Jump to content

Проблем със лентата на задачите при Windows 7

Evda

Препоръчан пост

Здравейте!Появи ми се интересен проблем на лаптопа (Asrock M15) аз ползвам функцията аеро, но в режим на изчакване лаптопа премига и променя цвета на самата лента(става сивкава, като след смяна на цветовата схема) след което, при помръдване на мишката се оправя!Изпробвах какво ли не, пусках проверки за вируси, за актуализиране на драйвери, но всичко си е в ред, същото се отнася и за сервизните услуги (мисля че всичко, което трябва да е стартирано е стартирано).Ако някой има идея по въпроса, как да отстраня проблема, моля да пише.Благодаря предварително :)
Сподели другаде

Ами,значи първо може Wiindows 7 абе може да не го потдържаш А щом се отнася до aero мисля,че е в видео картата а изискванията на windows 7 са:

Ако искате да инсталирате Windows 7 на вашия компютър, той трябва да отговаря на следните изисквания:

*

Процесор с тактова честота 1 гигахерц (ГХц) или по-бърз и 32-битова (x86) или 64-битова (x64) архитектура

*

1 гигабайт (ГБ) RAM памет (32 бита) или 2 ГБ RAM памет (64 бита)

*

16 ГБ свободно пространство на твърдия диск (32 бита) или 20 ГБ (64 бита)

*

DirectX 9 графично устройство с WDDM 1.0 или по-нова версия драйвер

Допълнителни изисквания за използването на някои функции:

*

Интернет достъп (възможно е начисляването на такси)

*

В зависимост от разделителната способност за възпроизвеждане на видео може да са необходими допълнителна памет и по-мощен хардуер за графика

*

Възможно е някои игри и програми да изискват графична карта, съвместима с DirectX 10 или по-нова версия, за оптимална производителност

*

Някои функционалности на Windows Media Center изискват телевизионен тунер и допълнителен хардуер

*

Технологията за докосване на Windows и таблетите изискват специфичен хардуер

*

Домашните групи изискват наличието на мрежа и компютри с операционна система Windows 7

*

Създаването на компактдискове или DVD дискове изисква съвместимо оптично устройство

*

BitLocker изисква модул за надеждна платформа (TPM) 1.2

*

BitLocker To Go изисква USB флаш устройство

*

Режимът на Windows XP изисква допълнителни 1 ГБ RAM памет и 15 ГБ свободно дисково пространство.

*

Музиката и звуците изискват аудиоизход

Функциите на продукта и графиките може да се различават в зависимост от конфигурацията на вашата система. Някои функции може да изискват по-мощен или допълнителен хардуер.

Сподели другаде

Здравейте!Появи ми се интересен проблем на лаптопа (Asrock M15) аз ползвам функцията аеро, но в режим на изчакване лаптопа премига и променя цвета на самата лента(става сивкава, като след смяна на цветовата схема) след което, при помръдване на мишката се оправя!Изпробвах какво ли не, пусках проверки за вируси, за актуализиране на драйвери, но всичко си е в ред, същото се отнася и за сервизните услуги (мисля че всичко, което трябва да е стартирано е стартирано).Ако някой има идея по въпроса, как да отстраня проблема, моля да пише.Благодаря предварително :)

Когато екранът изгасне, го остави така да стои поне 15 минути или 20 естественно на зарядно защото инече ще се изключи лаптапа ,той ще си направи оценка на хардуера и вече няма да го прави това със променянето на темата от аеро на базова .

Успех

Сподели другаде

Когато екранът изгасне, го остави така да стои поне 15 минути или 20 естественно на зарядно защото инече ще се изключи лаптапа ,той ще си направи оценка на хардуера и вече няма да го прави това със променянето на темата от аеро на базова .

Също и това ще свърши работа computer--->properties--->sistem rating is not available--->rate this computer

Успех

Сподели другаде

Здравейте! От съветите дадени до тук е изпробвано всичко и проблема все още е налице - в тоя ред на мисли, само да допълня, че лаптопа работеше нормално с aero ефекта, преди да възникне това.Благодаря за отзивите все пак! :)
Сподели другаде

Опитай следното :

1. Десен бутон на десктопа

2. Избираш "Personalize".

3. В лявата страна на прозореца избираш "Trouble Shoot Display Setting"

4. Стартира се асистент и просто следваш инструкциите.

Това е , по спомен говоря , нямам 7 -ца под ръка.

Надявам се да се оправиш.:)

Сподели другаде

Опитай следното :

1. Десен бутон на десктопа

2. Избираш "Personalize".

3. В лявата страна на прозореца избираш "Trouble Shoot Display Setting"

4. Стартира се асистент и просто следваш инструкциите.

Това е , по спомен говоря , нямам 7 -ца под ръка.

Надявам се да се оправиш.:)

Здравей! Ами :giggle: ... ако трябва да съм искренна, не разбрах точно за кой асистент става въпрос, но ако е за оптимизиране на настройките на дисплея - вече съм го пробвала! Всъщност стигнах даже до Диагностичния модул на DirectX! Ето кратък лог от него не виждам нищо притеснително:

---------------
Display Devices
---------------
         Card name: Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family
      Manufacturer: Intel Corporation
         Chip type: Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family
          DAC type: Internal
        Device Key: Enum\PCI\VEN_8086&DEV_2A42&SUBSYS_15011849&REV_07
    Display Memory: 814 MB
  Dedicated Memory: 64 MB
     Shared Memory: 750 MB
      Current Mode: 1366 x 768 (32 bit) (60Hz)
      Monitor Name: Generic PnP Monitor
     Monitor Model: unknown
        Monitor Id: CMO1558
       Native Mode: 1366 x 768(p) (59.998Hz)
       Output Type: Internal
       Driver Name: igdumdx32.dll,igd10umd32.dll
Driver File Version: 8.15.0010.2086 (English)
    Driver Version: 8.15.10.2086
       DDI Version: 10
      Driver Model: WDDM 1.1
 Driver Attributes: Final Retail
  Driver Date/Size: 2/20/2010 16:14:08, 564224 bytes
       WHQL Logo'd: Yes
   WHQL Date Stamp: 
 Device Identifier: {D7B78E66-6902-11CF-DF73-0B35A7C2C535}
         Vendor ID: 0x8086
         Device ID: 0x2A42
         SubSys ID: 0x15011849
       Revision ID: 0x0007
Driver Strong Name: oem2.inf:Intel.Mfg:iCNT0:8.15.10.2086:pci\ven_8086&dev_2a42
    Rank Of Driver: 00E62001
       Video Accel: ModeMPEG2_A ModeMPEG2_C ModeWMV9_B ModeWMV9_C ModeVC1_B ModeVC1_C 
D3D9 Overlay: Supported
           DXVA-HD: Supported
      DDraw Status: Enabled
        D3D Status: Enabled
        AGP Status: Enabled

Сподели другаде

Искам да благодаря на всички, които се опитаха да помогнат - проблема е отстранен, немога да кажа със сигурност точно как, :yes: но е факт предполагам само, че е свързано с пакета DirectX ! :no:
Сподели другаде