Jump to content

Компютъра забива

Evertom

Препоръчан пост

Ок ето какво става.Компютъра е почистен(отвътре изтрих прахта),пуснах го да проверява за грешки,преинсталирах драйвера и качих нов и все още има същия проблем.Някакви идеи?

Единствената идея,което се сещам е преинсталация на операционната система.

Сподели другаде

• Отговори 64
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Абе дано е от Windows-а,но на мен по-скоро ми се струва че е от захранването нещо или пък видео каратата,забелязах че когато забива лампичката долу до копчето за включване на компютъра в момента когато забие остава да свети или пък угасва(зависи в какво положение е била в момента когато е забил),все едно нещо става и компютъра остава в това положение.След рестарат няма съобщение за критична грешка или нещо такова.Имам въпрос,ако все пак преинсталирам windows,нали няма да ми се изгубят примерно снимките които са на другия дял?
Сподели другаде

Преди да преинсталираш, тествай системата. За начало с prime95. Остави го да върти...5-6 часа поне. По време на теста пусни и hwmonitor. След 20-30 мин дай шот на hwmonitor( но не спирай теста с prime95), да видим какви са напреженията и температурите.

Ако не изкара грешка за тези 5-6 часа, може да тестваш последователно паметите, харда, видеокартата. И ако не се издъни системата, остава преинсталацията. Така аз бих постъпил

Сподели другаде

Днес имах време и го почистих основно.Предния път малко през пръсти го карах,но сега го разглобих и почестех както трябва.Работи доста по добре.Ето снимка на температурите с една програма която сте препоръчали в друга тема.Кажете как са температурите.

post-2520-12764622181615_thumb.jpg

liver за твоите утре ще имам време най-вероятно и ще постна резултати.Много трудно се работи с тази prime95,въобще не мога да и схвана как да пусна теста,може ли да обясниш?

Сподели другаде

Като пуснеш програмата се появява прозорец с избор на тест. Избери Small FFTs и кликни OK. Не че и Blend (който е избран по подразбиране) не върши работа, но в случая искаме да натоварим основно процесора и охлаждането му.
Сподели другаде

Днес имах време и го почистих основно.Предния път малко през пръсти го карах,но сега го разглобих и почестех както трябва.Работи доста по добре.Ето снимка на температурите с една програма която сте препоръчали в друга тема.Кажете как са температурите.

post-2520-12764622181615_thumb.jpg

liver за твоите утре ще имам време най-вероятно и ще постна резултати.Много трудно се работи с тази prime95,въобще не мога да и схвана как да пусна теста,може ли да обясниш?

Evertom, напрежението +12 V ти е над допустимото - 13 V ти показва, както и +5 V също е над. Захранващият блок какъв ти е - евтино китайско менте ли е? Заради него ще ти се прецака харддиска с това високо напрежение. Не е лошо да помислиш за смяната му с поне едно Fortron.

Сподели другаде

Температурите са добре според мен, но с тези напрежения наистина ще имаш проблеми.

Не видях да си писал дали си подменил термопроводящата паста между процесора и радиатора му - ако не си, добре е да се направи.

Сподели другаде

В този документ, например, е описано поставянето на процесора и радиатора, ще ти свърши работа и за подмяната на пастата. Все пак, ако не си сигурен, че ще се справиш, можеш да занесеш машината в сервиз, където със сигурност ще направят преглед на охлаждането.

Колкото до напреженията... Nazikov вече го е написал - ново захранване ще ти реши проблема.

Сподели другаде

Издържа теста,5 часа го оставих да върти.Реших преинстлация да направя и сега е доста по-бърз но пак се случва да забива,тоест не е от това.Отворих кутията и го пуснах да работи и заби погледнах вътре и се оказа че вентилатора на видеокартата не се върти!Явно това е проблема.Защо може да се получава това и дали ако сменя вентилатора ще се оправи.Забива от елементарни неща,примерно си пускам winamp-а и го минимизирам и забива не е да кажеш че го товаря.Мерси за документа ще го прегледам и ще видя дали ще се справя сам.:)
Сподели другаде

Всъщност съм бил включил вентилатора към грешен слот и затова не е работел.Проблема е друг явно.Може би е от захранването нз и аз вече.

Няма какво да се чудиш - виж какво ти е захранването и отивай до магазина или поръчай по интернет нов качествен захранващ блок - един такъв поне (Fortron 350 W). Тия поне са най-евтини след ментетата.

Сподели другаде

Еми явно от тва ще да е проблема.Странното е че преди не ми е правил никакви проблеми а съм от 6 години с тая машина.Значи препоръчваш с това захранване да го сменя.В смисъл подходящо ли е за моя компютър трябва ли да се съгласува с нещо по компютъра и т.н.Или просто си харесвам някакво захранване и го зимам?
Сподели другаде

Това захранване като минимум от добрите, иначе има и по-добри, но предвид че компютъра не е игрови и няма мощна видеокарта (с ATI Radeon 9600 е гледам), това ще е достатъчно. Иначе са по-скъпи другите, но всъщност инвестицията в качествен захр. блок никога не е на загуба. От него започва всичко, той е основата на цялата конфигурация. За 6 години работа са настъпили някакви промени в параметрите му, кондензатори изсъхват и вече работата му не е задоволителна.
Сподели другаде