k1ana Публикувано Юни 8, 2010 Report Share Публикувано Юни 8, 2010 проблема ми е следния получих 1 фаил от приятел отворих го skype ми се побърка и след малко ме изхвърли и ми написа че ми е сменена паролата направих си нов скаип намерих си моя звънах дигнами ама никав звук тоя фаил го прашта и на др. някои ако зн как да го разбием скаипа за да спрем Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 8, 2010 Report Share Публикувано Юни 8, 2010 Като за начало... Сканирай с Malwarebytes' Anti-Malware и SUPERAntiSpyware Free. Ако вече имаш програмите, провери дали имаш последните версии и ако нямаш, премахни твоите и инсталирай най-новите. Ако тепърва инсталираш програмите, след инсталацията те ще предложат да се обновят автоматично, съгласи се. В противен случай обнови дефинициите им ръчно. За Malwarebytes' Anti-Malware:- стартирай програмата;- избери Perform quick scan (Бързо сканиране) и кликни бутон Scan (Сканиране);- след като приключи сканирането, ако не са открити заплахи, ще се отвори автоматично текстов файл (който можеш да затвориш) и програмата ще те уведоми, че не е открила нищо, след което можеш да кликнеш бутон OK и да я затвориш;- ако са открити заплахи, кликни бутон OK и после Show results (Покажи резултатите);- кликни бутон Remove Selected (Премахни избраните);- ще се появи текстов файл (дневник/лог), копирай съдържанието му тук. За SUPERAntiSpyware:- стартирай програмата;- кликни бутон Scan your Computer (Сканиране на компютъра);- вляво избери само дял C:, а вдясно избери Perform Complete Scan (Извърши пълно сканиране);- кликни Next и изчакай програмата да сканира;- кликни OK на съобщението;- ако има засечени заплахи, кликни Next, за да се премахнат гадинките, OK на потвърждението и накрая Finish;- кликни бутон Preferences... (Настройки) и иди на подпрозорец Statistics/Logs (Дневници), маркирай последния лог по дата и кликни бутон View Log... (Покажи дневника);- копирай съдържанието му тук. Ако е нужен рестарт при някое от сканиранията, се съгласи и рестартирай веднага. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k1ana Публикувано Юни 8, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 8, 2010 имаше 7 фаила изтриьги.рестартирах компа а мисалта ми е дали може някои дами каже да ли може да разбива скаипове да си върна паролата заштото нз емаила Malwarebytes' Anti-Malware 1.46www.malwarebytes.org Database version: 4181 Windows 5.1.2600 Service Pack 2Internet Explorer 6.0.2900.2180 6/8/2010 11:16:23 PMmbam-log-2010-06-08 (23-16-23).txt Scan type: Quick scanObjects scanned: 111596Time elapsed: 4 minute(s), 20 second(s) Memory Processes Infected: 0Memory Modules Infected: 0Registry Keys Infected: 0Registry Values Infected: 0Registry Data Items Infected: 0Folders Infected: 0Files Infected: 0 Memory Processes Infected:(No malicious items detected) Memory Modules Infected:(No malicious items detected) Registry Keys Infected:(No malicious items detected) Registry Values Infected:(No malicious items detected) Registry Data Items Infected:(No malicious items detected) Folders Infected:(No malicious items detected) Files Infected:(No malicious items detected) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 8, 2010 Report Share Публикувано Юни 8, 2010 Коя програма е открила 7 файла? Ти всъщност опита ли да влезеш отново в акаунта си след като си бил изхвърлен? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k1ana Публикувано Юни 9, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 9, 2010 опитах ама ми е сменена паролата Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
wsar Публикувано Юни 9, 2010 Report Share Публикувано Юни 9, 2010 Ако искаш за в бъдеще да увеличиш шанса да се предпазиш от това пак да се докараш в друго подобно положение, трябва да промениш и тези доста остарели неща: Windows 5.1.2600 Service Pack 2Internet Explorer 6.0.2900.2180 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k1ana Публикувано Юни 9, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 9, 2010 тои и компа ми е за смяна ама с тва ми преинсталират wina не мога го смена Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 9, 2010 Report Share Публикувано Юни 9, 2010 1. Не каза коя програма е открила обекти и какви са били.2. Че ти преинсталират с такъв Windows системата не е ама никакво оправдание. Можеш винаги да си инсталираш Service Pack 3 и Internet Explorer 8 върху текущите им версии и да ги обновиш.3. Тая работа с паролата на Skype ми се вижда съмнителна. Не съществува начин за автоматична смяна на паролата. Има два начина да стане това: 1) ръчно от опциите на Skype и 2) чрез бланката за смяна на забравена парола на Skype. В първия случай Skype изисква да въведеш текущата парола, която (би трябвало да) знаеш само ти и това става само чрез ръчно въвеждане в прозореца. Т.е. по този начин само и единствено ти лично можеш да си смениш паролата. Във втория случай паролата може да се занули чрез кликане на линка, който ти е изпратен на електронния адрес. За целта обаче личността, която ти е променила паролата, трябва да знае с кой адрес ти е регистриран акаунта на Skype и да може да влезе в пощата ти. Накратко: или си имал неблагоразумието да споделиш паролата или email адреса си с неправилни хора, или нещо се опитваш да ни метнеш тук, за да разбереш как да "разбиеш" нечий чужд Skype акаунт. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост master7 Публикувано Юни 9, 2010 Report Share Публикувано Юни 9, 2010 проблема ми е следния получих 1 фаил от приятел отворих го skype ми се побърка и след малко ме изхвърли и ми написа че ми е сменена паролата... Я го дай насам тоя файл който казваш че си получил и ти разбил Skypе-то. Много искам да си го пусна ,че да разбие и моето. P.S. Ама ти го изтри вече нали ??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
wsar Публикувано Юни 9, 2010 Report Share Публикувано Юни 9, 2010 На мен пък са ми чудни неколко неща: 1.Как може все още да използваш Win XP със Service Pack 2 след като вече дори има още цели две, нови операционни системи. Същото се отнася и до IE6, (ако изобщо се използва) и е възможно да се използва нормално на днешно време, че като го знам как правилно визуализира страниците… Тя тая система си е като “разграден двор” – „и 5 кучета да пуснеш за охрана ако не си заключваш вратата е много по-вероятно да те оберат”2.През всичките тези години така ли па не попадна на един читав компютърен „спец”, който да ти ги коригира тези неща?3.К’ъФ е пък този файл, който си получил и толкова бързо успя да ти съсипе необратимо Skype акаунта? Ако се сещаш, сподели и с нас за да знаем от какво да се пазим Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k1ana Публикувано Юни 10, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 10, 2010 не сам си казвал пасс на никои емаила вобште него знам праштах си с вуичо ми снимки и след малко тои ми прашта някав фаил сас име снимка и неквав номер отворих го и след 2 мин ми се побърка скаипа реснах си компа и след 2 мин в скаипа ме изьвърли и ми написа че паролата ми е сменена направих си нов скаип звунах на моя дигна някои обаче нямам звук на компа жаковете са ми пребани ништо не чух писах на 1 фр да ми пише на скаипа писала му у скаипа и е праштал съшия фаил които пратиха и на мене след 1 час ми се обади др приятелка и ми каза че моя скаип и е пратил някав фаил и на нея и е сменена паролата такаче доста скаипове са изгарме ли а отностно wina не се занимавам с програми и немога 1 фр ми го оправя аз само с игри се занимавам Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
wsar Публикувано Юни 10, 2010 Report Share Публикувано Юни 10, 2010 не сам си казвал пасс на никои емаила вобште него знам праштах си с вуичо ми снимки и след малко тои ми прашта някав фаил сас име снимка и неквав номер отворих го и след 2 мин ми се побърка скаипа реснах си компа и след 2 мин в скаипа ме изьвърли и ми написа че паролата ми е сменена направих си нов скаип звунах на моя дигна някои обаче нямам звук на компа жаковете са ми пребани ништо не чух писах на 1 фр да ми пише на скаипа писала му у скаипа и е праштал съшия фаил които пратиха и на мене след 1 час ми се обади др приятелка и ми каза че моя скаип и е пратил някав фаил и на нея и е сменена паролата такаче доста скаипове са изгарме ли а отностно wina не се занимавам с програми и немога 1 фр ми го оправя аз само с игри се занимавам Разбирам човек да сбърка, ама това направо си е... . , ! ? ( ) Главана буква Пълен член – По местата, хооодом марш. не сЪм си казвал pass на никоЙ e-maila вЪобЩе не го знам праЩах си с вуЙчо ми снимки и след малко тоЙ ми праЩа някаКЪв фаЙл С име снимка и някаКЪв номер отворих го и след 2 мин ми се побърка скаЙпа реснах си компа и след 2 мин в скаЙпа ме изХвърли и ми написа че паролата ми е сменена направих си нов скаЙп звЪНнах на моя Вдигна някои обаче нямам звук на компа жаковете са ми пребани ниЩо не чух писах на 1 фр да ми пише на скаЙпа писала му у скаЙпа и е праЩал съЩия фаЙл коЙто пратиха и на мене след 1 час ми се обади др приятелка и ми каза че моя скаЙп и е пратил някаКЪв фаЙл и на нея и е сменена паролата така/че доста скаЙпове са изгЪрме/ли а отноСНо wina не се занимавам с програми и немога 1 фр ми го оправя аз само с игри се занимавам Не се сърди, но за правопис и пунктуация да си чувал/а някога? Да не говоря за структурата на изреченията. Искаш помощ!? Е как да ти окажем с такова отношение… Аз лично нищо не разбрах от написаното… Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 13, 2010 Report Share Публикувано Юни 13, 2010 Продължавам да се съмнявам в думите ти. Както казах, няма начин просто ей така да ти бъде сменена паролата. По принцип ако не помниш email адреса си и не ползваш платена услуга на Skype, няма как да си възстановиш паролата/акаунта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
giimi Публикувано Юли 11, 2010 Report Share Публикувано Юли 11, 2010 И аз получих снощи някаква гад от един приятел, от когото получавам отвреме на време снимки. Беше линк към jpg файл. Посегнах да го отворя, но ми се показа някакво youtube.exe във сайт http://ow.ly Спрях, но гадът успя да се лепне и се саморазпрати на няколко приятели от списъка ми. Изтрих тези редове от лентата със съобщенията. Предупредих приятелите, ДАЖЕ ги изтрих от списъка си с приятели. Деинсталирах Скайпа. Започнах от начало Инсталирах Скайпа наново, наново добавих приятелите. Помислих че съм се отървал, но гадът пак се появи.Как се процедира в такива случай - както се писали по-горе или това е нещо ново? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 11, 2010 Report Share Публикувано Юли 11, 2010 Сканирай с Malwarebytes' Anti-Malware и SUPERAntiSpyware Free. Ако вече имаш програмите, провери дали имаш последните версии и ако нямаш, премахни твоите и инсталирай най-новите. Ако тепърва инсталираш програмите, след инсталацията те ще предложат да се обновят автоматично, съгласи се. В противен случай обнови дефинициите им ръчно. За Malwarebytes' Anti-Malware:- стартирай програмата;- избери Perform quick scan (Бързо сканиране) и кликни бутон Scan (Сканиране);- след като приключи сканирането, ако не са открити заплахи, ще се отвори автоматично текстов файл (който можеш да затвориш) и програмата ще те уведоми, че не е открила нищо, след което можеш да кликнеш бутон OK и да я затвориш;- ако са открити заплахи, кликни бутон OK и после Show results (Покажи резултатите);- кликни бутон Remove Selected (Премахни избраните);- ще се появи текстов файл (дневник/лог), копирай съдържанието му тук. За SUPERAntiSpyware:- стартирай програмата;- кликни бутон Scan your Computer (Сканиране на компютъра);- вляво избери само дял C:, а вдясно избери Perform Complete Scan (Извърши пълно сканиране);- кликни Next и изчакай програмата да сканира;- кликни OK на съобщението;- ако има засечени заплахи, кликни Next, за да се премахнат гадинките, OK на потвърждението и накрая Finish;- кликни бутон Preferences... (Настройки) и иди на подпрозорец Statistics/Logs (Дневници), маркирай последния лог по дата и кликни бутон View Log... (Покажи дневника);- копирай съдържанието му тук. Ако е нужен рестарт при някое от сканиранията, се съгласи и рестартирай веднага. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост