geraldo85 Публикувано Юни 17, 2010 Report Share Публикувано Юни 17, 2010 Здравейте,взех си латоп,който беше с Windows 7 Ultimat на него,но понеже не ми тръгвахя някой по-стари програми и игрички,реших да сложа XP и евентуално после отново седмицата на друг дял.7-цата си беше на С: като оставаха около 20гб свободни.Пуснах диска с XP и там бяха изброени 3 дяла:С: - с размер 100мб и няколко въпросителни,като с него не можеха да се извършват никакви дейности???D: - свободни около 20гб (при което аз реших,че това всъщност е С-то на което е 7-цата)Е: - свободни около 100 гб ( което беше дял D на 7-цата) На С естествено не ми разреши да инсталирам затова форматирах следващото D: с надеждата,че това е някаква грешка,която ще се оправи.Да ама не! XP-то се инсталира и... е на дял D: .Това,което преди това беше на D: сега е E:.Когато инсталирам нещо,по подразбиране ми се отваря D.Въпроса ми е как да си върна нормалното положение? Ако трябва ще преинсталирам пак.И още нещо в момента на дял C: има следния надпис:" Резервирана за системата " ???? п.с. Имах инсталиран Virtualbox, на който обаче първо изтрих инсталираната операционна,а после и самата програма,заедно с регистрите.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юни 17, 2010 Report Share Публикувано Юни 17, 2010 Първо бих ти препоръчал да провериш дали имаш Recovery Partition за Windows 7 (по всяка вероятност - имаш). Ако е така, силно препоръчително е да си архивираш информацията от този дял - най-вероятно версията на Windows-а ти е лицензирана, добре е да си я запазиш. Само не се сещам в момента как ще стане, ако си успял да изтриеш 7-цата...Второ, ако имащ ценна информация (снимки, документи) - също е добре да си ги запишеш на външен носител (CD, flash памет...).Накрая, намери си някой редактор на дялове (напр. GParted), изтрий всички сегашни дялове и си създай нови. Така поне ще знаеш какво правиш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
geraldo85 Публикувано Юни 17, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 17, 2010 Значи да видим дали съм разбрал.Трия всички дялове и после сам си ги моделирам,след което инсталирам отново XP? ще мога ли изобщо да изтрия дяла на който е XP-to? И как по-точно се трият тези дялове?Не ми трябва нищо от седмицанта,нямам никаква информация на компютъра,освен прясно инсталираното на погрешно място XP П.С. как после да направя така,че единия да е С,а другия D ,E както е по принцип? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sergo75 Публикувано Юни 17, 2010 Report Share Публикувано Юни 17, 2010 Щом нямаш нищо ценно на компа, пусни пак диска с XP, изтрии всички дялове и наново си направи партитицийте, коя колкото искаш да бъде и инсталирай ! Изтриването става като първо се избере дяла, след това се натиска D за изтриване и после L за потвърждаване. Ще се ориентираш по менюто от диска на XP. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
geraldo85 Публикувано Юни 17, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 17, 2010 Добре де,ами защо тогава като натисна С не става нищо,а в менюто пише,че така се добавя нов дял?Като ги истрия после да няма... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юни 17, 2010 Report Share Публикувано Юни 17, 2010 Не съм сигурен, че с диска на ХР ще можеш да си оправиш дяловете, затова съм посочил GParted за тази работа; разгледай и Partition Logic. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост