а ти с LapTop-a се свързваш с рутера....Глупости! Изказваш се неподготвен master7. Този форум се чете не само от 2-ма души...Това не се нарича access point. Това си е режим Repeater(репитер-повторител).Отиди на тази страница. Долу си свали инструкцията(Manual). На страница 90 прочети "3-4-1-6 Universal Repeater". Елементарно е! Ще се справиш! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост master7 Публикувано Юни 23, 2010 Report Share Публикувано Юни 23, 2010 Спокойно - спокойно ,не се вълнувай толкова. Объркал съм се. Исках да кажа Repeater ,то се и подразбира.Има опция да е и Repeater и Аccess point едновременно,като първото не пречи на второто. Пък ако става въпрос ,човека няма да разбере нищо от тоя линк дето си му дал.И това се подразбира... :haha: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост