emil69 Публикувано Юни 2, 2010 Report Share Публикувано Юни 2, 2010 Здравейте, имам следния проблем, изчезна ми една папка от диск (D).Диска е 27 ГБ от които 17ГБ ми дава че са свободни, а 10 заети. Изтрил съм всички папки от диск D. Та въпроса ми е как да видя тези 10 ГБ защото са снимки, и са единствените който ИМАХ. Тази папка със снимките не съм я трил просто нещо е станало с нея. Та въпроса е има ли шанс да мога да я видя тая папка или да може да се прочетат тия 10ГБ които не се отварят Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RamzesIII Публикувано Юни 2, 2010 Report Share Публикувано Юни 2, 2010 Здравейте, имам следния проблем, изчезна ми една папка от диск (D).Диска е 27 ГБ от които 17ГБ ми дава че са свободни, а 10 заети. Изтрил съм всички папки от диск D. Та въпроса ми е как да видя тези 10 ГБ защото са снимки, и са единствените който ИМАХ. Тази папка със снимките не съм я трил просто нещо е станало с нея. Та въпроса е има ли шанс да мога да я видя тая папка или да може да се прочетат тия 10ГБ които не се отварят Опитай за начало-Start->Control Panel->Folder Options->View->сложи отметка на Show hiden files and folders и дай ОК.За изтрити папки,снимки и др. ползвай Recuva my files.Възможно е да има и други варианти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
emil69 Публикувано Юни 2, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 2, 2010 Опитай за начало-Start->Control Panel->Folder Options->View->сложи отметка на Show hiden files and folders и дай ОК.За изтрити папки,снимки и др. ползвай Recuva my files.Възможно е да има и други варианти.Пробвах и двете вече но не става, просто открива само изтритите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RamzesIII Публикувано Юни 2, 2010 Report Share Публикувано Юни 2, 2010 Пробвах и двете вече но не става, просто открива само изтритите. А опита ли да възтановиш системата със System Restore?Възможно е също пц-то да е заразено с гадинки,може да инсталираш и сканираш с тази програма-Malwarebites'Anti-Malware. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 2, 2010 Report Share Публикувано Юни 2, 2010 Дялът сканиран ли е за грешки? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Юни 2, 2010 Report Share Публикувано Юни 2, 2010 Start menu->Run->cmd.exe->EnterВ Command Prompt прозореца пишеш:chkdsk /f /r /xТова е проверката на диска.След като приключи ме интересува какво ще ти покаже в Bad Sectors линията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 2, 2010 Report Share Публикувано Юни 2, 2010 Параметърът /r не е нужен според мен. Съмнява ме да е заради лош сектор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Юни 2, 2010 Report Share Публикувано Юни 2, 2010 Абе нека да се презастраховаме. И да няма, параметъра с нищо няма да навреди. Нарочно искам да се пусне през Command Prompt, че през GUI-то не дава абсолютно никаква информация за нещата.П.П Допуснах малка неточност.Точният запис на командата за дял D еCHKDSK D: /F /R /XКомандите в команден ред при Windows не са Case Sensitive. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 2, 2010 Report Share Публикувано Юни 2, 2010 Да, не пречи да се пусне, но ще отнеме доста време. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
emil69 Публикувано Юни 3, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 3, 2010 Дялът сканиран ли е за грешки?Проверен е за лоши сектори, пробвах и да върна системата но не става.Ако сваля харда и го сложа на друга машина като външен не знам дали ще стане.Когато опитам да отворя папката със снимките ми дава това нещо.Опитвам да изтрия папката но не ми дава, пише че е отказан достъп Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RamzesIII Публикувано Юни 3, 2010 Report Share Публикувано Юни 3, 2010 Проверен е за лоши сектори, пробвах и да върна системата но не става.Ако сваля харда и го сложа на друга машина като външен не знам дали ще стане.Когато опитам да отворя папката със снимките ми дава това нещо.Опитвам да изтрия папката но не ми дава, пише че е отказан достъп Eто прочети тук:"Access is Denied" Освен описания по-горе начин има и други възможности:1.Да си прехвърлиш данните на друг носител,като използваш Save Mode2.Да използваш помощна програма- "Unlocker" След,като инсталираш Unlocker-a,с негова помощ започваш да прехвърляш снимките на другия дял,-С:// но не ина този дял,на който е инсталирана проблемната папка.От диск-С://,после с помоща на Неро може да си ги прехвърлиш на няколко ДВД диска или на друг носител.След прехвърлянето на снимките,триеш проблемната папка и си създаваш нова,в която си прехвърляш снимките.Това отнема време,но си заслужава... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 3, 2010 Report Share Публикувано Юни 3, 2010 Занапред можеш да качваш скрийншоти, а не снимки с фотоапарат. За повече информация виж тази тема. Въпросното съобщение, че достъпът е отказан се появява както при опит за отваряне, така и за триене, или само при един от двата? Нещо не ми стана ясно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
emil69 Публикувано Юни 3, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 3, 2010 Занапред можеш да качваш скрийншоти, а не снимки с фотоапарат. За повече информация виж тази тема. Въпросното съобщение, че достъпът е отказан се появява както при опит за отваряне, така и за триене, или само при един от двата? Нещо не ми стана ясно.при опит за изтриване ми дава това при опит за изтриване ми дава товаБлагодаря ви стана с тази програма. Ще има да черпя по едно Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RamzesIII Публикувано Юни 3, 2010 Report Share Публикувано Юни 3, 2010 при опит за изтриване ми дава това Благодаря ви стана с тази програма. Ще има да черпя по едноНещо не разбрахме точно дали си успял да спасиш снимките? Опиши по-подробно какво си направил,защото ще е от полза и за други...Изтриването на проблемната папка става със Unlocer-a.С десен бутон на въпросната папка в падащия списък,с ляв бутон на Unlocker и в опциите му даваш да я изтрие.Може да поиска рестарт. И след рестарта няма да я има защото ще е изтрита. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
emil69 Публикувано Юни 19, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 19, 2010 "Unlocker" с тази програма стана по начина описан по горе (прехвърля се на друг дял,-С,-Е но не и на този дял,на който е инсталирана проблемната папка) и всички снимки станаха видими и вече записани. Благодаря още веднъж за помоща. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост