Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте! Наложи се да си преинсталирам аудио драйвърите.И така сега имам звук но не бачкат всички тонколони.Имам 5.1 система с тонколони Logitech X-530.Сега работят само буфера и 2-те колони,останалите 3 НЕ ! Проблема е че не мога да вляза в настройките на аудио картата! Иконата CMI Audio Config си стои в контролния панел,но не стартира! Мисля че ми трябват драйвърите за да инсталирам на ново това приложение и от там да си оправя настройките? Някой може ли да помогне?

Звуков Адаптер C-Media CMI9739A/9761 @ VIA AC'97 Enhanced Audio Controller

Windows XP SP3 !

Сподели другаде

За протокола: нормално е при слушане на музика да работят само предните колони + събуфъра. Музиката все пак е стерео, а това значи 2 канала, а не 5. Дори и да зададеш в Windows-ския панел или този на C-Media, че ползваш 5.1 система, при слушане на музика пак трябва да си работят само предните 2 колони, поради преди секунда споменатата причина.

Това е по подразбиране. Дали с помощта на малко настройки и човъркане в драйвери/програми, ще може да се накарат и останалите 3 колони да се включат в купона, е отделен въпрос.

Сподели другаде

Естествено че ще мога! Преди да се получи тоя проблем работеха всички: 4 колони с Winamp и 5 с KMPlayer ! Но сега не става защото нямам тази програма и не мога да направя настройките за 5.1 :(

Дънна платка ASRock P4VM800 (3 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)

Чипсет VIA P4M800 Pro

EDIT - Пробвах онзи драйвър който изтеглих от каталога но пак не става.На мен ми трябва

CMI Audio Configuration :(

Сподели другаде

Ако говориш за иконата в контролния панел CMI Audio Config - нищо не става! Просто натискам,натискам и никаква реакция,все едно я няма.Първия път като си инсталирах драйвърите от диска всичко беше добре,но след 2-я... НЕ СТАВА !
Сподели другаде