Jump to content

Моля за помощ при избор на части за нов комп.

Препоръчан пост

• Отговори 32
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Май никой си няма представа за това.

Като поставиш RAM-памет на 1600 MHz, тя ще тръгне на 1333 MHz. Затова ще трябва да й правиш овърклок до 1600 MHz, като ще се наложи да й вдигаш и напрежението вероятно. Не съм се занимавал и не мога да дам конкретни съвети. Има други форуми като hardwarebg.com, където се занимават много с тези неща. Ако си запален овърклокър, който иска да изстиска максимума от компютъра (което, разбира се е свързано и с проблеми, и много часове, дни, тестове - става мания) потърси и там отговори.

Сподели другаде

• 2 weeks later...

Здравейте съфорумници моля ви отново за помощ. Искам да ви помоля да ми помогнете отново при избора на конфигурация. Успях да събера още малко пари 2100лв. в тази сума моля да не се включва кутия защото вече имам такава. Компютъра ще се ползва за гледане на ХД филми и игри .

п.п моля процесора да е и7 със сокет 1366.

Сподели другаде

Здравейте съфорумници моля ви отново за помощ. Искам да ви помоля да ми помогнете отново при избора на конфигурация. Успях да събера още малко пари 2100лв. в тази сума моля да не се включва кутия защото вече имам такава. Компютъра ще се ползва за гледане на ХД филми и игри .

п.п моля процесора да е и7 със сокет 1366.

Защо толкова държиш да е Core i7 LGA 1366? Принципно този бюджет не е за машина от висок клас, но може да се сглоби една съвсем нелоша на базата на Core i5 LGA 1156. Ето моето предложение, сглоби я и, ако не върви добре, ми се обади да ти я купя:post-10359-12764647009874_thumb.png

Сподели другаде

Core i7 860 Quad Core (2.8GHz, 8MB, LGA1156) BOX - 584.87 лв http://www.jarcomputers.bg/l_bg/?m=7&i=537463

Gigabyte P55-UD4 - 299.00 лв http://www.plesio.bg/motherboards-c-69977721/p55-ud4-s1156-ddr3-p55-p-279973.html

Corsair KIT 4GB DDR3 1333MHz - 240,76 лв http://www.voodoo.bg/categories/372/products/11938

ATi HD5850, 1GB, Sapphire, PCI-E, DDR5 - 526.58 лв http://access-computers.bg/34/93/601.html

Western Digital Caviar Black 1TB HDD - 178.80 лв http://www.plesio.bg/hdd-c-69977741/caviar-black-1tb-hdd-7200-rpm-sata-2-wd1001fals-p-236223.html

COOLER MASTER SILENT PRO M850, 850W - 219.48 лв. http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=14743OB}

ОБЩО : 2053 лв.

Според мен тази конфигурация е доста добра според мен ,а според вас.

Сподели другаде

А според мен не е. Най-важното в нея е, че си избрал по-лошата видеокарта и ненужно скъп процесор. На второ място харддиска е по-стар модел, захр. блок също е ненужно мощен - повече от 750 W не са нужни, дори и за две видеокарти биха стигнали. На видеокартата, която си избрал й липсва поддръжката на PhysX, CUDA, също е и с по-ниска производителност. В крайна сметка ти си решаваш. Аз досега да я бях поръчал.
Сподели другаде

• 2 weeks later...

Така, след доста четене и консултиране с познати съвсем се оплетох :) и не мога да преценя  и избера между процесор, вдиео и дъно. Искам да помоля за помощ да стане една добра конфигурация и да го вземам това компютърче най накрая.

PC confi.xlsx

Сподели другаде

Чакай да я качим в малко по-разбираем формат, че не всеки има инсталиран офис пакет:

CPU: PHENOM II X2 555 /BOX

MB: GB 890FXA-UD5 /890FX/AM3 или GIGABYTE GA-880GM-UD2H

RAM: KIT 2X2GB DDR3 1333 A-DATA

PSU: Cooler Master GX 550 W Active PFC

VGA: PALIT GTS 250 1 GB GDDR 3 E-GREEN или PALIT GTX 260 SONIC 216 SP 1792 MB или SAPPHIRE HD5830 1 GB GDDR5 HDMI/DP

HDD: Western Digital WD6401AALS 640 GB

Така... Като цена нищо не казваш колко е излязла? Мда... Първото дъно е около 400 лв., второто е около 180 лв. Много голяма разлика. За този процесор не си струва такова скъпо дъно, той няма да стане по-бърз с него. Колко ти е бюджета, защото даваш компоненти с големи разлики в цените? Кажи какво очакваш от компютъра? Ако основно е за игри и не си запален овърклокър, няма нужда от скъпо дъно - нещо в средния клас да е.

Процесорът, който си избрал, ще го преборим успешно с Athlon II X2 440 (3 GHz), а е по-евтин с 40 - 60 лв. Директно сравнение. Ако пък си решил да даваш повече пари, Phenom II X4 920 (2,8 GHz) е с 10 лв. по-скъп, но имаме две ядра повече...

Сподели другаде

Като пари не мога да кажа..., но компютъра ще се ползва за всичко т.е. игри, филми , за работа /Autocad, офис програми и др./.  Овърклок не мисля да правя. С една дума да е среден клас може и малко по добър. Относно скъпото дъно GB 890FXA-UD5 и аз си помислих дали ми е нужно толкова добро но ще го взема за 300 лв. Четири ядрен процесор не знам дали ми е нужен т.к. според мен няма да мога да ги натоваря и 4--рите ядра а и не знам има ли програма която да се възползва от многото ядра.

Сподели другаде

Новите опер. с-ми като Vista и Windows 7 без проблем се справят с разпределяне работата на всички ядра. Моя процесор е триядрен и използва всички ядра. Не взимай от парите за процесор в полза на дъното. Нека да има повече и за видеокарта.

Дънната ми платка е с чипсет AMD 770/SB 710. Като искаш по-хубава, може да вземеш с AMD 790/SB 750. Ето ти едно по-евтино дъно с новия чипсет (AMD 890GX/SB850) например.

Сподели другаде

Nazikov мисля дъното да си го оставя това, малко по скъпичко е но е добро :). Най-много се колебая за процесора в смисъл phenom е  по-добyр от athlon, единия е с L3 кеш, а другия е с 3 ядра.  В по преден пост беше казал, че 3-то ядро е по добре от колкото по голям кеш. Гледах и сравнения между двата процесора и разликата не е много голяма, а и нещо не вярвам на тези програми за сравнения.

liver

Имам колебание и за видеокартата според мен GB или Ati, мисля, че GB  са по добри а и аз имам някакво предпочитание към тях. та PALIT GTX260 SONIC 216SP 1792M или SAPPHIRE VAPOR-X HD5750 1G GD5. 

Сподели другаде

Е, наистина случаят ти е труден. Все едно ще купуваш компютъра на живота и няма да има друг след него. Не си сигурен с какъв бюджет разполагаш... в крайна сметка ти си избираш. Като си харесал Phenom X2 - Phenom X2 да е. Пак да ти напомня, че от скъпото дъно има полза само ако му използваш пълните функции и разбираш от овърклокване. То пък влече след себе си допълнителни проблеми и разходи - ще трябва да се сменя охладителя на процесора с по-ефективен и т.н. Нищо повече няма да ти даде от среден клас дъно при нормална експлоатация на параметрите му. Ако искаш да играеш добре игри, насочи голяма част от бюджета за видеокарта плюс 3 - 4 GB RAM, не се баламосвай.
Сподели другаде

Че случая ми е труден си прав :), както и за това, че уж взимам компютъра на живота ми.  Последно  мнение за тази конфигурация, че и аз като  Dark L0rD все едно ще купувам космически кораб.

CPU: PHENOM II X2 555 /BOX

MB: GB MA790FX-UD5P /AMD790FX/AM2+ 

RAM: KIT 2X2GB DDR3 1333 A-DATA

PSU: Cooler Master GX 550 W Active PFC

VGA: PALIT GTX260 SONIC 216SP 1792M

HDD: Western Digital WD6401AALS 640 GB

Сподели другаде