Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте,

Търся програма или начин как да стартирам друга програма в прозорец, защото тя се стартира на целия екран и няма възможност да се регулира размера на прозореца, опитах чрез шорткът в него да сложа -w,-window, но пак не става, опитах и чрез .bat файл, но нищо.

Сподели другаде

Хм, това е интересен проблем. Виждал съм такова нещо във Wine, но едва ли ще ти е от полза, тъй като засега не върви под Windows. Виртуалните машини са още по-непрактични.
Сподели другаде

Remote Desktop е способ за отдалечено управления на компютри. Състои се от клиент и сървър. Когато клиента се върже към сървъра вижда десктопа на отдалечената машина, така все едно потребителя е пред нея. Интересното е че:

- можеш да се свържеш към собствената си машина

- можеш да се логваш към произволен потребител

- можеш да виждаш десктопа в прозорец

Естествено не е правен с такава с цел, но ще свърши работа и е много по-добре от виртуалната машина. Просто трябва да конфигурираш Windows-а и да направиш още един потребител, освен този по подразбиране. Има вграден в Windows сървър/клиент за услугата, но също така можеш да пробваш RealVNC, а има и дузина други.

По принцип, тази функция може да се реализира с една малка програма, но просто не откривам подобна. Повечето са направени с цел да осигуряват няколко десктопа, които да могат да се превключват. Изглежда никоя не прихваща десктоп в отделен прозорец.

Сподели другаде

Ето как се работи с Remote Desktop:

http://www.microsoft.com/windowsxp/using/mobility/getstarted/remoteintro.mspx

Ето и още нещо по въпроса:

Connecting to Localhost on XP prior to SP2

Prior to Windows XP Service Pack 2, the Remote Desktop client on Windows XP explicitly prevented the user from connecting to localhost. For users who have not yet upgraded to SP2, there is a way around this limitation. Have the SSH client listen on 127.0.0.2, and connect the Remote Desktop client to 127.0.0.2 instead of localhost.

With the Windows XP SP2 version of the Remote Desktop client, it is possible to connect to localhost (127.0.0.1) as long as the port being used is other than the default (3389). Note however that connections through 127.0.0.2 do not work any more on Windows XP SP2. Because the 127.0.0.2 address is necessary prior to Windows XP SP2, the same forwarding setup will not work on SP2 as well as pre-SP2 machines.

Източник

Изглежда че вече не е възможно да се вържеш към локалната машина с windows-кия клиент. Пробвай с http://www.realvnc.com/

Принципно не съм го правил, просто предположих че е възможно. Адресът с който трябва да опиташ е 127.0.0.1

Сподели другаде

пробвах с realvnc, но след като се свържа с локалхост, и започва един цикъл на отваряне на прозорци общо взето не става :( , обърнах гугъл и никъде не успях да намеря начин да стартирам програмата в прозорец, колко просто изглежда, а решение никъде никакво...
Сподели другаде

Ми да ,като се вържеш със себе с програма за отдалечен достъп се наслагва прозорец върху прозорец. Да пробваш дали се вързва става ,но за друго трудно...

Това с виртуална машина може да стане.И там има зависи обаче...

Не знам точно каква е програмата и какво искаш да правиш с нея.

В смисъл непрекъснато да я виждаш и да наблюдаваш за промени ,а същевременно да работиш с друга ли ???

Не си казал нищо конкретно за това работата е малко на гадателство.

Аз имам една идея но не знам дали ще ти свърши работа ,понеже както казах по горе не знам какво е естеството на програмата и какво точно искаш да правиш с нея.

И така:

От Start/Control Panel/User Accaunts --> Create new accaunt. Правиш си нов акаунт ,с админ права.

След това с клавиши Win+L превключваш между акаунтите.

Така на единият пускаш програмата , на другия правиш ко'т си искаш.

Когато желаеш да видиш какво става с програмата Win+L и превключваш.

:-8

Сподели другаде

Програмата е писана специално за дейността която ми трябва, и е собствена, но така е направена, че е на целия екран, а аз искам, да я заредя в прозорец, за да мога да си използвам интернет и т.н., не е удобно постоянно алт и таб, или win+l, може би ще опитам с виртуална машина ако не излезе нещо друго...
Сподели другаде

пробвах с realvnc, но след като се свържа с локалхост, и започва един цикъл на отваряне на прозорци общо взето не става :( , обърнах гугъл и никъде не успях да намеря начин да стартирам програмата в прозорец, колко просто изглежда, а решение никъде никакво...

Нали затова говорихме, че ти трябват два потребитела - единия да е логнат специално за въпросната програма и с цел да поддържа сървъра, а с другия си работиш нормално и се свързваш със софтуерния клиент към първия. Нали знаеш как да поддържаш още един потребител активен във Windows, докато същевременно работиш с десктопа на твоя??

Колкото до излизането от цял екран - елементарно е, качваш мишката горе, от менюто избираш да не е на цял екран.

Това с виртуална машина може да стане.И там има зависи обаче...

Не знам точно каква е програмата и какво искаш да правиш с нея.

Ще стане, стига програмата да не ползва видео или видеоускорение.

Програмата е писана специално за дейността която ми трябва, и е собствена, но така е направена, че е на целия екран, а аз искам, да я заредя в прозорец, за да мога да си използвам интернет и т.н., не е удобно постоянно алт и таб, или win+l, може би ще опитам с виртуална машина ако не излезе нещо друго...
Значи програмите за виртуални десктопи, където се превключва екранът, са достойна алтернатива?

Дали ще е виртуална машина или дистанционен декстоп - еднакво възможно е и еднакви ограничения ще имат. Само дето затормозяването на машината и оператора, както и поддръжката с виртуалната машина ще са драстично по-големи. Все пак е още едина ОС и още един компютър на един процесор!

Сподели другаде

Програмата използва видео, и това с виртуалния сървър не стана, при стартирането ми изписва, че няма достатъчно видео памет.

Не може да стане така просто с десен бутон, защото статус ленти и тази отгоре ги няма, просто всичко се стартира на целия екран.

Казваш нещо за 2 потребителя, какво точно имаш предвид, как да направя това ?

Сподели другаде

Програмата използва видео, и това с виртуалния сървър не стана, при стартирането ми изписва, че няма достатъчно видео памет.

No matter. Щом ползва видео сигурно никак няма да стане.

Сподели другаде