Jump to content

Проблеми със звука

Препоръчан пост

• Отговори 43
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Моля, опитай да махнеш отметките на следните обекти:

+ "d347bus" "PnP BIOS Extension" " " "c:\windows\system32\drivers\d347bus.sys"

+ "IntcAzAudAddService" "Realtek® High Definition Audio Function Driver" "Realtek Semiconductor Corp." "c:\windows\system32\drivers\rtkhdaud.sys"

+ "vaxscsi" "SCSI miniport" "Alcohol Soft Co., Ltd." "c:\windows\system32\drivers\vaxscsi.sys"

Затвори програмата, рестартирай компютъра и повтори сканирането с GMER.

По-нагоре каза, че нямаш звук, освен в Skype. Моля, бъди по-подробна и опитай различни видео (като например Windows Media Player, GOM Player, The KMPlayer, VLC Media Player) и аудио (като например Winamp, foobar2000, AIMP, XMPlay) плеъри. Не е нужно да тестваш всички, но поне по един от двата типа. В игри също ще е добре да кажеш дали има или няма звук.

Сподели другаде

След като махнах отметките gmer тръгна, прикчвам лога, но проблемът е че в това състояние нямам интернет и компютърът не може да рестартира. Затова сега пак съм сложила отметки => gmer пак заби. Относно звука: mplayer пуска файловете без да ми дава грешка, но нямам звук; vlc по същият начин; mv2 ми дава "няма валидна комбинация от филтри за интерпретиране на потока"; windows media player "The Player might not support the file type or might not support the codec that was used to compress the file"; media player classic има картина, но за звука ми дава "the following pins failed to find a connectable filter; audio switch:out...". Oтносно winamp ми даваше грешката bad directsound driver, но след като ръчно му зададох за direct sound device conexant audio, а не primary sound driver, сега имам звук. Skype си имаше звук от самото начало без да променям нищо. От интернет и streaming пак има картина, но няма звук, същото с флаш. Съжалявам, но игри нямам.

gmer.txt

Сподели другаде

Явно все пак проблемът не е толкова дълбок, колкото съм си мислел. Виждам, че имаш инсталиран ACE Mega CoDecS Pack, който натъпкан с 99% излишни кодеци, които на всичкото отгоре са антични. Бих ти препоръчал да деинсталираш въпросния пакет, както и всички останали кодеци и пакети с кодеци, които имаш, след което да рестартираш и да инсталираш един единствен, актуален пакет с кодеци.
Сподели другаде

Ами, те всичките са общо взето един дол дренки. 97% от кодеците във всеки пакет са еднакви, така че няма как пакетите да са особено различни. Така че си харесай един по-нов и го инсталирай: K-Lite Codec Pack, X Codec Pack, XP Codec Pack, CCCP, Satsuki Decoder Pack.
Сподели другаде

Няма логика при махнати тези отметки да нямаш интернет и да не може да се рестартира системата. Не би трябвало да се получава така въобще. Като цяло явно в системата ти има доста голяма каша. Бих предположил, че си ползвала различни програми за чистене на регистратура и други подобни, които е възможно да са осрали пейзажа.

Избягвам да препоръчвам преинсталация, но в случая това ми се струва като единственото решение, което би могло наистина да оправи нещата.

Сподели другаде

• 2 months later...

Gigabyte W551U, но драйверът го свалих от сайта им, така че предполагам е верният (Conexant high definition audio)? Мен лично ме тревожи aec.sys, който MAlwarebytes' намира за rootkit, а би трябвало да няма проблеми(поне така мисля)?

и благодаря на всички за отделеното внимание =)

Ей го проблема. Трябва ти точния модел на саундкартата оттам и - точния драйвер. Все пак си има версии... не е само името, а драйверите са различни! както и не забравяй за коя платформа Windows сваляш драйвера - не всичко под виста тръгва на 7, пък от XP към по горна версия почти е невероятно да заработи някой драйвер като хората.

Отделно се предлага драйвер за точния модел лаптоп... Но предполагам, че проблема е в "последните драйвери" - те най вероятно са за Виста или 7...

Проблема е най вече в "начина" на продаване на лаптопите в България - проблема не е нов... продават ти го със сертифициран Уиндоус и инсталирани драйвери, но без никакъв съответен диск, на който да са записани в случай на срив... което е меко казано смехотворно - едва ли не ОС няма счупване... Аз пък бих изискал в тоя момент от магазина продал ми лаптопа да ми предостави такъв диск! Както всеки хардуер трябва да си идва със съответния софтуер. Как ти продават лицензирано копие, след като му нямаш инсталационния диск? ( говорим за Уиндоуса в случая ), може пък при теб да не е така, но диска с драйверите поне е задължителен.

Последен съвет... махни карантината над aec.sys, той въобще не трябва да те притеснява, но блокирането му може да ти навлече само неприятности, нищо друго. Ако те интересува информация по въпроса напиши името на файла в гугъла.

Странно ми е че ползвате Adware и Spyware софтуер... настройте си интернет защитата като хората, турете един резидентен щит с осъвременяваща се антивирусна и приключете с проблема... не ползвайте IE в никакъв случай Firefox-a e 300 пъти по-сигурен и с хубави аддони за разкарване на банери и изкачащи прозорци.

Поздрави!

Сподели другаде

не ползвайте IE в никакъв случай Firefox-a e 300 пъти по-сигурен

Ако говориш за IE6 или IE7 мога да се съглася донякъде, че Firefox е по-сигурен, но ако става въпрос за IE8, то категорично не е вярно. IE8 е доста сигурен браузър като цяло, а ако е в 64-битова среда, тогава е може би най-сигурният браузър въобще.

Сподели другаде

Здрасти на всички. Въпросът при мен е..., защо всеки път като сменям песен и се чува един звук ''тъът''. Това продължава вече след 3-та преинсталация. С лаптоп съм с Win XP, 1.66ghz Intel Atom, 1gb RAM, ползвам външна звукова карта Creative X-Fi /чрез usb/. Драйверите съм свалил от офиц.сайт.
Сподели другаде

С всеки плеър? С всякакъв аудио формат? Какво точно става: предишната песен се прекратява, чува се този звук и тогава започва следващата песен или звукът се чува по време на следващата песен? Драйверът актуален ли е?
Сподели другаде