Jump to content

какво е taskeng.exe

liver

Препоръчан пост

Здравейте. Понякога като изключвам компютъра ми излиза съобщение, че процеса taskeng.exe не e спрян и компютъра не може да бъде изключен. Опцията е да дам ''ОТКАЗ'', да спра програмата...и тогава мога да го изключа. На какво се дължи стартирането на този процес и проблем ли е? Операционната която ползвам е уиндоус 7\32бит.
Сподели другаде

Здравей, liver!

Виж дали тази информация ще ти свърши работа - клик, клик и клик.

Знам, че не е препоръчително да се дават линкове към чуждоезични сайтове, но това ми попадна. Аз съм с Windows 7 X64 и нито веднъж не се е появявало такова съобщение. При мен taskeng.exe се намира в папките:

1. C:\Windows\System32

2. C:\Windows\winsxs\x86_microsoft-windows-taskscheduler-engine_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_e582a352202e02c8

3. C:\Windows\SysWOW64

4. C:\Windows\winsxs\amd64_microsoft-windows-taskscheduler-engine_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_41a13ed5d88b73fe

При теб последните две папки би трябвало да ги няма, защото си с 32-битова операционна система. Не е лошо ако файла все пак е на мястото си, да се изпрати за анализ дали е чист. Погледни задачите в Task Scheduler. Да не си сложил да се изпълнява някаква задача и затова да ти излиза подобно съобщение?

Сподели другаде