Evertom Публикувано Юни 2, 2010 Report Share Публикувано Юни 2, 2010 От време на време напоследък се случва както си правя нещо на компютъра и изведнъж да забие,единствения начин за оправянето му е рестарта.Windows-а не съм го преинсталирал много време,нито съм го чистил,но досега това не е било проблем.С Windows XP съм,някакви идеи от какво може да е или да ми препоръчате някаква програма която проверява Windoiwsa за грешки и т.н? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Юни 2, 2010 Report Share Публикувано Юни 2, 2010 От време на време напоследък се случва както си правя нещо на компютъра и изведнъж да забие,единствения начин за оправянето му е рестарта.Windows-а не съм го преинсталирал много време,нито съм го чистил,но досега това не е било проблем.С Windows XP съм,някакви идеи от какво може да е или да ми препоръчате някаква програма която проверява Windoiwsa за грешки и т.н?Причините за забиване са много. Може да го причинява дадена програма, вирус, драйвър. Може да е хардуеърен проблем...или самата операционна да сдава багажа вече, особено ако не я поддържащ както трябва. Варианти много. За начало дай шот от еверест да видим какви са температурите и напреженията.п.п не каза, каква е конфигурацията ти, захранването?п.п2 също така виж в event viewer за грешки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evertom Публикувано Юни 2, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 2, 2010 Тоя event viewer нямам идея как да го използвам?Кои температури да снимам?Тук съм снимал нещо http://img199.imageshack.us/img199/5536/zabiva.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Юни 2, 2010 Report Share Публикувано Юни 2, 2010 Start Menu->Run->eventvwr.exe последвано от EnterТърсиш събития около времемето, когато системата е забивалаНай-вече погледни в раздел System и Aplication разделите.Екрана дава само температурата на харддиска.Версията ти на Everest е стара. Опитай с по-нова.Или със SIW. А може просто да няма датчик.Случва се при стари конфигурации.Каква е конфигурацията и захранването и почиствал ли си я скоро?Ако може да боравиш с мултимер(мултицет) измери линиите на Molex-а.Трябва да са 5 и 12V+ с толеранс(отклонение) не повече от +/-5%Систематично ли става това? Да не е от захранване с лоша филтрация, което пуска смущенията на мрежата и към компонентите? Имал съм забиващ компютър именно с такъв проблем.Ако става когато има видими смущения в мрежата, захранването не може да ги изглади и за това може да става това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evertom Публикувано Юни 2, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 2, 2010 Конфигурацията е много стара,може би вече сдава багажа. Тва са двата error-а.Нищо не разбирам от тях. Май е нещо от Windows-а щото понякога когато се опитвам да изтрия някакъв файл и ми отказва достъп и казва,че windows го използва в момента и не може да бъде изтрит и доста често го прави. http://img714.imageshack.us/img714/7021/error1ys.jpg[/img] http://img683.imageshack.us/img683/9320/error11.jpg Ето я конфигурацията. http://img690.imageshack.us/img690/9930/konfiguraciq.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юни 2, 2010 Report Share Публикувано Юни 2, 2010 Относно съмненията за злвреден код, направи по едно сканиране, следвайки протокола:Можеш да направиш профилактични сканирания с Malwarebytes' Anti-Malware и SUPERAntiSpyware Free. Ако вече имаш програмите, провери дали имаш последните версии и ако нямаш, премахни твоите и инсталирай най-новите. Ако тепърва инсталираш програмите, след инсталацията те ще предложат да се обновят автоматично, съгласи се. В противен случай обнови дефинициите им ръчно. За Malwarebytes' Anti-Malware:- стартирай програмата;- избери Perform quick scan (Бързо сканиране) и кликни бутон Scan (Сканиране);- след като приключи сканирането, ако не са открити заплахи, ще се отвори автоматично текстов файл (който можеш да затвориш) и програмата ще те уведоми, че не е открила нищо, след което можеш да кликнеш бутон OK и да я затвориш;- ако са открити заплахи, кликни бутон OK и после Show results (Покажи резултатите);- кликни бутон Remove Selected (Премахни избраните);- ще се появи текстов файл (дневник/лог), копирай съдържанието му тук. За SUPERAntiSpyware:- стартирай програмата;- кликни бутон Scan your Computer (Сканиране на компютъра);- вляво избери само дял C:, а вдясно избери Perform Complete Scan (Извърши пълно сканиране);- кликни Next и изчакай програмата да сканира;- кликни OK на съобщението;- ако има засечени заплахи, кликни Next, за да се премахнат гадинките, OK на потвърждението и накрая Finish;- кликни бутон Preferences... (Настройки) и иди на подпрозорец Statistics/Logs (Дневници), маркирай последния лог по дата и кликни бутон View Log... (Покажи дневника);- копирай съдържанието му тук. Ако е нужен рестарт при някое от сканиранията, се съгласи и рестартирай веднага. Допълнително:1. Можеш да почистиш временни файлове, като използваш CCleaner: - Стартираш програмата - Избираш табът Cleaner - Натискаш Analyze и чакаш да анализира - След това, натисскаш Run CleanerЗабележка: Преди да изпълниш процедурата, затвори отворените браузери.2. Дефрагментиране на системния дял (C:\) - В My Computer, даваш десен бутон върху дял "C" и избираш Properties - Избираш табър Tools - Натискаш Defragment now... - В отворилият се прозорец, избираш първо Analyze - След като анализирането приключи, Избираш Defraglent и чакаш дефрагментирането да завърши. Не е напълно изключено, натрупването на много временни файлове, или фрагментирането, да са причина за проблемите със забиване, особено когато машината е по-старичка и както сам каза - не особено поддържа. Mоже да направиш и почистване на регистрите с CCleaner (табът Registry), като когато програмата те попита, си правиш резервно копие на нещата, които ще бъдат премахнати, за в случай на допълнителен проблем, след почистването... Чистенето на регистрите няма да ти забърза системата и като цяло е излишна процедура по оптимизация, но в някои случаи празни стойности в регистрите, могат да са причина за проблеми, ако се натрупат и не бъдат премахнати. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 2, 2010 Report Share Публикувано Юни 2, 2010 Средно на какви интервали забива? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evertom Публикувано Юни 2, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 2, 2010 Сега проверих с малуера имаше две файлчета,не обърнах внимание какви просто ги изтрих. Но съм сигурен че не е от тях.Ами на какви интервали забива е трудно да се каже,понякога забива понякога не,просто примерно ако е много натоварен се случва да забие,просто ако съм му дал да изпълни много неща зацепва и така си остава,поне така беше последния път.Абе стара си е машинката вече явно,пращи,пуфти може би е от захранването нещо,ще дефрагментирам дяла с windows-а и ще го пусна да провери за грешки и ще видим. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Юни 2, 2010 Report Share Публикувано Юни 2, 2010 Тва са двата error-а.Нищо не разбирам от тях. Май е нещо от Windows-а щото понякога когато се опитвам да изтрия някакъв файл и ми отказва достъп и казва,че windows го използва в момента и не може да бъде изтрит и доста често го прави. http://img714.imageshack.us/img714/7021/error1ys.jpg[/img] Може би точно това е причината за забиването. Деинсталирай драйвъра на ati от control panel. Рeстартирай и влез в safe mode. Почисти остатъците с driver sweeper (като стартираш driver sweeper , слaгаш отметка на ati display и даваш clean). Рестартирай отново , след което десен бутон на my computer\properties\device manager. Намираш display adapter десен бутон и избираш актуализиране\update driver в зависимост на какъв език ти е уина. п.п Ето линк за driver sweeper http://downloads.guru3d.com/downloadget.php?id=1655&file=7&evp=c14f9f3787877eef9ef4b235b9146e96 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evertom Публикувано Юни 2, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 2, 2010 А как от error-а разбра че проблема е от драйвера на видеокартата никъде не го пишеше.Питам за да мога по нататък да се оправям сам като изкачат ерори. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юни 3, 2010 Report Share Публикувано Юни 3, 2010 Мисля,че е разбрал оттук - http://eventid.net/display.asp?eventid=45062&eventno=9333&source=ati2mtag&phase=1 Идеята е да си запишеш номерът на грешката и евентуално - категорията и да ги пуснеш в търсачката или направо в гореспоменатият сайт. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Юни 3, 2010 Report Share Публикувано Юни 3, 2010 А как от error-а разбра че проблема е от драйвера на видеокартата никъде не го пишеше.Питам за да мога по нататък да се оправям сам като изкачат ерори.Първото което правя, е да изпиша грешката в търсачката. И започвам да търся инфо в англоезичните форуми. Така тренирам и английския си, който е ужасен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 3, 2010 Report Share Публикувано Юни 3, 2010 Мисля, че е време системата да бъде отворена и почистена. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evertom Публикувано Юни 3, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 3, 2010 Мерси за съветите,не се бях сетил да го търся в гоогъла. Не е забивал наскоро,като имам повече време ще гледам да го дефрагментирам,изчистя,сменя драйвера и да се погрижа малко за него че много съм го занемарил.Night Raven е прав сигурно вътре е пуснал паяжина вече. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evertom Публикувано Юни 9, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 9, 2010 Ок ето какво става.Компютъра е почистен(отвътре изтрих прахта),пуснах го да проверява за грешки,преинсталирах драйвера и качих нов и все още има същия проблем.Някакви идеи? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост