Jump to content

Проблем с дял на диск

emil69

Препоръчан пост

Здравейте, имам следния проблем, изчезна ми една папка от диск (D).Диска е 27 ГБ от които 17ГБ ми дава че са свободни, а 10 заети. Изтрил съм всички папки от диск D. Та въпроса ми е как да видя тези 10 ГБ защото са снимки, и са единствените който ИМАХ. Тази папка със снимките не съм я трил просто нещо е станало с нея. Та въпроса е има ли шанс да мога да я видя тая папка или да може да се прочетат тия 10ГБ които не се отварят
Сподели другаде

Здравейте, имам следния проблем, изчезна ми една папка от диск (D).Диска е 27 ГБ от които 17ГБ ми дава че са свободни, а 10 заети. Изтрил съм всички папки от диск D. Та въпроса ми е как да видя тези 10 ГБ защото са снимки, и са единствените който ИМАХ. Тази папка със снимките не съм я трил просто нещо е станало с нея. Та въпроса е има ли шанс да мога да я видя тая папка или да може да се прочетат тия 10ГБ които не се отварят

Опитай за начало-Start->Control Panel->Folder Options->View->сложи отметка на Show hiden files and folders и дай ОК.

За изтрити папки,снимки и др. ползвай Recuva my files.

Възможно е да има и други варианти.

Сподели другаде

Опитай за начало-Start->Control Panel->Folder Options->View->сложи отметка на Show hiden files and folders и дай ОК.

За изтрити папки,снимки и др. ползвай Recuva my files.

Възможно е да има и други варианти.

Пробвах и двете вече но не става, просто открива само изтритите.

Сподели другаде

Пробвах и двете вече но не става, просто открива само изтритите.

А опита ли да възтановиш системата със System Restore?

Възможно е също пц-то да е заразено с гадинки,може да инсталираш и сканираш с тази програма-Malwarebites'Anti-Malware.

Сподели другаде

Start menu->Run->cmd.exe->Enter

В Command Prompt прозореца пишеш:

chkdsk /f /r /x

Това е проверката на диска.

След като приключи ме интересува какво ще ти покаже в Bad Sectors линията.

Сподели другаде

Абе нека да се презастраховаме. И да няма, параметъра с нищо няма да навреди. :giggle:

Нарочно искам да се пусне през Command Prompt, че през GUI-то не дава абсолютно никаква информация за нещата.

П.П Допуснах малка неточност.

Точният запис на командата за дял D е

CHKDSK D: /F /R /X

Командите в команден ред при Windows не са Case Sensitive.

Сподели другаде

Дялът сканиран ли е за грешки?

Проверен е за лоши сектори, пробвах и да върна системата но не става.Ако сваля харда и го сложа на друга машина като външен не знам дали ще стане.Когато опитам да отворя папката със снимките ми дава това нещо.Опитвам да изтрия папката но не ми дава, пише че е отказан достъп

post-15458-12755467880251_thumb.jpg

post-15458-12755468017839_thumb.jpg

Сподели другаде

Проверен е за лоши сектори, пробвах и да върна системата но не става.Ако сваля харда и го сложа на друга машина като външен не знам дали ще стане.Когато опитам да отворя папката със снимките ми дава това нещо.Опитвам да изтрия папката но не ми дава, пише че е отказан достъп

Eто прочети тук:

"Access is Denied"

Освен описания по-горе начин има и други възможности:

1.Да си прехвърлиш данните на друг носител,като използваш Save Mode

2.Да използваш помощна програма- "Unlocker"

След,като инсталираш Unlocker-a,с негова помощ започваш да прехвърляш снимките на другия дял,-С:// но не ина този дял,на който е инсталирана проблемната папка.

От диск-С://,после с помоща на Неро може да си ги прехвърлиш на няколко ДВД диска или на друг носител.

След прехвърлянето на снимките,триеш проблемната папка и си създаваш нова,в която си прехвърляш снимките.

Това отнема време,но си заслужава...

Сподели другаде

Занапред можеш да качваш скрийншоти, а не снимки с фотоапарат. За повече информация виж тази тема.

Въпросното съобщение, че достъпът е отказан се появява както при опит за отваряне, така и за триене, или само при един от двата? Нещо не ми стана ясно.

Сподели другаде

Занапред можеш да качваш скрийншоти, а не снимки с фотоапарат. За повече информация виж тази тема.

Въпросното съобщение, че достъпът е отказан се появява както при опит за отваряне, така и за триене, или само при един от двата? Нещо не ми стана ясно.

при опит за изтриване ми дава това

Благодаря ви стана с тази програма.

Ще има да черпя по едно

post-15458-12755931017596_thumb.jpg

Сподели другаде

Благодаря ви стана с тази програма.

Ще има да черпя по едно

Нещо не разбрахме точно дали си успял да спасиш снимките? Опиши по-подробно какво си направил,защото ще е от полза и за други...

Изтриването на проблемната папка става със Unlocer-a.

С десен бутон на въпросната папка в падащия списък,с ляв бутон на Unlocker и в опциите му даваш да я изтрие.

Може да поиска рестарт. И след рестарта няма да я има защото ще е изтрита.

Сподели другаде

• 3 weeks later...

"Unlocker" с тази програма стана по начина описан по горе (прехвърля се на друг дял,-С,-Е но не и на този дял,на който е инсталирана проблемната папка) и всички снимки станаха видими и вече записани.

Благодаря още веднъж за помоща.

Сподели другаде