sponge bob Публикувано Май 9, 2010 Report Share Публикувано Май 9, 2010 Здравейте!Имам следния проблем - не мога да заредя Windows по никакъв начин. Нито с boot CD, опитах с Hiren's boot CD 10.3, дава ми следната грешка:I386/system32/htoskrnl.exe не може да бъде зареден.С друго boot CD на win XP - започва първоначално да зарежда и после ми излиза син екран и до там.Само да кажа, че вчера успях да кача още един win, но след рестартиране и той вече не ввърви...Не искам да прибързвам и да форматирам, защото имам ценна информация на диска. ще съм благодарна ако можете да ме насочите какво да правя! Забравих да добавя, че и в Safe Mode не мога да вляза... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 9, 2010 Report Share Публикувано Май 9, 2010 В сервиза не щяха да ти помогнат? Оставиха те сама да се оправяш? Компютъра какъв е - настолен ли е или лаптоп? Как така успя да "качиш" втори уиндоус и къде си го "качила"? Наясно ли си какво правиш? Не би трябвало да има проблем със зареждането от CD, дори и да има вирусна зараза (вирусът, който са ти казали, че започва с "к" - да не е "конфикер" или "кидо"). Тази важна за теб база данни къде се намира на харддиска - на друг дял, различен от системния или просто има само един дял (:C\). ntoskrnl.exe е критичен процес в буутващият цикъл на компютъра и може да бъде повреден от вирус. С каква антивирусна програма си и ъпдейтвана ли е редовно? На първо време може да пробваш да поправиш boot-сектора с инсталационен диск на Windows XP като нагласиш компютъра да зарежда от диск (ако вече не е направено), изчакваш да си копира файловете за инсталация и те пита какво искаш да правиш, но не инсталираш нищо, а просто излизаш оттам с F3, вадиш диска и рестартираш. Да видим дали ще ти зареди после.Иначе има инструкции за поправка на Windows XP в Интернет, но те са за по-опитни и напреднали потребители. Може все пак да ги разгледаш: линк линк линк Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sponge bob Публикувано Май 9, 2010 Author Report Share Публикувано Май 9, 2010 Лаптоп е. Toshiba Satellite A...Да, от сервиза момчето ми е познато /аз отидох с идеята да ми обърнат внимание, а не да не си плащам/ и ми каза да си изтегля DP_MassStorage_wnt5_x86-32_901, да си направя ботващо си-ди и да си кача win-a от него и щял да ми се реши проблема. Да, но не. Сега го занесох и на друго място, където се опитаха да зарядят Линукс, но пак не тръгна. Всеки свива рамене и казва, че не е виждал такова нещо. Мисля си за варианта да закача харда като втори диск към някой комп, да видим какво ще може да изтеглим от него и тотален формат - със събиране на устройствата и наново разделяне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 9, 2010 Report Share Публикувано Май 9, 2010 Лаптоп е значи... То затова ти спира инсталацията на Windows XP и ти пише вероятно, че не е намерен харддиск. Иска SATA-драйвери или трябва да се включи от биоса режима на Native IDE. Иначе идеята да закачиш харддиска към друг компютър не е лоша, само да не зарази и неговия харддиск, ако твоя наистина е заразен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sponge bob Публикувано Май 9, 2010 Author Report Share Публикувано Май 9, 2010 Boot-ващото CD има драйвери за SATA. Въпросът е обаче дали наистина проблема е във вирус или е хардуерен? А след като няма да стартирам нищо от харда как е възможно да заразя другия хард? Смятам като го закача да пусна един тест с антивирусна, за да видя има ли вирус и къде. До колкото разбрах КИДО атакува exe файловете.. или греша? И друго исках да попитам... Лаптопа ми е закупен с оригинален windows vista home premium, но веднага ми качиха XP, защото програмата, с която работя е под DOS. Сега ми казват да си кача оригиналния win. Ще ви помоля за мнение?!? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sponge bob Публикувано Май 9, 2010 Author Report Share Публикувано Май 9, 2010 Само да споделя развитието на нещата - оказа се, че в крайна сметка проблемът ми е в RAM-а. След като си купих нова памет лаптопчето тръгна и сега се оказа с 2 Windows-a. За щастие моя си върви перфектно за сега и всички програми работят. Но.. нали се сещате, че е малко мазало в момента. Ако може да ми кажете как да си разкарам другия windows ще ви бъда много благодарна. П.п. Имаше 4 заразени файлчета, които изтрих, но определено проблема не е бил във вирус, както се опитваха да ме убедят... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 9, 2010 Report Share Публикувано Май 9, 2010 Добре е, че има благоприятна развръзка твоя случай и си запазила важните за теб данни. Другият уиндоус къде се намира сега - на същия дял ли е, колко дяла имаш на харддиска? Да не е направил примерно папка Windows.old? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sand70 Публикувано Май 10, 2010 Report Share Публикувано Май 10, 2010 Или си направила разцепване на диска ааа ,,,и между другото RAM поне 1gb ти е бил нужен за единият ,а ти си със 2 winnd майче ааа, Между другото щом си успяла да инсталираш 2 пъти wina.. решението ти е преинстал наново ище се управиш преди това си дръпни програмките я на деск я на флашок,, по твое усмотрение за избор а не да се луташ после да ги теглиш от форумите и така нататък,,, Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост