yordanp Публикувано Юни 14, 2010 Report Share Публикувано Юни 14, 2010 Имам един въпрос. Искам да сложа Windows на един компютър. Как да разбера след инсталацията му какво е необходимо за да се синхронизират компонентите му да работят, имам предвид само драйвери ли?И как мога да разбера какви драйвери са необходими, на hradware/device manager трябва да погледна (там където има въпросчета, значи нещо липсва)?И също така има ли значение в каква последователност се инсталират драйверите? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юни 14, 2010 Report Share Публикувано Юни 14, 2010 Как да разбера след инсталацията му какво е необходимо за да се синхронизират компонентите му да работят, имам предвид само драйвери ли?Най-общо казано... драйвери, офис пакет, актуализации, кодеци, добавки, защита - в същия ред. Пример: Microsoft Windows Update, OpenOffice, Night_Raven Codec Pack, Adobe Flash Player, Avira AntiVir. И как мога да разбера какви драйвери са необходими, на hradware/device manager трябва да погледна (там където има въпросчета, значи нещо липсва)?Първо се инсталират драйверите за дъното - чипсет, аудио, LAN, VGA (ако последните три са вградени) и (евентуално) за процесора. След това проверяваш за "външни" контролери - видео карта, звукова карта, камера, монитор, принтер и т. н. т. Драйверите можеш да намериш на сайтовете на производителите на съответните устройства. Device Manager дава някаква представа ва състоянието на драйверите, но по-добре ползвай допълнителна програма за диагностика, напр. PC-Wizard. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юни 14, 2010 Report Share Публикувано Юни 14, 2010 Имам един въпрос. Искам да сложа Windows на един компютър. Как да разбера след инсталацията му какво е необходимо за да се синхронизират компонентите му да работят, имам предвид само драйвери ли?И как мога да разбера какви драйвери са необходими, на hradware/device manager трябва да погледна (там където има въпросчета, значи нещо липсва)?И също така има ли значение в каква последователност се инсталират драйверите? Ако нещо работи - не се опитвай да го поправяш. Офис пакет - ако непременно ти трябва. Актуализации никога не съм правил. Кодеци също избягвам да инсталирам. Ако предпочитаният от теб плейър не се справя с нещо - тогава.Лично аз съм по-склонен да инсталирам други плейъри,вместо кодеци - първите се деинсталират по-чисто. Антивирусна - препоръчвам ти Аваст,Авира или изобщо нещо без нужда от ръце,крака и др. крайници Защитна стена - може да се каже,че нямам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
wsar Публикувано Юни 15, 2010 Report Share Публикувано Юни 15, 2010 Зависи какъв тип потребители ще използват машината, но по всяка вероятност ще са средностатистически, които се подвизават предимно в интернет. На по-напредналите едва ли им е необходимо някой друг да им "тунингова" Win-a. Аз лично, след като инсталирам/преинсталирам Windows-а, за такъв тип потребители правя следното: 1. Ъпдейт на Win-а с последните издадени за версията service pacк - задълже.2. Ъпдейт на драйвърите на видеокартата до последни версии.3. Ъпдейт на др. драйвъри в случай, че нещо не работи.4. Слагам следните програмки и добавки: а) Firefox на български b) google toolbar for firefoxc) avast! Free Antivirus или AVG Anti-Virus Free Editiond) Malwarebytes' Anti-Malwaree) InfraRecorderf) Adobe Reader и Adobe Flash Playerg) BitComet - Като променям директорията по подразбиране за запазване на торентите да е рализчна от ситемния дял на диска.h) K-Lite Codec Packi) Skype – Без добавките, които вървят с него.j) WinRARk) MS Office или OpenOffice - В случай, че ми дадът да им сложа MS Office 2003, слагам и FileFormatConverters, за да могат да отварят документи създадени на по-горни версии на офис пакета. Всичкото софт гледам да е последно като версия. Задавам на някои файлове да се отварят с конкертни приложения по подразбиране, като по-специално (.gif) го асоциирам с Firefox-а, ако случайно е анимиран. Давам кратка инструкция за използването на антивирусната и на Malwarebytes' Anti-Malware и викам на клиета да черпи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
den4o7 Публикувано Юни 18, 2010 Report Share Публикувано Юни 18, 2010 Ами при покупка на компютъра, било то настолен или лаптоп, се дават дискове със драйвери. Инсталираш тях, инсталираш най-необходимите програми (анти-вирусни, офис пакет, кодеци и т.н) и си гледаш кефа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
yordanp Публикувано Ноември 7, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 7, 2010 Имам един въпрос за драйверите.Преди да започна да ги инсталирам си извадих списък с основните компоненти от компютъра (използвах програмата PC Wizard), от там се видя следното: <<< System Summary >>> > Mainboard : Asus K8N4-E > Chipset : nVidia nForce4 > Processor : AMD Sempron 3000+ @ 1800 MHz > Physical Memory : 1024 MB (1 x 1024 DDR-SDRAM ) > Video Card : RADEON X550 > Hard Disk : HDT722516DLA380 (165 GB) > CD-Rom Drive : HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55N > Monitor Type : LG Electronics L1953S - 19 inches > Operating System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 Service Pack 3 > DirectX : Version 9.0c От горевидяното означава ли това, че трябва да инсталирам само драйверите на дъното (БИОС) – чипсет, процесора и видео картата?За записвачката знам, че се инсталират автоматично, а за монитора не са задължителни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Ноември 7, 2010 Report Share Публикувано Ноември 7, 2010 Имаш диск с драйвери към дъното? Ако е така, инсталиш драйвете от него. После драйверите за видеокартата и друго, мисля, че няма да ти трябва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
yordanp Публикувано Ноември 7, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 7, 2010 Разбирам (имам 2 диска - за дъното и видеокартата) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Ноември 7, 2010 Report Share Публикувано Ноември 7, 2010 За всеки случай, след инсталацията на драйверите и рестартиране на системата, дай десен бутон на My Computer -> Properties -> Таб Hardware -> Device Manager и виж дали имаш някакви удивителни сред устройствата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост