Jump to content

Компютъра забива

Evertom

Препоръчан пост

Еми значи този ще е.Но трябва ли да гледам нещо специално,в смисъл дали ще пасне на моята система или просто всяко захранване работи на всеки компютър?Компютъра не го ползвам за игри и не ми трябва нищо кой знае какво,просто искам да работи добрe.:)
Сподели другаде

• Отговори 64
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Нищо специално, всичко е стандартно. Демонтираш твоето, монтираш новото и започваш да свързваш куплунгите по аналогия на старото. Новото може да има няколко кабела в повече - връзваш ги някъде настрана в кутията да не се мотаят. Захранващият куплунг на дъното, както и някои други имат щипка, която трябва да се стисне, за да се извади. Другите като Molex или Power SATA само се дърпат.
Сподели другаде

А от къде точно идва проблема.Защо става така,ясно е че захранването волтажа му е много висок и това по някакъв начин товари процесора ли и затова забива?Просто от любопитство питам.
Сподели другаде

А от къде точно идва проблема.Защо става така,ясно е че захранването волтажа му е много висок и това по някакъв начин товари процесора ли и затова забива?Просто от любопитство питам.

Проблема идва от смущенията, които ръси и пулсациите на напрежението. Процесора си има куп стабилизатори и на него му влияе по-слабо, но харддиска да речем е свързан директно и за него е по-опасно. Има много случаи на повреди по харддиска от захранването. И аз не знам точно причината, те са много, но опита показва резултата от доброто захранване.

Сподели другаде

За да не отварям нова тема искам само да попитам как се разбира когато ти се е омазал хард диска.Защото леко се притеснявам за моя,при един новоизтеглен файл на едно място за може би 10 секунди се появи картина от един изтрит файл???Дали захранването не ми е скапало и харда? :(
Сподели другаде

Нямам никакви такива програми да са ми дадени с компютъра.И не разбирам кое от всичко ми е твърдия диск затова ще снимам от евереста и ми кажете какъв е.

post-2520-039914900 1276873556_thumb.jpg

post-2520-084984900 1276873566_thumb.jpg

post-2520-052459400 1276873575_thumb.jpg

post-2520-006280800 1276873584_thumb.jpg

Сподели другаде

Едни от най-добрите захранвания са Seasonic, но добри са също много други като Chieftec, Cooler Master, Corsair, Enermax, OCZ (Организация на чудовища и злодеи :haha: ), PC Power & Cooling, Zalman и др. Може да ги разгледаш например в www.plesio.bg - секцията "Компютри&Upgrade". Ако отделиш 100-120 лв. може да вземеш хубаво захранване. Не че и за по-малко няма, но са с по-малка мощност (350 - 400 W) предвид захранване на видеокарта за игри евентуално.
Сподели другаде

Аааа значи за тва имало различни мощности. :haha: А като за компютър като моя каква мощност би препоръчал?Просто да мога да си използвам каквото си имам на макс.В смисъл каква е оптималната мощност като за моята видео карта,процесор и т.н.
Сподели другаде

Едни от най-добрите захранвания са Seasonic,

Да, така е. Лично го потвърждавам, тъй като съм с такова. А и всъщност Seasonic произвеждат захранванията на доста други марки.

Сподели другаде