Jump to content

Компютъра ми не разпознава кабел за връзка

Препоръчан пост

Намерих кабел за връзка на телефон Нокиа 1209 с компютър. С него вървяха драйвър PL-2303 и програма MobiMB. Инсталирах драйвъра и от начало установих връзка между телефона и компютъра през com5. Но сега не се вижда com5 .Като стартирам програмата и поставя кабела, виждат се само com1 и com2, срещу които пише че са за блутут . Преди , като родтавях кабела се чуваше характерен звуков сигнал (за намиране на ново устройство), а сега не , все едно, че не разпознава кабела. Преивсталирах драйвъра, никаква полза.

DELL Mini,1,6GHZ,1GB Ram

Сподели другаде

Пробвай с програмата Nokia PC Suite:

http://europe.nokia....tware/pc-suites

Не сстава.

Опитах, имам нокиа Е51, тя се връзва с Nokia PC Suite, но 1209 не иска!

опитай с MobilEdit,ама пак няма да стане.аз имам 1208 и 1680-първия какво ли не съм го правил-не ще и не ще,а втория се свърза от раз след направата на съответните настройки.

Сподели другаде

опитай с MobilEdit,ама пак няма да стане.аз имам 1208 и 1680-първия какво ли не съм го правил-не ще и не ще,а втория се свърза от раз след направата на съответните настройки.

И с MobilEdit опитах не става!

Според мен въпросът е в драйвъра, но не незнам как да се оправя:)

При първият ми опит се върза(както описах по-нагоре), но след като се опитах да кача една мелодия нещо се сбъгяса и от тогава неще:)

Сподели другаде

Намерих кабел за връзка на телефон Нокиа 1209 с компютър. С него вървяха драйвър PL-2303 и програма MobiMB. Инсталирах драйвъра и от начало установих връзка между телефона и компютъра през com5. Но сега не се вижда com5 .Като стартирам програмата и поставя кабела, виждат се само com1 и com2, срещу които пише че са за блутут . Преди , като родтавях кабела се чуваше характерен звуков сигнал (за намиране на ново устройство), а сега не , все едно, че не разпознава кабела. Преивсталирах драйвъра, никаква полза.

DELL Mini,1,6GHZ,1GB Ram

Проблемът вероятно е малко по-друг. Този чип се използва в много специализирани кабели за връзка с телефони и тогава излиза като модем. А на теб ти трябва като сериаен порт. Включваш кабелът, отиваш в Device Manager, намираш секцията за модеми, намираш този модем, който ти трябва (най вероятно моторола, би следвало да е единствен, освен ако нямаш вграден в компютъра модем), казваш му да обнови драйвъра, указваш ръчно този на Prolific! Тогава би следвало отново да се появи допълнителен сериен порт в секцията за портове на Device Manager. Ако е необходимо свали актуална версия на драйвъра от http://www.prolific.com.tw/eng/downloads.asp?ID=31 .

Сподели другаде