Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте,

Един мой приятел се оплака,че мишката му не спирала да премигва и курсора не искал да се мести.Взех да я пробвам първо на моето PC,порта му е USB,включих я но дори не светва и компютъра се обажда,че има непознато устройство свързано към системата.Какъв може да е проблема?

Сподели другаде

Ами нова е няма и година.Купи си нова и ми я даде да я прегледам и като поразгледах кабела забелязах,че е облепян с изолирбан и като го махнах се видя,че явно нещо го е прегризал и като свързах жичките ту пресветва,ту изгасва и гледам,че компютъра ми не я разпознава като устр. (с USB е).Някакви идеи да я оправя или да си запазя платката и кабела и ако намеря отнякъде ново USB да го свържа с платката (запоя) и да пробвам може да проработи.
Сподели другаде

За предпочитане е нова мишка - има евтини A4Tech или Genius, или някоя друга. Не че е невъзможно да се ремонтира, но няма да има тази надеждност като новата.
Сподели другаде

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Здравейте и от мен. Аз също имам проблем с мишката, но моята е вградената в лаптопа (TouchPad-a). Преди 2 дни ми го преинсталираха и мишката не иска да работи. Модела на лаптопа е ASUS X55S с Windows XP. Опитах какво ли не, рових навсякъде, но нищо не можах да направя. Благодаря предварително на отзовалите се :))
Сподели другаде

След преинсталацията, драйверите за дъното и останалите компоненти, инсталирани ли са? Диск с драйвери, към самия лаптоп няма ли? Ако не са инсталирани и нямаш допълнителни дискове, ето тук намерих драйвери за твоя модел за Windows XP. Пробвай да ги инсталираш и да видиш дали проблемът с мишката ще се оправи.
Сподели другаде

Ами версията на Windows-a е оригинална, а дравърите, които ми препоръчахте вече съм ги инсталирала и пак не става. Със странична мишка работи, но с TouchPad-a - не! Има и още 2 драйвъра, които не мога да намеря: 1. Unknown device и 2. Video Controller (VGA Compatible). С лаптопа имам диск, който инсталирах,но на него нямам драйвъри, а CyberLink DVD Suite (каквото и да е това :)). Възможно ли е Windows-a да не е инсталиран като хората или TouchPad-a да е издал багажа?!?
Сподели другаде

Еми нещо не си доинсталирал драйверите. Има и такъв за тъчпада по принцип. Виж тази статия и инсталирай предложените драйвери. Иначе дори и този за видеото явно не си инсталирал.
Сподели другаде

Ами версията на Windows-a е оригинална, а дравърите, които ми препоръчахте вече съм ги инсталирала и пак не става. Със странична мишка работи, но с TouchPad-a - не! Има и още 2 драйвъра, които не мога да намеря: 1. Unknown device и 2. Video Controller (VGA Compatible). С лаптопа имам диск, който инсталирах,но на него нямам драйвъри, а CyberLink DVD Suite (каквото и да е това :)). Възможно ли е Windows-a да не е инсталиран като хората или TouchPad-a да е издал багажа?!?

Я дай едно докладче от Everest Ultimate, че нещо ме съмнява, че лаптопчето ти може

да е някоя подверсия на серия X55S(a, r, v), и драйверите от линка, който дадох по-горе, да не пасват съвсем - особено, ако машинката е с видео Ati..., което може да обясни и защо ти дава неразпознати устройства. Дай и от Device Manager един шот, за да видим на кои точно устройства ти дава Unknown с удивителна. Прегледай ги, като разклоняваш от плюсчетата.

P.S: Иначе, за тъч-пада, би трябвало също да има драйвери, които се инсталират отделно.

Сподели другаде

...

P.S: Иначе, за тъч-пада, би трябвало също да има драйвери, които се инсталират отделно.

Наистина, ще е добре да видим снимки от Device Manager и Everest/SIW

На моят лаптоп тъчпада се разпознава като "Standart PS/2 mouse" :haha:

E, после по WindowsUpdate ми идва и Ultranav TouchPad драйвера, но и иначе си работи :haha:

IBM T30 е щайгичката... :)

Сподели другаде

Здравейте!

Реших да се оборудвам с нова безжична мишка.Купих я днес и след като я инсталирах не проработи.

С лаптоп hp 530 и операциона система "Windows 7 Ultimate" 32-bit system. За мишка си избрах това:Easy touch 105

Пробвах от Device Manager да ъпдейтна драйвера на мишката и да видя за проблеми-нищо не намери.

Дайте съвет как да процедирам нататък. :help:

Сподели другаде