Jump to content

Препоръчан пост

Звучи доста смешно, първоначално не му обръщах толкова внимание, но почна да ме дразни.Помислих че е, защото отдавна не съм чистил компютъра, почистих го, но бибиткането продължи на какво може да се това.Бибитка когато минимизирам/максимизирам програми.

Имам и друг специфичен проблем, купих си нова мишка и като я сложа на подложката почва да се движи сама, на какво може да се дължи това?

Сподели другаде

Звучи доста смешно, първоначално не му обръщах толкова внимание, но почна да ме дразни.Помислих че е, защото отдавна не съм чистил компютъра, почистих го, бибиткането продължи на какво може да се това.

Имам и друг специфичен проблем, купих си нова мишка и като я сложа на подложката почва да се движи сама, на какво може да се дължи това?

На какво по-точно прилича въпросният звук? Постоянен,пулсиращ?

Мишката лазерна ли е или оптична? Каква е подложката - нова,стара,дебела,тънка,с гладка повърхност или с текстилна?

Сподели другаде

На мен лично ми звучи като еднократно, отсечено бибиткане с кола (звука разбирасе не е толкова силен).

Мишката е лазерна - MOU A4 X6-22D GLASER/2X/USB BLACK подложката не е много стара, повърхността е текстилна (при старата мишка нямаше такъв проблем).

Сподели другаде

Кажи модела на дъното - може да е звук от BIOS заради висока температура, например (добре ще бъде, ако провериш температурите и напреженията на системата си).

Провери клавиатурата за заседнал клавиш или я смени с друга клавиатура.

Разбира се, нищо не пречи да си заразен с някакъв зловреден код, който да предизвиква посочените проблеми....

Специално за мишката: предполагам, че се движи курсора (показалеца), а не самата мишка - така ли е? Провери настройките за чувствителността на устройството, опитай да я намалиш. Не си казал каква е операционната система, така, че не мога да ти кажа конкретната настройка. Опитай да обърнеш подложката, така, че мишката да е върху гумираната повърхност... това се сещам засега.

Добавено: Провери си звуковата схема на операционната система, може там да е зададен звук при извършване на определени действия.

Сподели другаде

Това са ми температурите след като го почистих днес.

Поле Стойност

Свойства на датчика

Тип на датчика SMSC DME1737/SCH5017 (SMBus 2Eh)

Сензор на графичния процесор Diode (NV-Diode)

Температури

Дънна платка 34 °C (93 °F)

Процесор 48 °C (118 °F)

Диод на графичния процесор 70 °C (158 °F)

Seagate ST3160023AS 31 °C (88 °F)

Seagate ST3160023AS 35 °C (95 °F)

Вентилатори

Процесор 1908 RPM

Кутия 2109 RPM

Стойности на напрежението

Ядро на процесора 2.24 V

+3.3 V 3.35 V

+5 V 5.13 V

+12 V 12.06 V

5VTR 5.08 V

VTR 3.40 V

Дъното ми е: Asus PTGD1-LA (Puffer) (3 PCI, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, LAN, IEEE-1394

Не е от клавиатурата-проверих.

Убеден съм на 100% че не е вирус.Сканирал съм с AVG, SUPERAntiSpyware и Malwarebytes Anti-Malware

Къде да я търся тази звукова схема - с windows xp съм.

За мишката вярно че малко не правилно се изразих... :) проверих настройките, всичко си изглежда наред... явно просто трябва да се взема нова подложка...

Сподели другаде

Правилно ли разбирам - звукът е еднократно бипкане и се появява само при стартирането на компютъра? Ако е така - по принцип си има схема кой звук,появил се при стартирането какво означава.
Сподели другаде

Не е от звуците... пък и звука не е всеки път, а например като съм включил няколко програми, като го натоваря малко повече...

За мишката се оказало, че била само за много гладки повърхности като стъкла и т.н.

Сподели другаде

Не е от звуците... пък и звука не е всеки път, а например като съм включил няколко програми, като го натоваря малко повече...

За мишката се оказало, че била само за много гладки повърхности като стъкла и т.н.

Вероятно имаш бавен диск, много програми едновременно се опитват да четат, използва се DMA разбира се, и на процесора се задава да спре изпълнението на инструкция, докато си получи информацията, за която се е запътил.

Нормално процесът е труднозабележим, но при бавен диск и голямо натоварване се получава това явление.Имаме голяма дискова активност и едновременно с това и курсорът на мишката забива обикновено.

Искам да знам точно това ли става при теб.

Същият проблем се забелязва и при поставяне на диск в CD/DVD записвачката на компютъра.

Инициира се DMA и отново курсорът може да забие за известно време и при натискане на който и да е бутон-просто писък и нищо друго. Ще го забележиш, ако поставиш трудночетим диск(надраскан например)

За да не развивам теории, опиши си проблема.

Какъв точно писък, направи един кратък аудио запис ако трябва.

Извинявам се, може би не го обясних съвсем правилно това с DMA, но е доста късно.

Сподели другаде

В никакъв случай не е само за подобни повърхности. Може да работи (по думите на производителя) на такива повърхности, но със сигурност не е само за такова.

Сподели другаде

Има вариант да "свирят" дросели по дъното. Друг вариант е някоя бобина в захранващия блок, но щом се появява под товар и други действия е по-вероятно да са дроселите по дъното. Друг е въпросът, че техният звук е по-скоро като свистене, а не "бибиткане", но тук е относително. Един си мисли едно, друг друго. Наистина би било добре, ако може да предоставиш някакъв запис, за да го чуем.
Сподели другаде

Докато бях на училище във Вторник имахме същия проблем с един компютър и се оказа нещо от RAM паметта,защото след като я махнахме и сложихме друга звука изчезна.
Сподели другаде