gibson58 Публикувано Април 28, 2010 Report Share Публикувано Април 28, 2010 Здравейте,1.имам 2 машини ,една по -мощна със 7 ,а другата по-калпавата с ХР.Стоят двата един до друг в стаята и искам да ги свържа с някакъв кабел така че да мога да прехвърлям данни от мошният на калпавият ,с цел да не ръгам постоянно флашката. 2.как мога да имам нет и на калпавият,вземайки от мощният? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bako_ttv Публикувано Април 28, 2010 Report Share Публикувано Април 28, 2010 По първия въпрос не знам и нека някой друг да каже (макар че имаше някаква програма с която по лана се прехвърлят ,но не се сещам коя беше)! По втория въпрос аз съм си го решил с рутер! Но може и с втора лан карта на по-мощния (стига да не е лаптоп защото там не знам дали може да се сложи втора лан карта)! А и рутера си е предимство защото имаш най-малко четири изхода за свързване с кабел и също може и безжична връзка да имаш (зависи от рутера дали е жичен или безжичен (поне така ги водят в сервиза но дали са така термините не знам))! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Април 28, 2010 Author Report Share Публикувано Април 28, 2010 мерси за помоща,ще почакам и други съвети. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 28, 2010 Report Share Публикувано Април 28, 2010 И по двата въпроса отговорът е един и същ: две мрежови карти на по-мощния компютър (в едната пъха кабелчето от интернет, а във втората - кабелче към по-слабия компютър), след което се изгражда една много простичка LAN мрежа, или чрез суич или рутер. Ако се ползва суич се спестяват малко настройки и монтиране на друга мрежовата, инсталиране на драйвери и т.н. Като цена би трябвало да е сходно с варианта с две мрежови карти, защото суичовете не са чак толкова скъпи. С рутер се получава това, което се получава със суич, но на разположение има много повече опции и екстри. Затова и рутерите са по-скъпи.Може би най-оптималния вариант е да си вземеш някой базов суич. Поне според мен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
help Публикувано Април 28, 2010 Report Share Публикувано Април 28, 2010 Аз бих споделил моя опит.но не е казвам че е хубав.Аз лично ползвам едно PC с OS ХР_pro_sp3,като основно и на него съм сложил втора Lan.направил съм си 10 м кроснат кабел.В самата Lan карта съм отбелязал отметки на протоколите и съм набил ip 192.168.0.1 с mask 255.255.255.0 , използвам свързаност към интернат PPРOE.В настройките на PPРOE съм шернал връзката към втората Lan карта(по точно в меню advanced).Също на това PC имам инсталиран xampp пакет,но ти можеш да използваш само FileZilla(като ftp Server).С FileZilla можеш да си пуснеш както отделни папки така и цели дялове от хардиска.Съответно можеш да ограничиш достъпа до тях с потребителско име и парола.След всичко това с пуснато PC свързано към интернат с PPРOE връзката и включен кабел.Вече което и друго PС да взема независимо от операционната система, се налага само да въведа ip адреси във второто РС.Това с набиването на ip адрес се налага понеже не ползвам допълнителен софтуер освен ХР.Въвеждането на ip адреса на второто РС е както следва:ip:192.168.0.100mask: 255.255.255.0gateway:192.168.0.1до тук има връзка между двете РС,но няма връзка с интернат.Тоест ако на пишеш в адрес бара ftp://192.168.0.1/ - за анонимен достъпftp://root@192.168.0.1/- достъп с потребителско име root(или каквото сте задали) и паролата ******(или каквото сте задали) Съответно ако иска и интернет да има на второто РС освен адресите слагам и DNS Server:ip:192.168.0.100mask: 255.255.255.0gateway:192.168.0.1Preferred DNS server:208.67.222.222 (това са стойности на openDNS,но вие може да ползвате и на вашия доставчик)Alternate DNS server:208.67.220.220 П.с.Дано не съм избълвал една камара глупости и да съм те объркал повече.Но за мен е доста лесно да работя така дори без рутер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост