nike123 Публикувано Юни 3, 2010 Report Share Публикувано Юни 3, 2010 Мониторът ми е PHILIPS 190s,3 години гарантиран,а необикновеното е,че когато е в готовност или изключен от бутона само,НЕ когато работи,той просто издава звук...пищене или нещо такова,не много високо но достатъчно за да се чува... почти на 3 години е,но не е от това-мисля че прави така откакто беше нов или най-много след известно време,не помня но е странно,трябва да е с дръпнат щепсел за да спре! пробвах и без разклонител-директен контакт- същото! друго особено нещо,което съм виждал и на LCD(тънки като моя или каквито там са),и на обикновени СА черти по екрана или нещо като трептене... много малко забележимо,май само когато се изобразява черно,виждал съм и при светъл екран,доста по изразени,но все пак го има...незнам дали се дължи на времето,кабелът или видът връзка...нещо със обезмагнитяването но явно е неизбежно,според впечатленията ми! любопитно... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 3, 2010 Report Share Публикувано Юни 3, 2010 С аналогов (VGA) кабел си предполагам? Оттам се получават малките дефекти в картината. Ако имаш цифров (DVI) вход и го свържеш със съответния цифров кабел, всичко би трябвало да е абсолютно точно - не се наблюдават каквито и да било дефекти. За пищенето предполагам е виновен някой елемент от захранването. Би трябвало да се обадиш в сервиза. Може пък да е конструктивен недостатък или особеност. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Юни 3, 2010 Report Share Публикувано Юни 3, 2010 За пищенето предполагам е виновен някой елемент от захранването. Би трябвало да се обадиш в сервиза. Може пък да е конструктивен недостатък или особеност.Съгласна съм с Nazikov!Когато чуваш шум при изключен монитор, най-вероятно имаш проблем със захравнането. Защото дори когато монитора е изключен, част от захранването, което кара светлодиода отпред да свети-работи. Т.е. високочестотния шум, който чуваш вероятно излиза от дросела на "Stand-by" напрежението. Този проблем е почти нерешим от неспециалист, не защото въпросния дросел не може да бъде уплътнен с капчица от лак за нокти или силикон, а защото трудно се открива точния проблемен дросел /или както там се казва онази джаджа/. Имаш обаче шанс да махнеш въпросния шум ако проблема идва от колонките. А целта просто трябва да извадищ кабела на колонките от звуковата карта. Там има един жак,чиято метална част влиза в компютъра. Точно тази метална част,трябва да я обвиеш плътно с малко алуминиево фолио /примерно от шоколадово бонбонче/ По този начин окъсяваш на маса входа на вградения в монитора усилвател и никакъв шум не трябва да се чува ако е от него. Нищо няма да загубиш, ако пробваш, но и аз като Nazikov смятам ,че все пак е от захранването. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nike123 Публикувано Юни 3, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 3, 2010 Да,аналог е... D-SUB а иначе,ако взема цифров мисля че ще трябва нещо допълнително за PC-то или видео карта... предполагам не се свързва към същия изход кабела и ще трябва друг? (ако е като самия DVI вход на монитора-нямам такъв на PC,но незнам какъв трябва е ! ) А за усилватела не разбрах точно... монитора няма колонки или нещо а проблема със сигурност не е свързан със PC-то-пробвал съм отделно да включа монитора,без свързан видео кабел-невъзможни са смущения от компютъра,ако това имаше предвид! Благодаря ви Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 3, 2010 Report Share Публикувано Юни 3, 2010 Да, видеокарта ще трябва с DVI-изход (и кабел съответно). Доколкото разбирам - монитора ти има DVI-вход. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Юни 3, 2010 Report Share Публикувано Юни 3, 2010 А за усилватела не разбрах точно... Реших, че си с вградени колонки,но явно не си А трептението на монитора може да се получии и от влиянието на външни електрически и електромагнитни полета.Понякога се получава, ако много близо има разположени активни тонколони, лош контакт или нещо, което е електро проводимо, дори печка, радиатор и т.н.Поогледай се около теб за нещо, което може да създаде магнитно и електромагнитно поле. Отдалечи го от монитора и провери си кабелите и най-вече заземени ли са контактите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nike123 Публикувано Юни 4, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 4, 2010 Доколкото разбирам - монитора ти има DVI-вход. Да,да на монитора имам D-SUB и DVI само PC-то няма DVI изход,а аз питах в един шоп,казаха ми че като нямам такъв изход,имало кабел от аналог към цифров,но нямало да постигна нищо така,не знам какво са имали предвид,сигурно нещо за качество на картиата,не за черти... Поогледай се около теб за нещо, което може да създаде магнитно и електромагнитно поле. Отдалечи го от монитора и провери си кабелите и най-вече заземени ли са контактите. Не,не е от това,сигурен съм,имам тонколони но сега проверих,в друга стая,без устройства и далеч от включени такива,а за контактите пък ми е непознато това,не знам как да проверя... а дали може да е за "занулени"? надявам се че най вероятно не е от това Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Юни 4, 2010 Report Share Публикувано Юни 4, 2010 а за контактите пък ми е непознато това,не знам как да проверя... а дали може да е за "занулени"? надявам се че най вероятно не е от това Да, правилно е да се каже занулени А проверката се прави с пробна лампа. Две жички в дупките /едната е фазата другата нула/ Лампата светва при фаза и нула, както и при фаза и зануляване/пластинката/. При нула и зануляване-не свети. Така определяш коя дупка е фазата и коя ти е нула.Зануляването на практика е свързване на заземяващият проводник с нулевия. Ако не е занулено при допир на фазата и на пластинката , лампата няма да светне. Тъй, като казваш, че си пробвал в друга стая, малко вероятно е да е от контакта/разклонителя. Но е хубаво все пак всички да са занулени, така че можеш по горния начин да си ги провериш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Юни 4, 2010 Report Share Публикувано Юни 4, 2010 Да, правилно е да се каже занулени А проверката се прави с пробна лампа. Две жички в дупките /едната е фазата другата нула/ Лампата светва при фаза и нула, както и при фаза и зануляване/пластинката/ При нула и зануляване-не свети.Уф, аман от това зануляване-заземявяне. Имам предвид заземителна прастинка, а не занулителна На практика ми е ясно, какво да правя,пък гледай как ги разменям двете думички. Заземявам контакта, вместо да го зануля и кръщавам заземителна пластинка на занулителна Но, като изключим терминологията, това е начина за проверка. ОФФИмаше един лаф "юзер с идеи, и жена с отверка са двете най-страшни неща на света". Т'ва не се отнася за мен аз предпочитам... фазомер,а за него никой нищо не споменава Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nike123 Публикувано Юни 5, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 5, 2010 Няма да пвяврваш! ... ама някой да ме пита къде пипам аз.. на контакт в същата стая направих"проверката" ,иначе PCто със монитора съм ги включил в друг,със удължител и чак тогава разклонител и незнам дали е възможно това да премахва зануляването (например удължителя да не е занулен или ракл.),но тъй като установих че този контакт трябва да е занулен и съм включвал монитора там и пак пиука не е това проблемното ... ето начина ми: повече не ми се иска да барам там - един болт в едната дупка,дясната а в другата не съм поставял нищо-направо свързвам един кабел съм голямата пластина на крушката като го защипвам със фасонка която е на крушката,та със тоя кабел свързвам към долната пластина на контакта,като пъпката на крушката е докосната до болта -свети,ОК(явно съм узелил фаза!)! ... реших си аз да пробвам и на горната,като след това уж да видя и на разклонителя,но я! малък инцидент... явно нещо съм свързал неподходящо),първо светна но след това какво направих та искри префръкнаха има дупка на крушката отдолу(може да е била така),контакта очернен,но няма повредено контаката работи,крушката си свети... не опитвайте това... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Юни 5, 2010 Report Share Публикувано Юни 5, 2010 Ти какво, май сам си решил да светнеш като крушка ли Какви са тези болтове в контакта, какви са тези кабели,какво е това чудо?Не вярвах, че някой може да постъпва така безотговорно и рисковано. Ще го обясня по най-елементарен начин.Напрежението на тока се измерва с волтмер. На всякъде се продават едни симпатични уредчета наричани „мултицет” В най-простия случай те съчетават функциите на на волтмера и ампермера. Представляват примерно ето това.http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a6/Digital_Multimeter_Aka.jpgМакар, че има разни китайски, които са по за 10-12 лв. на нас в случая не ни трябват за прецизно измерване на напрежението. За това използваме възможно най-евтиният вариант-пробна лампа. Вместо уредчето-крушка 220V за стотинки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nike123 Публикувано Юни 5, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 5, 2010 Все пак става нали Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Юни 6, 2010 Report Share Публикувано Юни 6, 2010 Ами става,ако искаш да заприличаш на онова коте от снимката в профила ти Само гледай да повториш "експеримента" си! Направо ми идва да те прасна с нещо тежко, твърдо и евтино. В краен случай събувам обувката и те погвам с токчето... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nike123 Публикувано Юни 6, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 6, 2010 Та какво стана-сервиз на PHILIPS? ;] Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост