yordanp Публикувано Юни 11, 2010 Report Share Публикувано Юни 11, 2010 Компютъра ми заби, след което го рестартирах, при включването на windows-a ми поиска парола. До сега никога не съм въвеждал парола. Изскочи ми само една иконка "My computer" и под нея поле "Password". Пробвах да вляза през safe mode, но там единствената разлика е че ми се появиха 2 икони (my computer и administrator)и при двете ми изисква парола, която нямам представа каква е и защо ми я иска. Казаха ми, че ако махна батерията на дънната платка за 5-10мин., ще се занули тази парола, но след 2 опита не видях промяна. Единствено мога да вляза в БИОС, дали не може от там нещо да се направи? Нямам логично обяснение защо не мога да си вляза в компютъра, да не би да причината да е вирус? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Юни 11, 2010 Report Share Публикувано Юни 11, 2010 Можеш да провериш за гадинки, но както разбирам нямаш възможност. Пробва ли въпреки това, че ти търси парола да не пишеш нищо просто да натиснеш Enter. Не сподели с коя ОС си и какво си правил преди да забие компютъра ?Доколкото до батерията - не, няма да стане. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
yordanp Публикувано Юни 11, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 11, 2010 За гадинки няма как да проверя, не достигам до зарвеждането на операционната система (Windows XP SP3). пробвах директно с ентер, но пак ми иска да въведа нещо. Преди това бях инсталирал няколко програми за обработка на png и jpg изображения(OptPNG, exiftool и някои други, които не мога да си спомня). Бях стартирал photoshop, firefox, няколко страници и изведъж заби, след което рестартирах. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юни 11, 2010 Report Share Публикувано Юни 11, 2010 Можеш да опиташ да отстраниш проблема с помощта на ERD Commander, например.Добре ще направиш, ако провериш системата с Avira AntiVir Rescue System, Dr.Web® LiveCD или друга подобна дистрибуция. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
wsar Публикувано Юни 11, 2010 Report Share Публикувано Юни 11, 2010 Можеш да погледнеш и тук. Мини на описаното в стъпка 2. Ако има връзка с твоя случай може да е от полза. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nightmare Публикувано Юни 11, 2010 Report Share Публикувано Юни 11, 2010 Компютъра ми заби, след което го рестартирах, при включването на windows-a ми поиска парола. До сега никога не съм въвеждал парола. Изскочи ми само една иконка "My computer" и под нея поле "Password". Пробвах да вляза през safe mode, но там единствената разлика е че ми се появиха 2 икони (my computer и administrator)и при двете ми изисква парола, която нямам представа каква е и защо ми я иска. Казаха ми, че ако махна батерията на дънната платка за 5-10мин., ще се занули тази парола, но след 2 опита не видях промяна. Единствено мога да вляза в БИОС, дали не може от там нещо да се направи? Нямам логично обяснение защо не мога да си вляза в компютъра, да не би да причината да е вирус?Да знаеш че това е много яка гадинка. И аз имах същият проблем, но при мен беше много интресно, защото след като прочетох за него и какво прави стана така на другият ден panevdd не може да сканира с какъвто и да е софтуер, защото вирусът е локнал всички акаунти на компа и едонственият "лек" е да го преинсталираш/форматираш Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юни 11, 2010 Report Share Публикувано Юни 11, 2010 ...panevdd не може да сканира с какъвто и да е софтуер, защото вирусът е локнал всички акаунти на компа и едонственият "лек" е да го преинсталираш/форматирашАз неслучайно съм посочил връзки към дистрибуции, които работят от LiveCD и са предназначени точно за премахване на зловреден софтуер. jordanp може да отиде при някой приятел, например, където да изтегли и запише на CD софтуера. След това просто указва на системата да стартира от CD-то и сканира. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
yordanp Публикувано Юни 14, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 14, 2010 Пробвах всякакви начини посочени в интернетОправих го с крайния вариант-форматиране и инсталиране на нова операционна система. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост