Jump to content

Странен проблем след формат на флашката

Препоръчан пост

Здравейте

След като си форматирах флашката с HP Format Tool се появи този проблем :

http://prikachi.com/images/744/2236744y.png

Предложения как да го оправя?

П.П Не съм променял имената на дисковете бяха си Disk C и Disk D. Проверих за гадинки и не откри нищо

с Windows XP PRO SP3 съм:thumbsup:

Сподели другаде

Виж темата Загуба на икона на дял и отговорите в нея; за всеки случай можеш да провериш дали нямаш файл autorun.inf в дяловете - възможно е на флашката да е имало вирус, който да се е задействал преди форматирането.
Сподели другаде

Къде точно се крие проблема, не можах да схвана ?

Ясно, променили са се имената и няма картинки за дяловете. Това ли е проблема ?

Да точно това, не че е кои зне какво, но дразни :(

panevdd не стане нищо, прочетих темата и направих каквото пишеше ...

Сподели другаде

Kaк седят нещата във Folder Options->File Types->Drive->Advanced?

Дай Default и смени иконката от там, по-точно от "Change Icon"

Ако не, търси Autorun някъде в Root директорията на дяловете.

Това, което показваш, не става от самосебе си.

Сподели другаде

Изтегли FixDrive и го разархивирай в удобна за теб папка. Стартирай FixDrive.exe, избери проблемен дял и кликни бутон Fix. Повтори операцията за останалите проблемни дялове.
Сподели другаде

Изтегли FixDrive и го разархивирай в удобна за теб папка. Стартирай FixDrive.exe, избери проблемен дял и кликни бутон Fix. Повтори операцията за останалите проблемни дялове.

Точно щях да кажа, че с това си реших проблема :haha:

Сподели другаде

• 2 weeks later...

Иначе проблема може да се режи и със следния скрипт:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\DriveIcons]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\DriveIcons\C]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\DriveIcons\D]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\DriveIcons\C\DefaultIcon]

@="shell32.dll,8"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\DriveIcons\D\DefaultIcon]

@="shell32.dll,8"

Запазете файла с име drive.reg

Сега го стартирайте и при появата на диалогов прозорец избери YES за да влезнат промените в сила... :)

Сподели другаде

• 2 weeks later...
Истината е, че Уиндоуса е жестока ОС, докато прави нещо успява да свърши и допълнителни глупости - сигурен съм че е станало ей това > формат на флашката, аха-аха да опресни екрана на експлорера - забива за секунда две и след това крайния резултат - твоят. И на мен ми са случвали подобни невероятни глупости неведнъж.
Сподели другаде

Истината е, че Уиндоуса е жестока ОС, докато прави нещо успява да свърши и допълнителни глупости - сигурен съм че е станало ей това > формат на флашката, аха-аха да опресни екрана на експлорера - забива за секунда две и след това крайния резултат - твоят. И на мен ми са случвали подобни невероятни глупости неведнъж.

Нищо лично, но големи тъпотии наприказва. Windows не върши глупости. Сама по себе си е много добра операционна система. Това, че потребителите имат навика да ползват калпав софтуер и хардуер или просто да не мислят както кликат/правят (или преди да пишат нещо), не значи, че Windows е виновна.

Сподели другаде

Нищо лично, но големи тъпотии наприказва. Windows не върши глупости. Сама по себе си е много добра операционна система. Това, че потребителите имат навика да ползват калпав софтуер и хардуер или просто да не мислят както кликат/правят (или преди да пишат нещо), не значи, че Windows е виновна.

Ползвам Windows от версия 3.0 до 7, така че имам достатъчно наблюдения. Можеш да питаш автора на темата да ти отговори че формата на флашката е правен под Windows Explorer. Толкоз.

Ако разработчиците на софтуер и игри не поддържаха толкова тая платформа като заглавия за Windows, тази ОС отдавна да си е отишла. 5-та и 7-ма версия са единсвените що-годе добри.

Сподели другаде

Ползвам Windows от версия 3.0 до 7, така че имам достатъчно наблюдения. Можеш да питаш автора на темата да ти отговори че формата на флашката е правен под Windows Explorer. Толкоз.

Ако разработчиците на софтуер и игри не поддържаха толкова тая платформа като заглавия за Windows, тази ОС отдавна да си е отишла. 5-та и 7-ма версия са единсвените що-годе добри.

Това, че някой е ползвал нещо дълго време, не е гаранция за знания. Познавам хора, които за няколко месеца работа с компютър са научавали повече отколкото други са научавали след 2-3 години. Така че не използвай този довод, защото не минава.

Сподели другаде