ars3nal Публикувано Юни 20, 2010 Report Share Публикувано Юни 20, 2010 Здравейте Моят проблем е следния, компютъра ми е доста старичък и има 10ГБ хард, но си сложих и втори хард 30ГБПонеже старият хард ми бави компютъра искам да го изключа и да оставя само този 30ГБ.Техника ми искаше 30 лева за което но аз реших че ще се справя и самИзклюючвам старият хард, след което пускам компютъра пита ме дали да запазя промените с 30ГБ давам ОК,но преди да започне да ми зарежда Уиндоус ми изписва Non-System disk. Компютъра ми е Compaq 2013 10GB, на 8 години е някъде.Кабелите които свързват Харда са от по старите не се сещам точно как се водиха нещо с А мисля че беше. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юни 20, 2010 Report Share Публикувано Юни 20, 2010 Не ми е много ясно какъв е точно проблемът - не ти дава да инсталираш на "новият" хард ли? Наясно ли си какво е "джъмпър"? Добре дошъл във форума. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 20, 2010 Report Share Публикувано Юни 20, 2010 Здравейте Моят проблем е следния, компютъра ми е доста старичък и има 10ГБ хард, но си сложих и втори хард 30ГБПонеже старият хард ми бави компютъра искам да го изключа и да оставя само този 30ГБ.Техника ми искаше 30 лева за което но аз реших че ще се справя и самИзклюючвам старият хард, след което пускам компютъра пита ме дали да запазя промените с 30ГБ давам ОК,но преди да започне да ми зарежда Уиндоус ми изписва Non-System disk. Компютъра ми е Compaq 2013 10GB, на 8 години е някъде.Кабелите които свързват Харда са от по старите не се сещам точно как се водиха нещо с А мисля че беше.Проблема е, че новият диск не е отбелязан като системен, не съдържа файл, който указва да зареди от него или е невалиден (bootsect.bak). Може ли да свържеш и двата диска? Тогава в Control Panel -->Administrative tools -->Disk Management променяш новият диск (дялът му с инсталирана опер. с-ма) да е системен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bonbogoko Публикувано Юни 20, 2010 Report Share Публикувано Юни 20, 2010 Pata, най-вероятно е диска, има джимпери, който трябва да разместиш. После инсталваш Wina на новия диск и си свиркаш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост