Jump to content

Проблем с интернета на лаптоп

Препоръчан пост

Здравейте,не съм много навътре в нещата,но имам един проблем и ще се радвам ако някой даде някаква идея.Проблема ми е следния-преди около две седмици се преместихме и съответно си пуснахме интернет-имаме един персонален компютър и рутър за лаптопа.Техниците от интернета ни настроиха всичко включително и рутъра и всичко работеше идеално до преди два дена.На лаптопа започна от време на време да излиза от мрежата,докато накрая напълно се изгуби интернета,мрежата я показва,но просто не се свързва.

Въпроса ми е може ли нещо да се е повредило по лаптопа което да пречи да се свърже с мрежата или може ли персоналния компютър по някакъв начин да спира достъпа на лаптопа.На персоналния сме с Уиндоус 7,на лаптопа сме с ХР,рутъра ни е Едимакс.

Сподели другаде

Здравей hris1981,

Вероятно някой токов удар е разрушил настройките на рутера.

- Пробвай да рестартираш рутера - Изключваш го от контакта, чакаш 1-2 мин. и го включваш отново в електическата мрежа.

- Ако не стане, провери дали настройките в рутера и лаптопа, относно криптирането на мрежата са еднакви.

Ако и това не стане, то вече трябва стъпка по стъпка да се проверят настройките на рутера. Вярвам, че след като са ти ги направили техниците, ти си си ги записал, нали? Дай и точния модел на рутера(погледни му етикета)!

Сподели другаде

Пробвах да го изключа,но нищо не се промени.Настройките не сме ги записали.Незнам кое точно е модела,на етикета едното е BR-6204WG,незнам това ли е.

А как мога да проверя настройките дали са еднакви? Щом до сега е работил може ли да се промени нещо просто така?

Сподели другаде

Здрасти мен.

Това са паролите за твоят Модем ( по подразбиране ).

User ID: admin

Password: 1234

Можеш да влезне в него и да го ресетнеш ръчно чрез настройките.

Пробвай с това IP в броузера 192.168.1.1 .

Ако не става отвори cmd ( Command prompt ) и напиши ipconfig и виж какво и въведи IP-то , което излиза там.

Ако неможеш да се оправиш направи 1-2 скрийн-шота и ги постни тук да видим какви са настройките на модема. ( Ако въобще проблема е от рутера )

Сподели другаде

Здрасти мен.

Това са паролите за твоят Модем ( по подразбиране ).

User ID: admin

Password: 1234

Можеш да влезне в него и да го ресетнеш ръчно чрез настройките.

Пробвай с това IP в броузера 192.168.1.1 .

Ако не става отвори cmd ( Command prompt ) и напиши ipconfig и виж какво и въведи IP-то , което излиза там.

Ако неможеш да се оправиш направи 1-2 скрийн-шота и ги постни тук да видим какви са настройките на модема. ( Ако въобще проблема е от рутера )

Давай чочко, помагай!

Само малка корекция IP-то по подразбиране е :192.168.2.1. Използваш настолния комп, нали?

Ето ти и инструкцията за експлоатация и бързо ръководство.

Сподели другаде

Здравей и от мен. Ето няколко съвета от мен. Отвори windows-kaта търсачка за мрежи (цъкни с десен бутон на индикацията за wireless и цъкни view wireless nettwork /пиша по спомен,нещо такова беше/) след това в отворилият ти се прозорец

в дясно дай advanced wireless settings на появилия се прозорец ще видиш списък на всички мрежи към който се е свързвал лаптопа.Изтрии ги всичките с бутончето долу remove.Така ще изтриеш профилите за wireless мрежите. След това отвори пак търсачката за мрежи и опитаи нанова да се свържеш. Също провери дали на мрежата някой е пипал и е задал някакви IP-та по подразбиране - трябва да са на автоматично намиране на IP ..... Казваш че се свързваш с настолен и лаптоп към рутера. На настолния имаш ли някакви проблеми - ако не, то настройките ти за интернет на рутера са ок, така че няма нужда да влизаш там :)Можеш да пробваш следното - изтрии профилите за мрежите както ти обясних по-горе, влез в рутера и махни паролата на wireless мрежата и пробвай да се свържеш.

п.п. При опит да влезеш в рутера с горните две ип-та и не стане направи то отвори Start->run, пишеш cmd. В отворилия ти се прозорец пишеш ipconfig.

В реда IP address ще видиш ип-то на твоя лаптоп. Отвори някой browser и напиши същото като цифрите след последната точна замениш с 1 (еденица)

Сподели другаде

Много сложни обяснения давате.Не може ли по-простичко,тоест по-достъпно за хора,които все още са на "ВИЕ" с компютрите.Ако им бе ясно, как и къде се влиза и се решава даден проблем,нямаше да се обръщат за помощ !!! Аз ще прикача няколко снимки ,от който се виждат мрежовите връзки при нормална работа,тъй като съм с лаптоп, свързан по твоя начин .Ако това не ти помогне,дано се намери някой,който по-компетентно ти обясни как да отстраниш проблема!?

post-15286-12758396223635_thumb.jpg

post-15286-12758396301474_thumb.jpg

post-15286-1275839637347_thumb.jpg

post-15286-12758396461433_thumb.jpg

post-15286-12758396545134_thumb.jpg

Сподели другаде