shanto Публикувано Юни 8, 2010 Report Share Публикувано Юни 8, 2010 Направих си програма за алгоритъма за сортиране на Шел за VB 2005, но имам някаква грешка.При стартиране не ми извежда резултата от сортирането.Оставам с впечатление, че кода зацикля някъде, но не мога да видя къде.Ето кода:Private Sub МетодНаШелToolStripMenuItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles МетодНаШелToolStripMenuItem.Click Dim h, i, j, x1 As Integer h = 0 While (2 * (3 * h + 1) <= 10) h = 3 * h + 1 While (h > 0) For i = h To 10 x1 = mas(i) For j = i - h To 0 If (x1 < mas(j)) Then mas(j + h) = mas(i) Else End If mas(j + h) = x1 Next j h = h / 3 Next i End While End While Label22.Text = mas(1) Label21.Text = mas(2) Label20.Text = mas(3) Label19.Text = mas(4) Label18.Text = mas(5) Label17.Text = mas(6) Label16.Text = mas(7) Label15.Text = mas(8) Label14.Text = mas(9) Label13.Text = mas(10) Label23.Text = "Метод за сортиране на Шел" End SubРезултата го извеждам в етикети от Label13-Label22.Ако някой има идея къде може да греша? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост