Jump to content

Проблем с инсталирането на Windows XP на лаптоп

Препоръчан пост

Здравейте!Имам задачата на един лаптоп да му сложа windows XP.В момента е с Windows 7.Проблема ми е следния:Натискам произволен бутон от клавиатурата,за да стартирам инсталацията,но след като ми зареди първия син екран с буквите отдолу,ми показва един син екран с бели букви и не ме пуска по-нататък.Какви настройки трябва да направя,за да го подкарам?
Сподели другаде

Ако може да ползвам темата за един въпрос: когато се стигне до този момент, може ли ако SATA драйвера е записан на друг диск, да извадим инсталационния диск на Win XP, да вкараме този с драйверите и след това отново да поставим инсталационния диск ?
Сподели другаде

Ако може да ползвам темата за един въпрос: когато се стигне до този момент, може ли ако SATA драйвера е записан на друг диск, да извадим инсталационния диск на Win XP, да вкараме този с драйверите и след това отново да поставим инсталационния диск ?

За жалост не. Windows XP изисква въпросният драйвер да се добави през флопи, ако ще се добавя ръчно. Другият вариант е драйверът да е вграден в самата инсталация, но тогава пък няма никаква нужда да се сменят носители.

Нещо не мога да намеря настройките в биоса.Може ли малко помощ?

Модел на латопа?

Сподели другаде

Packard bell easynote RS65/RS66.Няма проблем и да ги вкарам и в самия инсталационен диск драйверите за HDD,но когато ги вкарам ще мога ли пак да преинсталирам други компютри със сищия диск?
Сподели другаде

Packard bell easynote RS65/RS66.Няма проблем и да ги вкарам и в самия инсталационен диск драйверите за HDD,но когато ги вкарам ще мога ли пак да преинсталирам други компютри със сищия диск?

Влизаш в този сайт: http://driverpacks.net/driverpack и си дърпаш следните пакети с драйвери:DriverPackMassStorage,DriverPackChipset,DriverPackCPU,DriverPackLAN.От същия сайт си изтегляш и необходината програма за вграждане,а именно DriverPacksBase http://driverpacks.net/applications ,копираш папките на уина в отделна папка на дестопа и после с DriverPacksBase вграждаш пакетите с драйвери(не трябва да ги разархивираш),които си изтеглил.А с програмата nLite си правиш буутващ диск http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=3261 ето ти и ръководство.ако не си нещо на ясно,питай.Резултата ще бъде универсален диск,от който ще можеш да инсталираш ХР и на други лаптопи.

Сподели другаде

По-подробно описание на това, което е посочил колегата по-горе, можеш да намериш тук. Аз го преобвах преди време за настолен компютър, но не хвана декиш... Вероятно с лаптопи, по-нови от моята машина, няма да има проблем. Аз реших въпроса с вграждането на SATA драйверите чрез nLite, както съм описал тук (същата тема). Прочети коментарите от темата и си избери подход, ако се наложи да вграждаш драйвери. Надявах се да минеш по "тънката лайсна" - чрез промяна на някои настройки в BIOS, но обикновено, BIOS-ите на лаптопите показват известни различия помежду си, така че е трудно да се дадат точни инструкции, къде точно да се иде, за да се извърши превключване от SATA в IDE контролера на дъното... Зависи как е скимнало на авторите да кръстят опцията (при условие, че е налична) в BIOS на лаптоп от конкретна марка.
Сподели другаде

По-добре е, човекът сам да си изпече свой инсталацинен диск с драйверите, които са му нужни, вместо да тегли самоделки, в които не се знае какви други ла*на са набутани.
Сподели другаде