Jump to content

Офис пакет 2003,2007 Проблем

Препоръчан пост

Преди време бях инсталирал Пакет 2007.

Преди време почнах курсове от ФАР и

инсталирах 2003 в друг Раздел на Харда.

От както почнах курсове нямаше проблем с двете версий

2003 ми беше в Д локал диск

2007 в Е локал диск диск

Досега нямаше проблем

и когато поисках да изтрия 2007 неможах същото стана и с 2003 версия.После изтрих всички файлове на пакета

Давами тази Грешка при нова инсталация (Грешката ще е на шведски език защото Уиндауса ми е на Шведски)

Не съм пипал никакви фаилове в в папка уиндоуса

http://img94.imageshack.us/img94/9845/greshka.png

Сподели другаде

Първо опитах да ги изтрия от Контрол Панел,Почнах с 2003 версия не стана след това опитах другата 2007 отново същото.

После използвах програма унлокер

Сподели другаде

Ако файловете са изтрити предлагам инсталиране (поправяне) на двата офис пакета и след това отново дейнсталиране. Крайно нежелателно е ръчното премахване на която и да е програма. Офис пакетите оставят купища записи в регистъра и голям брой файлове на различни места по твърдия диск
Сподели другаде

@radichev  можеше да преведеш кво пише на грешката все пак не всички разбираме свенски.

Пробвай това като все пак изчакаш мнение от преждеговорившите - но лично за мен битката е предварително изгубена.Между другото да питам с две версии на офиса не ти ли стартираше всяка с уиндоус инсталер в началото на всяко отваряне на програма от пакетите :-))

Сподели другаде

"Между другото да питам с две версии на офиса не ти ли стартираше всяка с уиндоус инсталер в началото на всяко отваряне на програма от пакетите :-))"

-да.Но първоначално на всички имаше икони сслед това празни прозорчета

за езика не мога да пиша на този език на шведски

ами нищо не стана с никоя програма така съм ги бил бъгнал и блокирал.Направо преинсталирах уиндоусал

Сподели другаде

Направо преинсталирах уиндоуса

Изводи:

1.Не инсталирайте две версии едновременно една до друга.

2.Не инсталирайте дори OpenOffice до M$ Office.

3.M$ Office се деинсталира крайно бъгаво - не сменяйте версии без крайна необходимост.

Сподели другаде

Още един извод - според мен, най-важен:

4. Никога, ама НИКОГА не трябва да се трият файлове на дадена програма, без да е деинсталирана културно, защото това ще скапе деинсталацията й допълнително, когато има повод за нейното провеждане... :)

По принци, по време на деинсталацията на коя да е програма, има един етап (който обикновено се изписва от деинсталатора): Gathering required information... (Събиране на необходимата инормация...), през който програмaта локализира всички свои компоненти и ги "призовава" да се отстранят... Какво става, когато възката към някой такъв компонент е прекъсната? Ами... мазалце. Програмaта не може да изпълни коректно алгоритъма си по деинсталация

P.S: Kойто е решил да инсталира на една машина OpenOffice и M$ Office... първо да инсталира първия пакет и след това втория... В противен случай, могат да възникнат проблеми в асоциирането на файловете от двете програми :)

Сподели другаде

1.Не инсталирайте две версии едновременно една до друга.

2.Не инсталирайте дори OpenOffice до M$ Office.

3.M$ Office се деинсталира крайно бъгаво - не сменяйте версии без крайна необходимост.

1. Погрешен извод. Версии 2003 и 2007 на Microsoft Office си съжителстват безпроблемно, ако са инсталирани в самостоятелни папки. Преди стартирането на някое от приложенията в някой от пакетите и преди стартиране на същото приложение от другия пакет има конфигуриране, което се извършва, но това може да е досадно само ако постоянно се пускат приложения ту от единия, ту от другия пакет напълно нормално.

2. Отново погрешен извод. Microsoft Office си съжителства с OpenOffice.org(което по всяка вероятност включва и производните му) още по-безпроблемно отколкото с други свои събратя.

3. Погрешен извод за трети път. Всеки от пакетите Microsoft Office 2003 и 2007 и OpenOffice.org се деинсталират нормално. Достатъчно чисто, за да не "повреди" някой от останалите пакети. Например ако са инсталирани MS Office 2003 и 2007, спокойно може да се махне едната от двете версии и другата да продължи да работи.

Всичко е тествано лично.

Сподели другаде