Evertom Публикувано Юни 16, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 16, 2010 Еми значи този ще е.Но трябва ли да гледам нещо специално,в смисъл дали ще пасне на моята система или просто всяко захранване работи на всеки компютър?Компютъра не го ползвам за игри и не ми трябва нищо кой знае какво,просто искам да работи добрe. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 16, 2010 Report Share Публикувано Юни 16, 2010 Нищо специално, всичко е стандартно. Демонтираш твоето, монтираш новото и започваш да свързваш куплунгите по аналогия на старото. Новото може да има няколко кабела в повече - връзваш ги някъде настрана в кутията да не се мотаят. Захранващият куплунг на дъното, както и някои други имат щипка, която трябва да се стисне, за да се извади. Другите като Molex или Power SATA само се дърпат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evertom Публикувано Юни 16, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 16, 2010 А от къде точно идва проблема.Защо става така,ясно е че захранването волтажа му е много висок и това по някакъв начин товари процесора ли и затова забива?Просто от любопитство питам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 16, 2010 Report Share Публикувано Юни 16, 2010 А от къде точно идва проблема.Защо става така,ясно е че захранването волтажа му е много висок и това по някакъв начин товари процесора ли и затова забива?Просто от любопитство питам.Проблема идва от смущенията, които ръси и пулсациите на напрежението. Процесора си има куп стабилизатори и на него му влияе по-слабо, но харддиска да речем е свързан директно и за него е по-опасно. Има много случаи на повреди по харддиска от захранването. И аз не знам точно причината, те са много, но опита показва резултата от доброто захранване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evertom Публикувано Юни 17, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 17, 2010 Еми с това темата се изчерпва.Благодаря на всички за съветите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evertom Публикувано Юни 18, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 18, 2010 За да не отварям нова тема искам само да попитам как се разбира когато ти се е омазал хард диска.Защото леко се притеснявам за моя,при един новоизтеглен файл на едно място за може би 10 секунди се появи картина от един изтрит файл???Дали захранването не ми е скапало и харда? :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 18, 2010 Report Share Публикувано Юни 18, 2010 Тествай го с официалната диагностична програма на производителя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evertom Публикувано Юни 18, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 18, 2010 Нямам никакви такива програми да са ми дадени с компютъра.И не разбирам кое от всичко ми е твърдия диск затова ще снимам от евереста и ми кажете какъв е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 18, 2010 Report Share Публикувано Юни 18, 2010 То си пише "дисково устройство", но явно е твърде сложно... Тествай със SeaTools for Windows. Програмата изисква Microsoft .NET Framework поне версия 2.0. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evertom Публикувано Юни 20, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 20, 2010 Пробвах го и нищо му няма. Ще ми препоръчате ли и няколко марки захранвания,за които да гледам,просто да знам че не купувам някой китайски боклук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 20, 2010 Report Share Публикувано Юни 20, 2010 Fortron и Chieftec от не толкова скъпите. Corsair, be Quiet!, Enermax и Seasonic например от по-високия клас. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 20, 2010 Report Share Публикувано Юни 20, 2010 Едни от най-добрите захранвания са Seasonic, но добри са също много други като Chieftec, Cooler Master, Corsair, Enermax, OCZ (Организация на чудовища и злодеи ), PC Power & Cooling, Zalman и др. Може да ги разгледаш например в www.plesio.bg - секцията "Компютри&Upgrade". Ако отделиш 100-120 лв. може да вземеш хубаво захранване. Не че и за по-малко няма, но са с по-малка мощност (350 - 400 W) предвид захранване на видеокарта за игри евентуално. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evertom Публикувано Юни 20, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 20, 2010 Аааа значи за тва имало различни мощности. А като за компютър като моя каква мощност би препоръчал?Просто да мога да си използвам каквото си имам на макс.В смисъл каква е оптималната мощност като за моята видео карта,процесор и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 20, 2010 Report Share Публикувано Юни 20, 2010 За твоя компютър е достатъчно 350 W, но за в бъдеще, ако речеш да играеш с по-мощна конфигурация ще трябва да е по-мощно и пак трябва да го сменяш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 20, 2010 Report Share Публикувано Юни 20, 2010 Едни от най-добрите захранвания са Seasonic,Да, така е. Лично го потвърждавам, тъй като съм с такова. А и всъщност Seasonic произвеждат захранванията на доста други марки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост