Marshala90 Публикувано Юни 17, 2010 Report Share Публикувано Юни 17, 2010 Наскоро имах проблеми с компа и се оказа, че е видео картата (GeForce FX 5500). Проблема се състоеше в следното: винаги като пусна компа след това скайп или каквото и да било екрана започва да прескача. Следва изключване на монитора и рестарт на компютъра. След рестарта си работи добре няма проблеми, но като пусна някой филм и веднага спича не можеш да правиш нищо. Като изчакам 1-3мин. филма си се пуска от времете което е изминало и върви така няколко минути и компа блокирва и се нуждае от рестарт. Клиповете във vbox7 ги гледам без проблем, но ако дам на голям екран и отново спича (за филма който съм свалил няма значение дали е на голям или малък екран). Та смених видео картата с една по-стара която имах вкъщи (NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro (32 MB)). Проблемите изчезнаха и всичко си вървеше добре, но оняи ден като гледах филм и по едно време спече компа (за около 30сек.) след което отново мърдах мишката за не повече от 5-10сек. и заби (показа син екран с възможната грешка, долу е снимката). След рестарта не иска да зарежда. Стига до "Boot From CD:" и ми казва PLEASE INSERT CD AND PRESS ENTER... нещо такова. Даже понякога преди Boot From CD: ми излизаше нещо от сорта на "HPA Device Disabled" или нещо подобно. Като сложа диска Windows-а зарежда файловете и спира преди да ми покаже твърдите дискове където да окажа даден от тях за инсталацията и ми показва това на снимката долу т.е. не ми засича хард-а. Характеристики на CPU:CPU Type AMD Sempron, 2000 MHz (12 x 167) 2800+Motherboard Name Gigabyte GA-7VT880(-L) (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio)Motherboard Chipset VIA Apollo KT880System Memory 1536 MB (PC3200 DDR SDRAM) Надявам се да ми кажете нещо и окаже, че греша за хард диска Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dark L0rD Публикувано Юни 17, 2010 Report Share Публикувано Юни 17, 2010 ТОва е лесно и аз имах същи проблем. Решението е смяна на кабелчето на хард диска , не захранващото а другото IDE . Зимаш един ИДЕ 80 пинов кабел и проблема би трябвало да се реши Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Marshala90 Публикувано Юни 17, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 17, 2010 Но в момента съм на същия компютър, с друг хард диск и няма никакъв проблем О.о Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dark L0rD Публикувано Юни 17, 2010 Report Share Публикувано Юни 17, 2010 Ми то тогаава значи ти е заминал хард диска (бог да го прости). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 17, 2010 Report Share Публикувано Юни 17, 2010 Добре би било заподозреният твърд диск да се свърже към друг компютър (като втори) и да се провери дали работи въобще. Могат да се проверят и данните от S.M.A.R.T. или да се тества с официалния инструмент на производителя на твърдия диск. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Marshala90 Публикувано Юни 17, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 17, 2010 Ще пробвам и ще докладвам Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост