depresia Публикувано Юни 4, 2010 Report Share Публикувано Юни 4, 2010 Здравейте!Не съм много сигурна дали точно тук е мястото на тази тема, но така ми се струва... Става въпрос за следното:Преди няколко месеца във една обществена мрежа се запознах с един човек (или хора, за-то зад акаунта уж не беше само един). На няколко пъти си разменяхме файлове и малко по-късно антивирусната ми програма показа, че има проблем (ако това има нещо общо). Дадох компютъра си на специалист и ми го върна чист като нямах основание да се съмнявам във въпросния потребител тъй като вече бях обменила много файлове с много различни хора. До тази сутрин, когато влизайки във форум, където въпросния потребител пише ме посрещта доста неприятната новина, че той/тя/те е/са измамник/ци и което още повече ме шокира - информацията изнесена от администраторите водеше до моя IP адрес!!!! Много моля някой да ми обясни възможно ли е това (с потребителя сме си пращали файлове по скайп и електронна поща и освен това беше в списъка ми във фейсбук), защото аз все още не го проумявам, а заради назраващият във форума скандал има голяма вероятност да си го отнеса аз!ПОМОООООЩ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост master7 Публикувано Юни 4, 2010 Report Share Публикувано Юни 4, 2010 И какви файлове си пращахте и по специално той на тебе ???Я да пробвам да позная ?Малко снимки ,някоя малка програмка или игричка ??? Нещо пазиш ли от това което ти е пращал? Антивирусната като писна ,какво пишеше? И какви измами разправят във форума ,че е вършил ??? Може да ти е превзел копма и да го е ползвал като разпространителна станция. /в смисъл ,от него да прави золуми - все едно ги правиш ти /.Така хем се прикрива ,хем вината ще падне върху теб. Най добре си залоствай добре вратата ,че туко-виж в близките дни ,Цецо-цацата е провел поредната акция във вас. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
depresia Публикувано Юни 5, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 5, 2010 За файловете си прав - снимки, музика. Мисля че изтрих всичко, което е пращал. Като писна антивирусната първо ми показа, че има вирусче в папката с програмите и реших че съм дръпнала някоя заразена програмка, но после започна да ми показва че вируса е в инсталационната папка на windows-а и тогава го дадох да ми го изчистят. Измамите са че се е представял с чужди снимки и вероятно с измислено име, но нищо повече от това - не е искал пари (но може би са го разкрили преди това). Моля те не е смешно! Можеш ли да ми кажеш има ли начин все пак въпросният да се проследи както и дали го е правил от "мое име" и в др сайтове? И мога ли да го направя без да стигам до полицията, защото идея си нямам как да докажа че компа ми е бил използван от др. Всъщност дори не разбрах ти шегуваш ли се или това наистина е възможно, защото на мен продължава да ми звучи като филм въпреки че се убедих че не така.Наистина моля за помощ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Юни 5, 2010 Report Share Публикувано Юни 5, 2010 За файловете си прав - снимки, музика. Мисля че изтрих всичко, което е пращал. Като писна антивирусната първо ми показа, че има вирусче в папката с програмите и реших че съм дръпнала някоя заразена програмка, но после започна да ми показва че вируса е в инсталационната папка на windows-а и тогава го дадох да ми го изчистят. Измамите са че се е представял с чужди снимки и вероятно с измислено име, но нищо повече от това - не е искал пари (но може би са го разкрили преди това). Много е вероятно изобщо да няма нищо общо с машината ти. Той ако е целял това, нямало е нужда да влиза в контакт с теб. Има къде по-лесни начини да се вземе контрол над чужди машини. Моля те не е смешно! Можеш ли да ми кажеш има ли начин все пак въпросният да се проследи както и дали го е правил от "мое име" и в др сайтове? И мога ли да го направя без да стигам до полицията, защото идея си нямам как да докажа че компа ми е бил използван от др. Всъщност дори не разбрах ти шегуваш ли се или това наистина е възможно, защото на мен продължава да ми звучи като филм въпреки че се убедих че не така.Наистина моля за помощ!Те и от полицията не могат да ти кажат. Най-важното е да си смениш всичките пароли във всички сайтове и пощи. Без тази информация, не може да се представя за теб. Полицията по принцип е наясно с тези практики, не е нужно да се оправдаваш. Според мен те гони параноята. За в бъдеще просто внимавай как използваш компютъра си. Все едно дали ще е тоя или някой от Китай, за който дори не подозираш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост master7 Публикувано Юни 5, 2010 Report Share Публикувано Юни 5, 2010 Имаше един филм с една култова реплика в него,а именно : "Совите не са,това което са!" В същият ред на мисли ще перефразирам че: "Файловете не-винаги са това, което са!" С това лирично отклонение изказвам предположението , че може би като ти е пращал файлове ти е набутал троянец.Например ти казва: я виж каква яка музика и ти праща един файл. Ти го теглиш и го пускаш.Музиката тръгва ,но и в същото време заедно с нея се инсталира троянец и компютърът ти е превзет. А като гледам какви въпроси задаваш,достигам до предположението че не правиш разлика между файловете разширения,което от своя страна има връзка с горното. Заразява се Windows - за това ти е пищяла антивирусната за открита заплаха в инсталационната папка на windows-а. След като компа ти е бил успешно изчистен от ["специалист" - познавам много де'т са мислят за специалисти ,но само се мислят],няма от какво да се притесняваш вече.Може да го питаш тоя "специалист" какво точно е чистил и да разбереш какъв е бил проблема/заразата/?!? Ако въобще може да ти каже. Това ,че някой си е сложил чужда снимка във форума въобще не е измама.Ако си забелязала ,има аватари /смимки/ на Рамбо,Шумахер,бай Тошо и т.н.Друг е въпроса ,ако си е сложил снимка на някой готин PlayBoy men и после ти я праща нея и други на същият човек по Skypе като се представя за него,с което си действие те държи в заблуждение. Спорен е казуса дали това деяние е състав на престъпление.Ако пък отидеш в полицията за помощ, най вероятно някое ченге портиер ще те гледат тъпо,мигащо,чупещо пръсти и ще те прехвърли може-би към звеното на Я.Колев.Там най-много да ти конфискуват компютъра за използване на нелегален софтуер и да ти образуват едно дело по-бързата процедура. А и щом компютърът ти е бил изчистен най-вероятно няма да намерят нищо за твоя човек. Чети тука -> Раздел Компютърни Престъпления http://www.pmg-blg.com/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=37&t=148 На финал да спомена ,че е възможно твоят човек въобще да не е виновен ,а зад него да се крие трети. Стана малко Матрицата , ааа.......... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост