Night_Raven Публикувано Юни 16, 2010 Report Share Публикувано Юни 16, 2010 Бъркаш сметките доста. $70 се равняват на (грубо) 111 лв., според курса на БНБ ($1 = 1.59 лв., така че: $70 х 1.59 лв. = 111,3 лв.). В "Pazaruvaj" например моделът с 8GB памет е 144 лв., което е доста голяма сума. Не знам обаче ти откъде имаш възможност да пазаруваш. Аз останах с впечатлението, че ти трябва нещо по-скромно, та затова и предлага версията с 2GB памет, която е около 87 лв. във въпросния сайт. Винаги можеш да й купиш една голяма microSD карта по-късно и да я "ръгнеш". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Julko Публикувано Юни 16, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 16, 2010 Е на мен 2GB ми стигат.Повече не ми трябват.Ами аз съм от Шумен града е малък няма големи възможности имаме Технополис където едва ли го има,Техномаркет не съм сигурен къде още не знам.Кажи име на някой магазин за техника където вероятно ще го има ако знаеш де.Ако ли не къде да го закупя както каза по-скромно да е.На мен ми трябва колкото да си слушам музика и по възможност батерията да е със зарядно да я презареждам. П.П. Вероятно за тоя плеър говориш http://shop.sandisk.com/store/sdiskus/en_US/DisplayProductDetailsPage/parentCategoryID.11442300/CategoryID.29066400/productID.153934700 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nightmare Публикувано Юни 16, 2010 Report Share Публикувано Юни 16, 2010 Мисля, че Speedy работят и в чужбина и не са толкова скъпи тарифите им, а може и с Бг пощи, а относноо въпроса MP3 или MP4. Аз съм за първото и веднага ти казвам защо! Първо, защото изразходва много по малко ток и няма да го зареждаш през 5 часа. Второ, зашото е малко и лесно се побира в джоба, и не пречи най-важното. Трето и не на последно място и парите (колкото и малко да са те) П.П Защо ти е толкова голяма памет на плеара? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
leon70 Публикувано Юни 16, 2010 Report Share Публикувано Юни 16, 2010 На всички които не им пука от марка и окомплектовка-имах MP 3 MAN плеър ,който го оборудвах със слушалки LOGITECH H 165/55 лева +35 лева и се получи желязна комбинация/.Плеъра с батерии PANASONIC EXTREME изкарваше между 20-24 часа работа,аудиото е в WAV формат обработено със SONY SOUND FORGE- плеъра поддържа 4 GB. Прехвърлянето става с MP 3 MANAGERA- COPY и PASTE в директорията на свободното пространство/иначе всякакви други начини дават ниско качество на записания материал-тествано на качествена апаратура/. При желание ще препоръчам настройки за добър и качествен саунд със SONY SOUND FORGE. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Julko Публикувано Юни 16, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 16, 2010 Ами защото с 512 MB като бях не ми стигаха за някои песни да си кача,а искам всички които ми харесват и слушам най много да са ми на плеъра и за това гледам да е с повечко памет,пък и ако трябва да си пренасям някакви файлове мога да използвам плеъра вместо да ходя да си купувам флашка,тъй като за сега нямам възможност да си купя флашка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 17, 2010 Report Share Публикувано Юни 17, 2010 Е на мен 2GB ми стигат.Повече не ми трябват.Ами аз съм от Шумен града е малък няма големи възможности имаме Технополис където едва ли го има,Техномаркет не съм сигурен къде още не знам.Кажи име на някой магазин за техника където вероятно ще го има ако знаеш де.Ако ли не къде да го закупя както каза по-скромно да е.На мен ми трябва колкото да си слушам музика и по възможност батерията да е със зарядно да я презареждам. П.П. Вероятно за тоя плеър говориш http://shop.sandisk.com/store/sdiskus/en_US/DisplayProductDetailsPage/parentCategoryID.11442300/CategoryID.29066400/productID.153934700За Технополис и Техномаркет не знам, но в Мултирама трябва да имат всички нови плеъри на SanDisk. И да, за същия плеър говоря. На всички които не им пука от марка и окомплектовка-имах MP 3 MAN плеър ,който го оборудвах със слушалки LOGITECH H 165/55 лева +35 лева и се получи желязна комбинация/.Плеъра с батерии PANASONIC EXTREME изкарваше между 20-24 часа работа,аудиото е в WAV формат обработено със SONY SOUND FORGE- плеъра поддържа 4 GB. Прехвърлянето става с MP 3 MANAGERA- COPY и PASTE в директорията на свободното пространство/иначе всякакви други начини дават ниско качество на записания материал-тествано на качествена апаратура/. При желание ще препоръчам настройки за добър и качествен саунд със SONY SOUND FORGE.Ще се абстрахирам от не особено качествените слушалки.Не искам да звуча грубо, но говориш пълни глупости:1. Няма абсолютно никакво значение за качеството как се прехвърлят песните в плеъра, дали ще е със специализирана програма или обикновено копиране чрез Windows Explorer.2. В 99% от случаите няма нужда от никаква намеса на програми за аудио редакция. Никоя програма за аудио обработка (Adobe Audition, Sony Sound Forge, REAPER, Audacity и т.н.) не може да подобри качеството на дадена песен. Може да промени звученето и да го направи по приятно за конкретния слушател, но дотам. Качество и звучене са две отделни и различни неща, които често се бъркат. Чрез допълнително човъркане по дадена песен се изменя оригиналното звучене, т.е. губи се звученето, което изпълнителят е искал да постигне. Реално погледнато има смисъл и логика да се редактира песен, ако тя е толкова деформирана от различни и/или некачествени компресии, че е загубила всякакъв обем, честотен диапазон и са се появили чуваеми аудио артефакти.3. За портативни плеъри няма особено значение в какъв формат е дадената песен и с какъв битрейт е компресирана. Просто няма как да се чуе разлика между WAV, рипнат от оригиналния диск, и MP3 на 128 Kbit/s, създадена от същия този WAV. Пълни измишльотини/лъжи са твърденията, че се усеща разлика. Не са много наистина качествените портативни плеъри, още по-малко са наистина добрите слушалки, а и за капак има най-различни странични шумове и разсейващи елементи по улицата. Просто няма никакъв начин да се чуе разлика. Ами защото с 512 MB като бях не ми стигаха за някои песни да си кача,а искам всички които ми харесват и слушам най много да са ми на плеъра и за това гледам да е с повечко памет,пък и ако трябва да си пренасям някакви файлове мога да използвам плеъра вместо да ходя да си купувам флашка,тъй като за сега нямам възможност да си купя флашка.Въпросният плеър не е като флашка, а ползва кабел за връзка. Той обаче е доста късичък и е удобен за пренасяне. Казвам го просто за информация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Julko Публикувано Юни 17, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 17, 2010 Добре.Благодаря на всички,които се отзоваха да ми помогнат и най много благодаря на Night_Raven научих още неща за света на техниката. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
leon70 Публикувано Юни 17, 2010 Report Share Публикувано Юни 17, 2010 За съжаление това,което съм написал не са глупости докато сам не се убедих в продължение на 1 месец/човек се връща уморен от работа и понякога възприятията му изневеряват/внимателно прослушване на готовия материал.Имам и тапи AKG K 324P,на ттд са далеч по-добри,но като цяло не си заслужават 70 лева.За без пари и доста прилично звучене този LOGITECH H 165 се справя доста добре.Схемата според моя опит е следната-смъквате си песните във FLAC формат,преработвате си ги със SONY SOUND FORGE честотно с 20-степенния еквалайзер както ви хареса без да преигравате с настройките като задавате изходния формат да е WAV,от там при конкретния модел MP 3 MAN копирате и пействате както съм описал/за съжаление прави голяма разлика в сравнение с другите възможни начини на копиране-времето за прехвърляне също се увеличава драстично,което води и до по-доброто крайно звучене/.Не съм седнал да споря и пиша глупости ,нито да се правя на интересен-идеята е ако някой си вземе гореспоменатата окомплектовка да го улесня в боравенето и да му спестя време.Не всичко скъпо си заслужава парите.Нека всеки се довери на собствените си уши и вкус,и ако разполагате със свободно време експерементирайте,не се доверявайте сляпо на всичко,което се пише във форумите.Всяка програма има своите особенности и специфични настройки.Малко се поувлякох,но се надявам да съм бил разбран правилно.Успех и със здраве. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 17, 2010 Report Share Публикувано Юни 17, 2010 Ако става въпрос, аз съм собственик на:- плеъри: Archos Gmini XS202 и SanDisk Sansa Fuze v1 (с инсталиран Rockbox);- канални слушалки: Creative EP-630* и Denon AH-C551**;- стандартни слушалки: Sennheiser HD201, Creative Aurvana Live!** и Beyerdynamic DTX900. * - тези слушалки са общо взето идентични както със споменатите от теб AKG K 324P, така и със Sennheiser CX300. Това са слушалки, произведени от Foster в Япония, които се изкупуват от други производители и се продават под тяхната марка.** - въпросните два чифта слушалки са също производство на Foster. Това като цяло не е оборудване от високия клас, но все пак не е като да не знам какво говоря. Правил съм си експерименти и съм достигнал до изводите, които съм споделил в предишния ми коментар: на практика е невъзможно да се усети разлика между различни формати и битрейти (стига да не става въпрос за прекалено нисък битрейт разбира се) дори и в тиха обстановка. Да анализираме твоята верига на обработка на песните:1) дали песента ще се рипне и компресира във FLAC, Monkey's Audio (APE), OptimFROG (OFR), WavPack (WV), TAK, PCM (WAV) или друг lossless формат, няма никакво значение точно защото става въпрос за losless формат - без загуби на качеството. Всеки, който твърди, че има разлика между които и да било 2 или повече от тези формати, значи или умишлено лъже, или страда от т.нар. placebo ефект. Да се твърди, че има разлика между тези формати е все едно да се твърди, че има разлика между даден (който и да е файл) и същият този файл в ZIP или RAR архив. Или да се твърди например, че RAR форматът скапва/променя повече или по-малко файловете от ZIP спрямо оригиналите.2) изходният формат може да е общо взето всякакъв, стига да не е директно MP3, защото Sony Sound Forge използва не особено качествен MP3 енкодер. Разбира се това ни ограничава общо взето до WAV или FLAC.3) няма значение как се копира файла на плеъра. Дали ще се извърши чрез Windows Media Player, дали чрез Winamp, дали чрез някоя друга програма или чрез обикновени copy/paste команди. Няма как при копирането качеството да се влоши, защото файлът се копира 1:1. Това е цифрово аудио, а не аналогово такова. Все едно да твърдиш, че изображение/текстов документ/видео файл/каквото и да е, изпратено по Skype, ще е по-нискокачествено от същото нещо, изпратено по електронна поща. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
fantasyy Публикувано Септември 5, 2012 Report Share Публикувано Септември 5, 2012 Здравейте! Купих си mini mp3 player и първоначално работеше, но след време спря. Реших, че трябва да го заредя, включих USB-то и стоя известно време, но повече не се включи. Вече не ми го отваря и на компютъра и изобщо не работи.. Ако някой има идея какъв може да е проблема ще съм му много благодарна. Плеъра е поръчен по интернет, няма книжка, нито диск... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Септември 5, 2012 Report Share Публикувано Септември 5, 2012 Може ли снимка от плейъра ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
fantasyy Публикувано Септември 5, 2012 Report Share Публикувано Септември 5, 2012 http://fr.citronid.c...lack-5-colour/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 5, 2012 Report Share Публикувано Септември 5, 2012 Така се получава, когато се купуват евтини китайски боклуци. Кога хората ще се научат да купуват маркови портативни плеъри? При включване изобщо появява ли се някакво устройство в Device Manager? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
fantasyy Публикувано Септември 6, 2012 Report Share Публикувано Септември 6, 2012 В началото да, отваряше я и работеше докато не изключи. Доста време стои и се зарежда но не се включва. И между другото всеки човек знае какво да си купи и кое е добро. Друг е въпроса дали всеки може да си позволи марков плеър... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 8, 2012 Report Share Публикувано Септември 8, 2012 Плеърът ми се струва общо взето "мъртъв". Според мен има някакъв шанс да бъде съживен, ако проблемът е във фърмуеъра му и той бъде флашнат наново. За целта обаче трябва да е знае с какъв чип е плеъра, а за да се разбере това, трябва да се отвори и да се погледне. И все пак, по мое мнение, плеърът е за кофата, защото дори и да се отвори и да се види какъв е чипът, няма гаранция, че ще се намери пасващ и работещ фърмуеър. Да не говорим, че въобще не е сигурно къде е проблемът. Колкото до останалото, ще приема, че имаш предвид, че не всеки знае какво да си купи, т.е. че си изтървала отрицанието. Да, вярно е, не всеки знае към кой продукт да се насочи. То затова се пита. Има форуми, регистрираш се и питаш. Нещо подобно на текущата ситуация, с разликата, че го правиш преди покупката. Когато аз възнамерявам да купя нещо (компютърен компонент, телевизор, пералня, космическа совалка), което ще ползвам дълго време и искам да е качествено, правя проучване - търся ревюта, мнения, впечатления и т.н.И да, всеки може да си позволи марков плеър. Марков не означава задължително продукт на Apple или Creative. Има доста производители, които имат нисък клас портативни плеъри на сносни цени. Понякога тези плеъри нямат толкова екстри, колкото имитациите, но пък понякога имат повече екстри. Дори и да имат по-малко екстри, пак са по-добрият избор, защото е по-добре човек да купи нещо наистина стабилно и кадърно проектирано, а не калпави имитации, сглобявани някъде в китай в час по трудово. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост