androns Публикувано Юни 21, 2010 Report Share Публикувано Юни 21, 2010 Марката Codegen говори ли ви нещо?Има голям вентилатор и е 450 W,за да не се товари на макс никога.Ето пикче сега напреженията са добре. Тези напрежения провери ли ги с мултицет?Ето картинка от добро захранване: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evertom Публикувано Юни 21, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 21, 2010 Не знам какво е мултицет нито как се мери с него. Но не е в напреженията проблема,нито в захранването явно,продължава да зависва по същия начин както и преди. :( Идеи?От какво може да бъде? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evertom Публикувано Юни 21, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 21, 2010 Забелязвам че почти винаги когато свързвам телефона с компютъра с usb кабела се получава това забиване.Ще го нося на ремнот,няма как.А тези надути кондензатори,мисля че знам какво имаш предвид(отгоре не са плоски а са леко надути),на моя точно тези до процесора не са като другите по-малки в други части на дъното,в смисъл малките кондензаторчета са си плоски отгоре,докато при тези за които става въпрос са леко,почти незабележимо издути,но няма изтичане на електролит.Дали те ми правят проблема със зависването и товаренето на процесора? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Юни 21, 2010 Report Share Публикувано Юни 21, 2010 Не знам какво е мултицет нито как се мери с него. Не, че знам отговора на въпроса,защо ти забива компа, но с мултицета съм в час Това е амперметър, волтметър,понякога и омметър в един уред. С него може да измереш и сравниш стойностите на захранването.От захранването имаш четири извода – червен/ +5V/, два черни/маса/ и жълт/+12V/ Т.е. 12V мериш между жълт и черен,а 5V - между червен и черен.За 3V май беше между черната и оранжежата жица/тази която е направо на дънната платка. Поне при мен беше така когато отворих кутията. Ако греша някой да ме поправя. Колкото до китайските мултицети-не им се доверявай много. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bonbogoko Публикувано Юни 22, 2010 Report Share Публикувано Юни 22, 2010 Ако са надути, от тях идва целия проблем. Може и да не са надути, не мога да преценя без да ги видя. Така че ти преценяш. Вземи си нови и замени старите. Работа с поялник, първо изваждаш стария кондензатор, после слагаш новия краче по краче. Внимателно, не е за всеки, ако не смяташ че ще се справиш, дай го на сервиз. Ето затова ти казах че евтиното излиза скъпо, от евтино захранване получаваш повредено дъно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост