Jump to content

въпрос за фотоапарат Sony DSC-HX5V

Препоръчан пост

Здравейта апарата ми снина видео с формат .MTS и резолюция 1920x1080 и като го кача в YouTube качеството се разваля ;( също така аз съм с Windows 7 и като пусна видеото през Windows Media Player се вижта страхотно но като го пусна от KM PLAYER се вижда гадно .. някой може ли да ми помогне :svlove:
Сподели другаде

Привет, Дани!

По принцип в YouTube като се качи даден клип се обръща автоматично в FLV формат клипа. Лошото качество може да се дължи на резолюциата на клипа,както и на друг фактори.

Бих опитал да Ви помогна,но ще ми е нужно малко повече информация относно големината файла в какъв формат е клипа......

Относно, KM PLAYER- този плеър ползва собствени кодеци, гадната картина може би се дължи на това. Но трябва да споменете коя версия ползвате на KM PLAYER, за да можем да бъдем полезни.

Поздрави!!

Сподели другаде

снима видео с формат .MTS и резолюция 1920x1080

това е цялостна информация за видеото

http://img196.imageshack.us/img196/7240/infodm.png

също така да попитам апарата е нов как да зареждам батерията ?

Сподели другаде

Обикновено YouTube прекодира всички файлове, които се качват. Би трябвало клипът в YouTube да е също с отлично качество, след като източникът е също с отлично качество. Ако нещо се скапва някъде, то ще да е от използваните кодеци от страна на YouTube.

Както Tihichko вече спомена, че The KMPlayer ползва собствени кодеци, така че най-вероятно е проблем на самия плеър.

Ще е добре да дадеш линк към клипа в YouTube и снимка от прозореца на The KMPlayer, за да видим как са нещата.

Колкото до зареждането, ако батерията е литиева (била тя йонна или полимерна) няма почти никакво значение как я зареждаш. Можеш да я зареждаш колкото искаш, когато си искаш. Ако е никел-металхибридна (което силно ме съмнява), то е желателно да я оставиш да се изразходи почти докрай и тогава да я зареждаш докрай.

Сподели другаде

За да имаш качествен клип не ползвай само кодеците на YouTube а първо конвертирай клипа в .AVI 640х480 с добро качество / например с Xilisoft Video Converter /и тогава качвай.Така клипът ще е добър.
Сподели другаде

ок в момента качвам видеото 00007.MTS 1440x1080

ето линк към видеото в YouTube - http://www.youtube.com/watch?v=L5jigYfmt0U

ето картинка http://img6.imageshack.us/img6/623/48030727.png

За да имаш качествен клип не ползвай само кодеците на YouTube а първо конвертирай клипа в .AVI 640х480 с добро качество / например с Xilisoft Video Converter /и тогава качвай.Така клипът ще е добър.

напротив това не е качествен клип ! :crosseyes1:

качествен клип е да си кача videoto.MTS 1440x1080 в youtube и като го пусна да е HD :bravo: ама нещо не сава :'(

хах то видеото стана HD :svlove: обаче засича някак си и се вижда гадно :cooldude:

вижте на китайците не им засича

Сподели другаде

напротив това не е качествен клип ! :crosseyes1:

качествен клип е да си кача videoto.MTS 1440x1080 в youtube и като го пусна да е HD :bravo: ама нещо не сава :'(

хах то видеото стана HD :svlove: обаче засича някак си и се вижда гадно :cooldude:

Изглежда не ти е ясно че като се качи клип в YouTube вече става във формат .flv или .mp4 Така че се губи качество а и размерът вече е друг.Затова е безмислено да качваш неща за които говориш.

Твоят запис е с добро качество но не е заснет както трябва.Когато местиш камерата трябва да е бавно и плавно.Това не е професионална камера и няма как да може да прави неща които могат PRO камерите.Само че те струват колкото една лека кола.Е може и нещо прилично за около 2-3 хил.€ :yes:

Сподели другаде

Изглежда не ти е ясно че като се качи клип в YouTube вече става във формат .flv или .mp4 Така че се губи качество а и размерът вече е друг.Затова е безмислено да качваш неща за които говориш.

Твоят запис е с добро качество но не е заснет както трябва.Когато местиш камерата трябва да е бавно и плавно.Това не е професионална камера и няма как да може да прави неща които могат PRO камерите.Само че те струват колкото една лека кола.Е може и нещо прилично за около 2-3 хил.€ :yes:

хахахахаха :giggle: Youtube не прецаква качеството на видеото .. ето качих ново видео виж го от тук

http://www.youtube.com/watch?v=y3L9HjYQ4TQ

и ще видиш модела на фотоапарата ми и мога да ти кажа че фотоапарата ми снима супер добре видео :peace: обаче сега съм го настройл да снима .mp4 формат .. и изглежда супер добре .. но мисълта ми е дали може този формат AVCHD тоест .MTS да го конвентирам защото качеството е по добро в MPEG-2 и да си върви перфектно че с всички конвентори който обитах се бъгва.. и на старият ми клип дето викаш че засича като местя се лъжеш youtube нямат .mts кодек както повечето Player-i този на Windows 7 ultimate - Windows Media player ми пройзвежда AVCHD .MTS файла без проблем ..

Сподели другаде

• 2 weeks later...

Здравейте вчера си купих този фотоапарат много е хубав, но в кутията няма книжка с превод на български :( Дали я има някъде преведена книжката? Може ли някой да ми помогне?

Благодаря!!!

Сподели другаде