-TEN4O- Публикувано Май 9, 2010 Report Share Публикувано Май 9, 2010 Здравейте днес преинсталирах лаптопа на племенника си - проблема е такъв има звук само в слушалки.Свързвах го с външни тонколонки няма звук с вградените негови също няма звук. Инсталирани са Интелския видео драйвър пуснах и DirectX Web Installer инсталиран е и аудио драйвъра на Realtek.Доколкото ми останаха нерви четох в интернет че куплунзите имат превключвател вътре и той понякога можел да заседне и по тая причина вградените тонколонки да нямат звук как мога да проверя това и дали изобщо се отнася до моя случай след като с XP имаше звук. Лично за мен това си е от тъпанарския начин по който работи и се управлява звука при Виста и Седем и почти съм решил да бутна диска с Акрониса но все пак питам за чиста съвест. Благадаря предварително за всички мнения. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nightmare Публикувано Май 9, 2010 Report Share Публикувано Май 9, 2010 здравей иии аз бях така, но при беше обратното тонколонките работят, а слушалките не обнових драиверите на аудиото (не знам дали бяха по-нови) но пак не стана ... Питах напред-назад и ми казха, че аудио картата ми не ставала така, че няма да е зел и ти да обновиш твоите Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
-TEN4O- Публикувано Май 9, 2010 Author Report Share Публикувано Май 9, 2010 и ми казха, че аудио картата ми не ставала Благодаря за отговора драйвъра е следния Realtek High-Definition Audio Driver за Vista/Win7 2.48 по-нов няма и освен това е точно за тая карта. А на теб в кой смисъл ти казаха че картата не става - че не става за тая операционна система или нещо друго ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 9, 2010 Report Share Публикувано Май 9, 2010 Я виж в "Конролен панел" раздел "Звук" там как са ти нещата, дали са като показаните на картината: Нали е нова операционна система и някои работи са още неоткрити...С десен бутон на мишката върху някое устройство ти излизат опциите "забрани", "разреши" и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nightmare Публикувано Май 10, 2010 Report Share Публикувано Май 10, 2010 А на теб в кой смисъл ти казаха че картата не става - че не става за тая операционна система или нещо друго ? Да точно това, но силно се съмнявам в това, защото на Vista, Linux и XP ми върви без абсолютно никъв проблемаз съшо пробвах с тези драивери ама не става ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Май 10, 2010 Report Share Публикувано Май 10, 2010 Хм, а защо просто не изтеглиш драйвера за звука от сайта на ACER и го инсталирай. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
-TEN4O- Публикувано Май 10, 2010 Author Report Share Публикувано Май 10, 2010 Хм, а защо просто не изтеглиш драйвера за звука от сайта на ACER и го инсталирай.Защото на техния сайт както обикновенно драйвърите датират отпреди създаването на Волжска България - не че не пробвах и тоя вариант... Благодаря на всички но реших проблема кардинално както май трябва да се действа когато човек си има работа с продукт на Микромеките.И за да няма съмнения ходих да се консултирам с човека от който купих моята конфигурация цитирам го дословно: "А няма звук ли? С какво е - Уиндоус7-ами нормално." Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 10, 2010 Report Share Публикувано Май 10, 2010 И какво сега, изкара ли звука? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
-TEN4O- Публикувано Май 10, 2010 Author Report Share Публикувано Май 10, 2010 'Ми да ся с ХР дъним маалата бате :=)) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 10, 2010 Report Share Публикувано Май 10, 2010 'Ми да ся с ХР дъним маалата бате :=))То па екс-пито вади един звук... На "седмака" е къде-къде по-добър! Също и на вистата. Как па така не можахте да подкарате звука на тоя лаптоп... В "Контролен панел" --> "Звук" прегледа ли как са настройките, към интернет свърза ли го да си изтегли каквото му трябва евентуално?... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 10, 2010 Report Share Публикувано Май 10, 2010 То па екс-пито вади един звук... На "седмака" е къде-къде по-добър!Нещо като техническо обяснение, че така голи и необосновани (и неверни) твърдения всеки може да ръси? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 10, 2010 Report Share Публикувано Май 10, 2010 Нещо като техническо обяснение, че така голи и необосновани (и неверни) твърдения всеки може да ръси?Твърдението не е невярно, защото най-малкото от опит сме го установили двама души независимо един от друг без предварителна информация. Веднага се забелязва разликата в звученето. Не мога точно да кажа защо е така, защото само мернах някъде, че при Windows XP било Kernel Streaming... нещо си, а при Vista и 7 било друго, по-ново и съвършено. Хайде сега ти като по-сведущ да кажеш откъде би могла да дойде разликата. Първо пробвай, пък тогава пак се изкажи дали няма разлика в звученето, която се забелязва и на евтина уредба. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 11, 2010 Report Share Публикувано Май 11, 2010 Това, на което сте се натъкнали, се нарича пласибо. Много често срещано явление, макар хората да не го осъзнават.Теоритично погледнато Vista/7 разполагат с по-добрата звукова подсистема, защото смесват звуковите потоци с 32-битова прецизност с плаваща запетая, което от чисто техническа гледна точка е доста по-добре от 16-битовата прецизност от целочислен тип в Windows XP. Друго предимство на Vista/7 е по-качественият алгоритъм на ресемплиране. Това обаче са 99% теоритични предимства. На практика е почти невъзможно да се усети разликата. Дълбочина от 16 бита е напълно достатъчна и човешкото ухо не може да долови нищо над нея при нормални обстоятелства. Ресемплирането се усеща може би мааалко повече като цяло, но то пък под XP се извършва само и единствено, когато се възпроизвеждат повече от един потоци и не са с еднаква честота на семплиране. Т.е. ако се възпроизвежда само един поток (да речем се гледа филм или се слуша музика) или повече, но са с една и съща честота на семплиране, K-Mixer не прилага ресемплиране. А дори и да приложи, няма до този момент извършени окончателни тестове, които да доказват дали някоя от двете операционни системи "звучи" по-добре. Така че, от техническа гледна точка, да, Vista и 7 предлагат по-добра звукова подсистема, но на практика разликата е нищожна. Все едно да твърдиш, че има голямо значение дали се движиш със скорост от 150 или 148/149 км/ч. Колкото до Kernel Streaming, това е начин за заобикаляне на K-Mixer и закачане за дъното/края на DirectSound веригата, което си има плюсове и минуси. Аналог на Kernel Streaming (KS) във Vista/7 е Windows Audio Session API (WASAPI), което предполагам имаш предвид за нещото, което било "по-ново и по-съвършено". Отделно има и ASIO. Нито един от тези три метода обаче (KS, WASAPI, ASIO), не е реално препоръчителен за обикновения потребител, който е редно да си ползва DirectSound, без да го вълнуват останалите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Май 11, 2010 Report Share Публикувано Май 11, 2010 Защото на техния сайт както обикновенно драйвърите датират отпреди създаването на Волжска България - не че не пробвах и тоя вариант... Благодаря на всички но реших проблема кардинално както май трябва да се действа когато човек си има работа с продукт на Микромеките.И за да няма съмнения ходих да се консултирам с човека от който купих моята конфигурация цитирам го дословно: "А няма звук ли? С какво е - Уиндоус7-ами нормално."Абе не знам къде си търсил, ама ето тукдрайверите са си доста нови - от декември 2009, пък де да знам на теб може и това да ти се види старо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
-TEN4O- Публикувано Май 11, 2010 Author Report Share Публикувано Май 11, 2010 1.Не виждам причина да споря за датировка на драйвъри - все пак става въпрос за Реалтек - техните драйвъри са "вземи единия удари другия". 2.И по-важно някои хора тук изключително елегантно избягнаха обяснението на термините audiodg.exe и DRM. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост