solema Публикувано Юни 7, 2010 Report Share Публикувано Юни 7, 2010 Купих чисто нов ASUS K50IN-SX113L с инсталирана ОС RegFlag 2.6.23.1-4-9, някаква версия на Linux. Искам да инсталирам Windows XP (само не ме питайте защо точно тази версия). И тук започват проблемите. Първо не знам как да накарам лаптопа да зарежда от инсталационния диск. Не мога да влезна в BIOS. Само при натискането на F1 ми излизат Boot Options и по нататък не знам как да продължа. Някой ако има идеи да сподели. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 7, 2010 Report Share Публикувано Юни 7, 2010 Купих чисто нов ASUS K50IN-SX113L с инсталирана ОС RegFlag 2.6.23.1-4-9, някаква версия на Linux. Искам да инсталирам Windows XP (само не ме питайте защо точно тази версия). И тук започват проблемите. Първо не знам как да накарам лаптопа да зарежда от инсталационния диск. Не мога да влезна в BIOS. Само при натискането на F1 ми излизат Boot Options и по нататък не знам как да продължа. Някой ако има идеи да сподели.Принципно е за предпочитане Windows 7, ама щом си държиш на Win XP... В BIOS се влиза най-често с DEL, който се натиска преди да започне да зарежда ОС, непосредствено след POST. Ама щом ти излизат Boot Options, можеш оттам да избереш откъде да зареди - има ли CD-ROM? А иначе предполагам Win XP няма да открие харддиск и ще трябва да се търси в биоса настройка за режима на работа на харддиска - трябва да се превключи на Native IDE, ако е било на AHCI. Друг вариант е да се използва Win XP с вградени SATA-драйвери или да се вградят собственоръчно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
solema Публикувано Юни 7, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 7, 2010 Принципно е за предпочитане Windows 7, ама щом си държиш на Win XP... В BIOS се влиза най-често с DEL, който се натиска преди да започне да зарежда ОС, непосредствено след POST. Ама щом ти излизат Boot Options, можеш оттам да избереш откъде да зареди - има ли CD-ROM? А иначе предполагам Win XP няма да открие харддиск и ще трябва да се търси в биоса настройка за режима на работа на харддиска - трябва да се превключи на Native IDE, ако е било на AHCI. Друг вариант е да се използва Win XP с вградени SATA-драйвери или да се вградят собственоръчно. Клавиша Delete не действа, а в Boot Options най-отдолу има ред със следния надпис: “Boot Options ro root = LABEL =/1 vga =788 resume = /dev/sda 2. Този ред може да се редактира, изтрива или да се пише. Възможност за избор на CD-ROM не намирам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 7, 2010 Report Share Публикувано Юни 7, 2010 Четох, че на един лаптоп Asus се влизало в биоса с F2. Пробвай на твоя... Или с Escape. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
solema Публикувано Юни 7, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 7, 2010 Четох, че на един лаптоп Asus се влизало в биоса с F2. Пробвай на твоя... Или с Escape. Прав си. Клавиша за биоса е F2. Благодаря за подсещането. Засега подкарах инсталацията на Windows, но ще видим до къде ще стигна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост