Jump to content

Компютъра забива

Evertom

Препоръчан пост

Ами значи за такива ще гледам.Мисля да си взема някакви малко над 350 W,за да не се товари никога на макс. :)А като мощности,може ли да ми обясниш примерно колко е малко,средно и много мощно.Да си направя сметка все пак ако реша да правя ъпдейти. ;)Доколкото разбирам от това което чета в нета от това колко вата е захранването зависи колко джаджи може да включиш,примерно по мощна видео карта иска повече ватове :haha: и т.н
Сподели другаде

• Отговори 64
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

350 W - 450 W са да речем средни по мощност захранвания. Ако се играят игри е добре да не е под 450 W или повече за по-мощни видеокарти. За съвременна машина за игри това е така да се каже желаният минимум. Все пак зависи най-вече от видеокартата, по-добре е да има резерв от мощност. Например за видеокарта GeForce 9600 GT (която консумира 95W) може да се мине с 350 W, но това вече е на границата, не е за препоръчване. За нея трябва 400 W. Също така при овърклок се повишава енергопотреблението.
Сподели другаде

Харесах един с много висока мощност и е очудващо евтин. http://www.plesio.bg/power-supply-c-69977705/elite-power-rs-460-psap-j3-460w-psu-p-281394.html

Обаче на същата фирма има един с много по ниска мощност а е по-скъп. http://www.plesio.bg/power-supply-c-69977705/real-power-pro-psu-360w-p-280285.html

Къде е уловката? :D

Сподели другаде

А кое от двете да взема според вас?Аз съм за тва по-евтиното и по мощното.Не ми се вярва разликата в ел потреблението на двете да е огромна се пак става въпрос за 10% :D
Сподели другаде

А кое от двете да взема според вас?Аз съм за тва по-евтиното и по мощното.Не ми се вярва разликата в ел потреблението на двете да е огромна се пак става въпрос за 10% :D

Нито едно от двете! Вземи това COOLER MASTER GX 550W, Active PFC, за да не купуваш ново при ъпгреид. Много лоша практика е да се икономисва от качествено захранване!

Сподели другаде

В крайна сметка реших да взема нещо евтино защото и без това едва ли ще правя ъпдейт на тая машина.Марката Codegen говори ли ви нещо?Има голям вентилатор и е 450 W,за да не се товари на макс никога.Ето пикче сега напреженията са добре.

post-2520-023409200 1277112763_thumb.jpg

Лошото е че когато гледам клипчета например от youtube Процесора се товари почти на 100%,мислех че със новото захранване ще се оправи ама......Имате ли идея от какво е?

post-2520-053260200 1277112983_thumb.jpg

Сподели другаде

Codegen са сред най-калпавите захранвания, които могат да се намерят на пазара. И държа да отбележа, че това, че захранването няма да се товари на максимум, важи по-скоро за текущата ти конфигурация. Захранването не е подходящо за по-съвременни конфигурации.
Сподели другаде

Вземи си нещо като Fortron, поне ще знаеш че са реални ватовете, а не надписани. После можеш да го преместиш и в нова машина, ако смяташ да правиш упгрейт. Не съм толкова богат та да си купувам евтино, това трябва да те ръководи в избора. :)
Сподели другаде

Еми кво да се прави,не ми се даваха сума ти пари за по качествено при положение че ми е калпава машината и няма да и правя ъпдейт.Продавача ми го препоръча тва и каза че е качествено и няма смисъл да си купувам Cooler Master и т.н :haha: Явно няма да купувам повече от там.А за товаренето на процесора защо се получава така?
Сподели другаде

Друг път да знаеш, че като гръмне пак ще си на пазара за ново и така докато разбереш че евтиното коства само повече разходи в дългосрочен план. Ако беше взел нещо по-добро, можеше да го преместиш в нова машина, ако решиш да си купиш.
Сподели другаде

А за товаренето на процесора защо се получава така?

Ами, няма нищо необичайно. Имаш слабичък процесор и възпроизвеждането на Flash Video не е чак толкова лека задача. Напълно нормално е процесорът да се товари доста, докато гледаш подобно съдържание.

Сподели другаде

Огледаш по дънната платка да нямаш надути кондензатори, огледай около сокета.Просто ако и старото ти захранване е било китайски боклук има голяма вероятност. Замени всички протекли с нови. И друг път не се цели в най-ниската цена, защото може да замине дъното като нищо. :-8
Сподели другаде