Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте,

не съм много запознат с този софт(даже хич :) ) и искам да питам за какво се ползва,защото започнах да инсталирам емулатор на windows mobile 6 на пц-то ми ,но излезна съобщение ,че нямам инсталиран visual studio 2005 SP1 or later.И сега незнам какво ми трябва 2005 версия или е по-добре да е тази,с оглед примерно ако нещо тежи на системата и др. подобни?

Сподели другаде

Общо взето е все едно, това е среда за програмиране, която не би трябвало непрекъснато да е пусната и поради това не би трябвало да влияе на производителността на компютъра. Предполагам, че безплатната версия на Visual Studio ще ти свърши работи, имаме я в каталога.
Сподели другаде

Ами аз нямам идея.

това излиза при опит за инсталация на този файл "Windows Mobile 6 Professional SDK Refresh.msi".

http://share.pacomlan.com/images/lyJ29497.jpg

изтеглен от сайта на М$ ,преди него изтеглих от руски сайт същият файл но руска версия.При него се появи същият прозорец и аз спрях инсталацията.След като инсталирах net framework 2005 SP1 , емулатора проработи,но не бях инсталирал visual studio!?!

След това махнах net framework 2005 SP1 с цел да сложа по-нова версия.Инсталирах това" NET Compact Framework 3.5 Redistributable" ,но явно това е нещо друго .защото сега при опит да инсталирам английският емулатор (руският го махнах)пак се показва същият прозорец ,че нямам "net framework 2005 SP1 or later".

И за да има повече яснота ето шотче какво имам в момента:

http://share.pacomlan.com/images/85z30073.jpg

Сега искам да инсталирам "net framework 2005 SP1 or later",като предпочитам лейтър версията ,ама незнам коя е :peace: .

Сподели другаде

Третото точно от там го изтеглих ,обаче като го инсталирах ,при инстала на емулатора изписва че нямам frameworks .Значи явно това е различно...А за линка ти,още не съм защото се получава и без студиото...абе много объркана е тая работа.Ужким и двете са "NET Compact Framework" ,но с 2005 СП1 става,а с 3,5 -НЕ!Много щуротии за един смотан емулатор бре,с Virtual PC нямах никакви проблеми а с това изпражнение гледай какви занимавки...
Сподели другаде

Разбрах къде била причината...В мен и в файла който съм изтеглил :crazy: .Аз съм изтеглил някакъв друг подобен,явно обаче за друга цел файл.Английският ми не е перфектен все пак,това което се мъчих да инсталирам се казва ""Windows Mobile 6 Professional SDK Refresh.msi"-456 мб,изтеглих друг файл с подобно име "Windows Mobile 6 Professional Images (USA).msi"-215 мб.

Това с "SDK Refresh" е и доста по голямо ,предполагам е нещо за софтуерна разработка ,то и затова е изисквал толкова специялни софтуери.

Само да спомена че премахнах всичко което бях инсталирал заради това нещо, нет фреймуоркци и всичките му там подобни ,непонятни за мен неща .След това само стартирах файлчето и всичко си дойде на мястото.Ако ми беше малко по-добър агнлийскио ;) нямаше да се объркам така... То си било елементарно ,ама аз като се бутам винаги първо при сложното така ще е ;).

Иначе благодаря на всички които се опитвахте да помагате .

Възниква и още един въпрос ,който мисля ,че е на тази тематика.

Коя е последната версия на Net Framework?Ако може линк ,че да няма пак обърквация :haha:

Защото незнам каква работа върши ,но подразбрах че е хубаво да се инсталира.Имам предвид версията за обик.хоре ,не за разработчиците ;)

Сподели другаде