MuTk0o0 Публикувано Май 1, 2010 Report Share Публикувано Май 1, 2010 От скоро ми се появи един проблем при Windows 7.На някои места,където трябва да се показва дата/час ми излизат странни символи и това ме дразни някакси (особено на втората снимка).Можете ли да ми кажете как да го оправя?http://i42.tinypic.com/e5s3y8.jpghttp://i42.tinypic.com/1658g3.jpghttp://i39.tinypic.com/14mucya.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 1, 2010 Report Share Публикувано Май 1, 2010 Ама не навсякъде ти го прави? Това, доколкото се досещам е картинка някаква. Може би в нейната дата е записана годината с някакъв символ, който Windows 7 не разчита. Иначе в "Регион и език" са настройките за показване на датата и часа...Допълнено: Сега виждам, че си дал още два примера (в първия момент помислих, че е нещо от подписа ти). Някаква тема да си инсталирал допълнително? Да не е от нея нещо... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MuTk0o0 Публикувано Май 1, 2010 Author Report Share Публикувано Май 1, 2010 Теми не съм и не смятам да инсталирам,мисля че тази си ми е достатъчна.А иначе в Регион и Език всичко е на български Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 1, 2010 Report Share Публикувано Май 1, 2010 Теми не съм и не смятам да инсталирам,мисля че тази си ми е достатъчна.А иначе в Регион и Език всичко е на българскиДобре, но аз имах предвид за датата. Има ли малко "г."? Я виж дали ти е така всичко: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MuTk0o0 Публикувано Май 1, 2010 Author Report Share Публикувано Май 1, 2010 Да има си 'г.'http://i43.tinypic.com/s42qlc.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 1, 2010 Report Share Публикувано Май 1, 2010 Не се сещам друго за момента. Ако искаш качи една от проблемните картинки някъде, за да я видя и аз как е при мен като я сваля - просто за сравнение. Моя уиндоус е 7 Ultimate. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Май 1, 2010 Report Share Публикувано Май 1, 2010 Най-вероятно става в web приложения, които ползват флаш и не поддържат кирилица. Проблемът не е в твоя монитор ако е така Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 1, 2010 Report Share Публикувано Май 1, 2010 Сега забелязах, че и при мен има такъв проблем на места - ето пример от една програма StrongDC (за обмяна на файлове директно): Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MuTk0o0 Публикувано Юли 15, 2010 Author Report Share Публикувано Юли 15, 2010 Съжалявам,че съживявам тази тема,но наистина искам дали разбера дали е възможно да се направи нещо по въпроса.Опитах всякакви варианти.Нагласих навсякъде на български,сменях езика на Windows,но не се получи.Надявам се някой наистина да може да ми помогне. :( П.С. Всъщност едно решение,за което не се бях сетил,помогна.В 'Регион и език' нагласих на Английски(Великобритания) и сега,където имаше проблеми,са изчезнали.Макар че сега българския Windows е частично английски,но това не ми пречи.Под частично имам предвид,че месеците и дните са на английски,т.е. Monday,January и т.н.Ето снимки как се е получило: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 15, 2010 Report Share Публикувано Юли 15, 2010 Въпросните програми/игри се мъчат да изведат системната дата директно (на какъвто език я показва самата операционна система), но шрифтът, който те ползват не поддържа кирилица. Затова се получава този проблем. Общо вариантите ти са 4:1) ако държиш всичко да ти е на български (дата, валута, мерни единици, час и т.н.), обръщаш регионалните настройки на български и се примиряваш със странните символи;2) оставяш регионалните настройки на английски и се мъчиш с английските стандарти;3) обръщаш регионалните настройки на български, намираш шрифта, който се ползва от играта/програмата и го премахваш/деинсталираш, като се надяваш играта/програмата да е умна и при липса на нейния си шрифт да прибегне до някой универсален такъв (Arial, Tahoma, MS Sans Serif, Times New Roman), който има кирилски символи;4) ако решение 3) не проработи: установяваш кой шрифт се ползва от въпросните игри/програми, записваш му името (не името на файла, а името на шрифта; различни неща са) и го деинсталираш; правиш си копие на някой утвърден шрифт (Arial, Tahoma, MS Sans Serif) някъде извън папка Fonts и със специализирана програма му редактираш името и го сменяш с това на шрифта на играта/програмата, след което го инсталираш отново; обръщаш регионалните настройки на български и играта/програмата би трябвало да ползва "моднатия" шрифт - тя трябва да търси шрифта си по име и след като го намери го ползва, ти обаче си заменил същинския шрифт с друг, който само изглежда да е шрифта на играта; тя обаче бива излъгана и ползва да речем Arial и го мисли за своя. Разбира се не е гаранция, че ще проработи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост