Jump to content

Проблем с видео карта nvidia GeForce FX 5500

Препоръчан пост

Значи проблемът е от около 2 месеца.Щом пусна игра,нямя значение каква е след 5-10 минути картината на играта почва да чезне(някои предмети изчезват други се размазват и тн)за да избегна това минимизирам играта ,но тогава екрана се размазва(става на кафяви,зелени и други черти),но остава показалеца на мишката.Тогава аз рестартирам компютъра и всичко се оправя.От около 3 дена този проблем се появява по 2-3 пъти на ден,но не знам какво го причинява.

Ето това мисля ще е от полза:

Windows XP SP3

Intel®Celeron®CPU D340 2.93GHz(22x133) ,RAM 512,DirectX 9.0c,NVIDIA GeForce FX 5500 128MB,PCChips P25G v1.0

Сподели другаде

Отвори кутията и погледни дали се върти перката на вентилатора, видеокартата. Аз имах подобен проблем с FX 5200 и се оказа блокирал вентилатор на видеокартата. След смяна за около 5 лева в сервиз проблемът изчезна.
Сподели другаде

Отвори кутията и погледни дали се върти перката на вентилатора, видеокартата. Аз имах подобен проблем с FX 5200 и се оказа блокирал вентилатор на видеокартата. След смяна за около 5 лева в сервиз проблемът изчезна.

Едва ли е от това,защото днес го почистих и всичко си беше наред.Иначе с видеокартата нямам проблеми всичко си е наред до пускането на играта/те.

Сподели другаде

Провери драйверите на видео картата.Даже ще е хубаво ако ги сложиш наново.Заведи машината в сервиз ако трябва да я отворят и да погледнат може нещо вътре в картата да е.
Сподели другаде

Наистина може да се пробва да се преинсталира драйверът (с почистване под Safe Mode преди инсталацията на новия). И все пак малко ме съмнява да е заради него. FX серията на NVIDIA не се слави като особено издръжлива, така че допускам, че самата карта бере душа. Може да се тества с друга карта на същия компютър или тази карта да се монтира на друг. Ако е хардуерен дефект, ще трябва да се купува нова карта.
Сподели другаде