Julko Публикувано Май 3, 2010 Report Share Публикувано Май 3, 2010 Здравейте, Един мой приятел се оплака,че мишката му не спирала да премигва и курсора не искал да се мести.Взех да я пробвам първо на моето PC,порта му е USB,включих я но дори не светва и компютъра се обажда,че има непознато устройство свързано към системата.Какъв може да е проблема? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 3, 2010 Report Share Публикувано Май 3, 2010 И каква е тази мишка - нова ли е, стара ли е? Проблема може да е в нея самата. Да пробва с нова мишка. Може да има прекъсващ кабел на тази. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Julko Публикувано Май 3, 2010 Author Report Share Публикувано Май 3, 2010 Ами нова е няма и година.Купи си нова и ми я даде да я прегледам и като поразгледах кабела забелязах,че е облепян с изолирбан и като го махнах се видя,че явно нещо го е прегризал и като свързах жичките ту пресветва,ту изгасва и гледам,че компютъра ми не я разпознава като устр. (с USB е).Някакви идеи да я оправя или да си запазя платката и кабела и ако намеря отнякъде ново USB да го свържа с платката (запоя) и да пробвам може да проработи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 3, 2010 Report Share Публикувано Май 3, 2010 За предпочитане е нова мишка - има евтини A4Tech или Genius, или някоя друга. Не че е невъзможно да се ремонтира, но няма да има тази надеждност като новата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Julko Публикувано Май 13, 2010 Author Report Share Публикувано Май 13, 2010 Мхм.Е благодаря все пак Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
suzukitooo Публикувано Май 23, 2010 Report Share Публикувано Май 23, 2010 Здравейте и от мен. Аз също имам проблем с мишката, но моята е вградената в лаптопа (TouchPad-a). Преди 2 дни ми го преинсталираха и мишката не иска да работи. Модела на лаптопа е ASUS X55S с Windows XP. Опитах какво ли не, рових навсякъде, но нищо не можах да направя. Благодаря предварително на отзовалите се ) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Май 23, 2010 Report Share Публикувано Май 23, 2010 След преинсталацията, драйверите за дъното и останалите компоненти, инсталирани ли са? Диск с драйвери, към самия лаптоп няма ли? Ако не са инсталирани и нямаш допълнителни дискове, ето тук намерих драйвери за твоя модел за Windows XP. Пробвай да ги инсталираш и да видиш дали проблемът с мишката ще се оправи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 23, 2010 Report Share Публикувано Май 23, 2010 Инсталираната версия на Windows да не е някоя тъпа самоделка или е чиста? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
suzukitooo Публикувано Май 24, 2010 Report Share Публикувано Май 24, 2010 Ами версията на Windows-a е оригинална, а дравърите, които ми препоръчахте вече съм ги инсталирала и пак не става. Със странична мишка работи, но с TouchPad-a - не! Има и още 2 драйвъра, които не мога да намеря: 1. Unknown device и 2. Video Controller (VGA Compatible). С лаптопа имам диск, който инсталирах,но на него нямам драйвъри, а CyberLink DVD Suite (каквото и да е това ). Възможно ли е Windows-a да не е инсталиран като хората или TouchPad-a да е издал багажа?!? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Май 24, 2010 Report Share Публикувано Май 24, 2010 Еми нещо не си доинсталирал драйверите. Има и такъв за тъчпада по принцип. Виж тази статия и инсталирай предложените драйвери. Иначе дори и този за видеото явно не си инсталирал. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Май 24, 2010 Report Share Публикувано Май 24, 2010 Ами версията на Windows-a е оригинална, а дравърите, които ми препоръчахте вече съм ги инсталирала и пак не става. Със странична мишка работи, но с TouchPad-a - не! Има и още 2 драйвъра, които не мога да намеря: 1. Unknown device и 2. Video Controller (VGA Compatible). С лаптопа имам диск, който инсталирах,но на него нямам драйвъри, а CyberLink DVD Suite (каквото и да е това ). Възможно ли е Windows-a да не е инсталиран като хората или TouchPad-a да е издал багажа?!? Я дай едно докладче от Everest Ultimate, че нещо ме съмнява, че лаптопчето ти можеда е някоя подверсия на серия X55S(a, r, v), и драйверите от линка, който дадох по-горе, да не пасват съвсем - особено, ако машинката е с видео Ati..., което може да обясни и защо ти дава неразпознати устройства. Дай и от Device Manager един шот, за да видим на кои точно устройства ти дава Unknown с удивителна. Прегледай ги, като разклоняваш от плюсчетата. P.S: Иначе, за тъч-пада, би трябвало също да има драйвери, които се инсталират отделно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Май 24, 2010 Report Share Публикувано Май 24, 2010 ...P.S: Иначе, за тъч-пада, би трябвало също да има драйвери, които се инсталират отделно.Наистина, ще е добре да видим снимки от Device Manager и Everest/SIWНа моят лаптоп тъчпада се разпознава като "Standart PS/2 mouse" E, после по WindowsUpdate ми идва и Ultranav TouchPad драйвера, но и иначе си работи IBM T30 е щайгичката... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ivo1017 Публикувано Май 27, 2010 Report Share Публикувано Май 27, 2010 Здравейте!Реших да се оборудвам с нова безжична мишка.Купих я днес и след като я инсталирах не проработи. С лаптоп hp 530 и операциона система "Windows 7 Ultimate" 32-bit system. За мишка си избрах това:Easy touch 105Пробвах от Device Manager да ъпдейтна драйвера на мишката и да видя за проблеми-нищо не намери. Дайте съвет как да процедирам нататък. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост