Jump to content

Проблем с инсталиране на програми при Windows 7

Препоръчан пост

Здравейте, пролемът е следния - туко що инсталирах чисто ново копие на windows 7 professional - от оригинален диск. Не е активиран още защото не съм си взел активационния ключ от работа. Когато се опитам да инсталирам джаджа на операта, ми дава следното съобщение - на картинката. Когато се опитах да инсталирам openoffice също ми дава грешка, че не може да запише даден файл - да се уверя дали имам права върху директорията на запис. Лаптопът е acraspire 5610. С други програми нямам пролеми засега. 

post-5579-12727893680815_thumb.png

Сподели другаде

За каква версия на Windows 7 говорим: 32-bit или 64-bit?

С коя точно версия на Opera се появява проблем? Ако е последната (10.53), може да е някаква несъвместимост на добавката, която инсталираш. При азбсолютно всички ли добавки на Opera, ти изписва същия проблем?

Дай снимка от грешката при инсталацията на OpenOffice.

Сподели другаде

Говорим за 32 битовата версия на windows. Нито една джаджа не желае да се инсталира. Снимка от грешката на OpenOffice не мога да дам, защото програмата не се инсталира след грешката. Не съм опитвал отново. ОПЕРАВерсия 10.53 Реализация 3374.

Когато отида в C:\Users\Йордан Джунджев\AppData\Local\Opera\Opera\temporary_downloads инсталационните файлове на джаджите са си там, но не мога да ги инсталирам. При двоен клик върху тях нищо не става.

Сподели другаде

... Не съм опитвал отново.

Ами, опитай - поне същата грешка трябва да ти даде и този път, направи фото.

Побвай с друга версия на Opera - някоя по-стара.

Не би трябвало да става така, особено щом стартираш инсталациите като администратор...

Сподели другаде

При мен на 7 и Опера 10.53 работи както трябва. Имам една теория - гледам потребителската ти папка е на кирилица. В съобщението за грешка е на маймуни. Пробвай да направиш потребител с име на английски и виж дали няма да стане. Мисля, че е бъг в опера...
Сподели другаде

Прав си. Направих друг акаунт с англиско име и нещата се получават. Въпросът е, мога ли да сменя евентуално името и на този акаун. Тоест да го преименувам.
Сподели другаде

Тук има някаква информация как би могло да стане. Писано е за XP, но предполагам и под 7 би трябвало да е същото. Въпреки това имай в предвид, че лично не съм го пробвал и не знам дали работи :)
Сподели другаде

Доколкото прочетох можело да станат проблеми с други програми. Може би ще опитам. Благодаря за отзивчивостта. Имам и друг въпрос - 

Дискът на Windows 7 Profissional,  който изпратиха от Микрософт не е бутващ. Лицензиран е, но не е бутващ. Не знам защо. Мога да му направя имеидж, но после не знам как да го направя буутващ? Ще се радвам на помощ. Не е легално, но все пак си платихме и никъде нищо не пишеше, че диска ще е такъв. Можеш само да го ръчнеш във СД-то и да ъпгреднеш или инсталираш без  форматиране. Дразнещо е. 

Сподели другаде

Пробвай да го направиш така

- Копирай съдържанието от диска на твърдия ти диск, например на дял D в папка 7 (D:\7)

- Изтегли CDImage и постави cdimage.exe в основата на дяла (D:\)

- Стартирай конзолата (пишеш cmd в run) и пишеш следните команди

d: (това сменя устройството на d) и натискаш enter

"cdimage.exe -l7_EN_DVD -m -u2 -bd:\7\boot\etfsboot.com d:\7\ d:\Win7.iso" (без кавичките и натискаш enter)

- Ще бъде създадено iso в основата на д, което би трябвало да е буутващо

Сподели другаде