Jump to content

Проблем с хибернацията

Препоръчан пост

Здр,имам прост въпрос:

как се превключва между Single Channel Memory mode и Dual Channel Memory mode на RAM паметта? :)

имам 896 MB RAM (1GB) но откакто започнах да ползвам заспиването с хибернейтване започна от време на време да работи самото дъно на Single Channel Memory mode... и мисля че няма такава настройка за bios ,или незнам къде трябва да е,а започна да зачестява и сега даже изобщо немога да си ползвам другата "половинка" от RAM и съответно при споделена на Auto 256MB разделена на 2 по 128 на всяка и сега имам 448 RAM ;]

помощ pls ;)

Сподели другаде

Не можеш да превключваш тези режими на работа на паметта - това го прави дъното. За да работи двуканалният режим, трябва да имаш два идентични модула памет, поставени в едноцветни слотове. Не става много ясно обаче какви са ти паметите. Операционната с-ма каква ти е и защо ти е тази хибернация, която си заделя над 3 GB пространство? Дали пък не е започнал единия модул да прави проблеми?...
Сподели другаде

Сигурно си с вградена видеокарта - и тя заделя остатъка до 1GB. Но щом сега ти е наполовина, единият модул памет може да не работи нещо... Пробвай като ги вадиш един по един дали ти работи компютъра и така да хванеш дефектния. Естествено всеки път преди това изключваш от контакта!
Сподели другаде

Ами добре,ще пробвам макар че досега несъм му "бъркал" нищо... само за "да разглеждам" и да го почистя... :) но мисля че ще ги намеря,междудругото сега пак е 896 след ресване,на моменти е !
Сподели другаде

Публикувано (Редактиран)

Привет отново! : ) ... та значи извадих първо едната-отляво-работи;сега съм с нея и съм махнал другата-отдясно до нея и ето,че отново работи! ;) а като се замисля когато прекъсне просто няма да се включи PC то(пробвах да махна и двете и монитора не се включва),но се чудя възможно ли е да прекъсва само когато са двете? и само да спомена и това че са общо 4 ,2 жълти и 2 червени слота,в жълтите са поставени а нали може и да е от самия слот ? : )

А може ли да ги размествам,да ги поставям и на другите слотове?

реално съм с почти нулев опит,като изключим какво съм видял случайно по форумите за RAM-a

Редактиран от clearthevision
Сподели другаде

Знам ли, може и някой слот да прави номера, а може и памет. Може да пробваш и в другата двойка слотове, като преди това изсмукаш праха от тях с прахосмукачката. Също може да изтриеш контактните площадки на паметите с чиста гума за триене на молив - виждал съм да го правят дори и на нови памети, защото според тях, макар че са позлатени уж, се влошавал контакта от стоенето на склад.
Сподели другаде

Ами да,но те всички кабели минават точно пред тях,наслагани там,излизащи от захранването... ;):) : D че може и да не се завре там прахосмука,ама ще пробвам а и може да го продухам с нещо,ще купя и нова гума,и така... мерси,утре ще го видя;] гледам един колега тук от близкия PC магазин ходи на бензиностанцията,та ги "помпи" ... :D ;]
Сподели другаде

Трябва да се внимава при тези операции с продухването да не е много силна струята, за да не повреди нещо и да е сух въздуха, без вода или масла. По-добре е май с прахосмукачка, хем няма да се вдига прах.
Сподели другаде

Д.вечер! е,ми преместих ги на червенките,сега сичко 6,преди туй го изтърках с гумата колкото можах,тъй като едва пръстите си провирам пък и друго да завирам (кабели много!,почти неподвижни са)... и само чакам да се бъгне,дано не ! :) мерси за всичко! дано е готово... [!] :}
Сподели другаде