Jump to content

Проблем с Internet Explorer

ba4o_kiro

Препоръчан пост

Простете невежеството ми, но не мога да се справя със проблема който имам. ИЕ ми блокира онлайн скенера и не мога да сканирам. Въпросът ми е как да го спра временно да не блокира. Със уиндоус XP съм. Поставям шот за да видите за какво говоря.post-10091-12718696957712_thumb.jpg
Сподели другаде

Моля ви не бързайте да ми помагате. Проблема ми се оправи на другия ден след като стартирах компа.Сега вече мога да си почистя компа.Това беше сарказъм,ако не сте разбрали.
Сподели другаде

Не разбрах защо пък вие проявявате сарказам. При положение , че аз неграмотният имах нужда от помощ, и не казахте поне: Оправяй се сам както можеш.
Сподели другаде

При мен IE(8) e нa английски, но ще превеждам по смисъл:

1. Избираш Tools (Инструменти) и от там цъкаш върху Internet Options (Интернет опции).

2. Избираш табът Security (Сигурност) и цъкаш вурху първата картинка: Internet (Интернет)

3. Натискаш бутончето Custom level... (Ниво по избор..., или нещо подобно). Пада се най-първото от панела Security level for this zone (Ниво на сигурност за тази зона)

4. Отваря ти се прозорче, в което намираш частта отговорна за ActiveX-контролите:

http://i43.tinypic.com/1z6s11x.jpg

5. Скролираш (превърташ) до частта, която съдържа Download unsigned AtiveX controls (Свали неподписани ActiveX контроли).

6. Там маркираш каквото съм показал тук:

http://i39.tinypic.com/2gy0pja.jpg

Prompt (Питай, Потвърди).

7. Цъкаш ОК и на двата прозореца за настройки.

Пробвай сега дали ще стане.

Ако отново има проблем, сложи отметка Prompt и на полето над това, на което вече си сложил: Download signed ActiveX controls (Свали подписани ActiveX контроли).

Вероятно пак ще ти изскача подобна лента за предупреждение (като въпросителна), но сега, като цъкнеш върху нея, ще имаш и опция да инстакираш ActiveX контролата, която ти се предлага.

Колегата по-горе имаше предвид, че никак не е добре да даваш зор на хората в един ОБЩЕСТВЕН форум. Тук всеки се опитва да помогне с каквото може и КОГАТО може, без да е длъжен никому. Говорим за безплатна помощ, отнемаща лично време. От достатъчно време си потребител във форума, за да го знаеш.

Сподели другаде

Проявяваме сарказъм, когато имаме насреща общо взето неблагодарни и нахални личности.

Понякога се чудя дали си заслужава едни хора да се занимават да правят форуми и да се опитват да помагат на други, които се държат като теб. Хора, които очакват да се появят някъде и всички да се втурнат да им слугуват, сякаш са им длъжни с нещо.

Това е безплатен форум, който залага на своята потребителска база да си помага взаимно. Не всеки потребител има решение на всеки проблем. Не всеки потребител има желание да помага. Не всеки потребител има времето да отговор. Напълно възможно е хората, които да са в състояние да ти помогнат, да нямат възможността в момента.

Чудя се как по-ясно да ти обясня, че не е възможно винаги да получаваш помощ много скоро след като си писал коментар. Просто има различни фактори, които влияят. А и да не говорим, че никой не е длъжен да отговаря. Нито едно от тези неща не е основание да се държиш така нахално, особено при положение, че вече ти е помагано във форума и трябва да е ясно, че не сме толкова безотговорни.

Сподели другаде

Разбрах, стана ми ясно че тук във този форум нямам място.Просто вие се държите като, богове със неможещите и незнаещите.По ви е лесно да ги смачкате от колкото да помогнете.Само ми кажете как мога да залича всичката информация за мен във този сайт,и аз повече тук няма давлизам.Все пак благодаря на draco_volans за отговора.
Сподели другаде

Ще започна да ставам вече груб май. Какви богове те гонят? Типично българска черта е да се помни лошото, но не и доброто. Имаш общо пуснати 8 теми (без текущата). Във всяка една от тези теми е най-малкото направен опит да ти се помогне, доколкото го позволяват възможностите на потребителите, или ти е решен проблемът. Идва ред на тема, в която не успяваме да помогнем пълноценно, и започваш да се тръшкаш като малко хлапе. Сигурно ако ще и 100 теми да беше пуснал с идеално решени проблеми, на 101-та пак щеше да хленчиш, че не ти е обърнато достатъчно внимание. Българска му работа.

Хайде да проявиш малко уважение към останалите потребители на форума, които потенциално могат да ти помогнат. Това не е платена гореща линия, където отсреща имаш служители, на които се плаща да вършат това, което вършат. Замислял ли си се, че всъщност не плащаш нищо и че отсреща има други хора, които не винаги знаят всичко, не винаги са в настроение да пишат, не винаги имат време да обърнат внимание, а понякога дори и забравят. Все човешки нещица. Не можеш да се появиш някъде, не само тук, ами където и да било, и да започнеш да се държиш сякаш всички наоколо са длъжни да ти помогнат на мига. Да, не е приятно, когато на проблема ти не се обърне внимание веднага, но, както вече казах, става въпрос за хора, които жертват от своето време да помагат на други, без да искат нещо в замяна, та е редно да получат поне малко уважение. Има все пак и други потребители с проблеми във форума. Ти се мислиш за по-важен от всички тях, та знаещите първо твоя проблем да решат, пък за проблемите на останалите ако остане време? Така ли?

Ти не не само не изчакваш достатъчно време, за да получиш отговор, но напомняш за проблема си по доста неуважителен и нахален начин. Има потребители, които чакат повече от седмица, за да получат отговор, но не правят фасони. Какво да направя аз например, че имат странен проблем, който изисква повече време за размисъл, проучване и т.н.? Държа отворен таба на темата в браузъра ми и виждам, че е минало доста време, без да съм отговорил, от което често ми става леко кофти, защото знам какво е да имаш проблем и да чакаш помощ, но като не ми идва нищо на ум. Връщам се отвреме навреме към по-стари табове в браузъра ми с надеждата да ми хрумне нещо. Понякога ми хрумва, понякога - не. Понякога докато проучвам/обмислям даден проблем се появява нещо по-важно в личен аспект, което трябва да свърша. Не съм всезнаещ и не мога да огрея навсякъде едновременно и да реша проблемите на всички от раз. Иска ми се да можех, но уви.

Използвам себе си за пример, защото мога да опиша само моята ситуация по-конкретно, макар да вярвам, че положението е сходно (малко или много) и при останалите потребители, които се опитват да помагат.

Ще ме извиняваш, но няма как да получиш уважение, ако не проявиш такова първоначално, а ти несъмнено демонстрира солидно неуважение към всички потребители на форума, което по принцип допълнително убива желанието у останалите да помагат.

Поне за заличаването на информация ще ти "помогна". По принцип би могъл да премахнеш всякаква информация относно рожденна дата, интереси, подпис, аватар, снимка и т.н. лична информация, която си попълнил в профила си, но в конкретния случай ти нямаш въведена такава така или иначе. Единственото, което можеш да направиш, е да си изтриеш бисквитките на SoftVisia, които са оставени в компютъра ти, което ще накара браузъра ти да забрави за нас и при евентуално повторно влизане няма да бъдеш логнат автоматично. Това обаче няма да изтрие профила ти във форума и мненията ти. Те могат да бъдат изтрити само и единствено от администратор. Това обаче няма да стане. Нямаме навика да трием ей така профили и/или всички мнения на даден потребител. Особено триенето на мнения, защото води до съсипване на цели теми, в които дискусията се унищожава, ако се заличат мненията на даден участник в съответната дискусия. Между другото точно затова е премахната и възможността да се редактират коментари 60 минути след публикуването им. Не е редно целият форум и потребителите му да губят потенциално полезна информация, само защото еди-кой-си потребител не си е изживял пубертета и е решил да се цупи, тръшка и прави напук. А и честно казано, дори и да изпълнявахме такива жестове, ти не заслужаваш такъв. Не и с това държание и проява на непочтителност.

Сподели другаде

Нямах намерение да пиша,но са ме възпитавали да не си оставям магарето във калта,особенно ако си прав. Браво, дълга тирада. Така се прави,мачкаш,мачкаш, носиш от сто кладенеца вода и доказваш правотата си. За добавка си измисляш за отсрещният че много е бързал и какво ли още не за да се получи. Това само ме радва. Защо ли? А ми със това показа колко много съм ПРАВ за това което писах за последно.Защо съм прав.Ами ако слезеш от пиедестала на който си се качил, ще видиш може би, откъде започна всичко. Избързах да съобщя че проблемът ми е оправен.АААААА сетих се подразни те сарказмът.Не прочетох че е забранен.Извинявам се .Или не правиш голяма разлика между сарказъм и обида.Мисля си че няма да направиш разлика между шега и обида.........
Сподели другаде

• 3 weeks later...
Здравейте. Когато затворя IE8, излизат последователно тези грешки. Виновника е xwindowsdock 5.6 версия. Когато е спряна програмката, грешките не се появяват. Интересува ме, какво точно вършат тези процеси и дали ще е проблем в последствие (да се омаже уина), ако не премахна дока. Не смятам да го заменям заради несъвместимост с IE, които така или иначе не ползвам изобщо. Просто случайно засякох несъвместимостта.

post-8656-12735222392131_thumb.jpg

post-8656-12735222605314_thumb.jpg

Сподели другаде