anton777 Публикувано Април 24, 2010 Report Share Публикувано Април 24, 2010 Проблемът е следният, записвачката ми е ATAPI DVD A DH20A4P ATA Device не иска да записва CD дискове,и не чете всички CD,с DVD нямам проблеми.С Windows 7 съм инсталирал съм вички драйвари, инсталирах почти всички записващи програми,обнових firmware,почистена е, деинсталирах я като устройство за да може след това Windows да намери устройството и да си зареди драйвари.Изписва ми че това устройство работи правилно.Дали не е време за смяна.Свързването ми е IDE може ли да се сърже чрез SATA. Дъннта платка е Foxconn A690GM2MA/A690VM2MA Series и дали трябва да правя промени в биоса. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
anton777 Публикувано Април 24, 2010 Author Report Share Публикувано Април 24, 2010 Проблемът е следният, записвачката ми е ATAPI DVD A DH20A4P ATA Device не иска да записва CD дискове,и не чете всички CD,с DVD нямам проблеми.С Windows 7 съм инсталирал съм вички драйвари, инсталирах почти всички записващи програми,обнових firmware,почистена е, деинсталирах я като устройство за да може след това Windows да намери устройството и да си зареди драйвари.Изписва ми че това устройство работи правилно.Дали не е време за смяна.Свързването ми е IDE може ли да се сърже чрез SATA. Дъннта платка е Foxconn A690GM2MA/A690VM2MA Series и дали трябва да правя промени в биоса.Здравейте. DVD у- то ми е със свързване IDE,искам да го заменя понеже има проблеми с записването и четенето на някои дискове.Може ли да замяня IDE с SATA свързване. Дънната платка ми е Foxconn A690GM2MA/A690VM2MA Series имам 3-и свободни SATA гнезда.Предварително ви благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Април 24, 2010 Report Share Публикувано Април 24, 2010 Съвсем вероятно е под Windows 7 новозакупената SATA-записвачка да ти работи в режим PIO 4, който е бавен - и няма оправяне, не може да мине на Ultra DMA 5 режим (100 MB/s). Това е, защото дъното ти е малко старичко вече като модел (причината са драйверите на Microsoft, които не можеш да смениш и не работят добре на всички стари дъна). За да няма разочарования, вземи PATA-записвачка (IDE), тя ще ти работи на Ultra DMA 4 (66 MB/s) - например ASUS 22B2, 22-скоростна е. Аз си купих такава и съм много доволен от качеството й на работа и запис на CD-R и DVD±R. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 25, 2010 Report Share Публикувано Април 25, 2010 Не мисля, че би трябвало да има някакви проблеми, ако SATA контролерът е настроен да работи в режим Native IDE. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Април 25, 2010 Report Share Публикувано Април 25, 2010 Не мисля, че би трябвало да има някакви проблеми, ако SATA контролерът е настроен да работи в режим Native IDE.Изпитал съм го на гърба си, а и не само аз. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 25, 2010 Report Share Публикувано Април 25, 2010 Искаш да кажеш, че конкретно чиповете на AMD имат проблеми или всички "по-стари" (макар да не бих нарекъл AM2 "стара платформа")? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Април 25, 2010 Report Share Публикувано Април 25, 2010 Искаш да кажеш, че конкретно чиповете на AMD имат проблеми или всички "по-стари" (макар да не бих нарекъл AM2 "стара платформа")?AMD SB 600 например, а неговото дъно е точно с него. За други не знам. Старото ми дъно ASUS M2A-MVP беше с такъв, сегашното Gigabyte GA-MA770 US3 е с AMD SB 710 и няма проблеми вече, но то е и нов модел. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост