joro1982 Публикувано Април 20, 2010 Report Share Публикувано Април 20, 2010 Здравейте.Имам сериозен проблем.Накратко:от няколко месеца вентилатора на компа ми бучеше все едно ще излита и намирисваше на изгоряло отвътре.Вчера както си работеше компа се изключи сам.Пробвах да го включа,но успях чак след като го оставих да почине няколко минути.Температурата на хард дисковете беше 38-40 градуса.След 1 час пак се изключи сам.Отворих кутията хем да видя защо ми бръмчи вентилатора горе и видях,че една от черните жички които свързват 2-та хард диска се е измъкнала.Вече бях разглобил всичко около вентилатора и пуснах компа да видя що бръмчи(видимо нямаше проблем,но продължаваше да бръмчи).Грешката ми беше,че опитах да навра жичката на мястото и,не го изключих.Щом я допрях даде на късо и компа се изключи.Когато го включих освен бръмченето от вентилатора,няколко минути се чуваше и пукане от хард дисковете.И оттогава не мога да стартирам уиндоуса.Изписва ми следните неща като го включа:Error Message 1 of 1: Flexible disk drive error A flexible disk drive has reported an error during its self-test. И ми предлага 6 опции които няма да описвам.Които и бутони да натискам ми изписва следните съобщения: HP e-Diagtools is missing or has not been found on your bootable hard disk.If you want to run HP e-Diagtools,you can run it from: -your HP recovery CD-ROM -your dedicated HP e-Diagtools CD-ROM. For more information,connect to http://www.hp.com/desktops/diagtools Boot Failure from Previous Device.. Searching for Boot Recordfrom BBS-1:[iBA 4.1.01 Slot 0240 ]...OK Intel® Boot Agent Version 4.1.01 Copyright © 1997-2002,Intel corporation CLIENT MAC ADDR:00 04 23 2B 7B 2D GUID:7E1444E1-BF47-11D6-912DD5B8BF667539 PXE-E53:No boot filename received PXE-MOF:Exiting Intel Boot Agent. Boot failure from previous device. Searching for boot Record from SCSI..Not Found Insert BOOT diskette in A: Press any key when ready_ Searching for boot record from Floppy...Not found Searching for boot record from CD-Rom Searching for boot record from BBS-0:[HP diagnostics]..OK И така до безкрайност.Другото което ми изписва като натисна Esc e:BIOS VERSION : JA.01.04US Intel® Pentium® 4 Processor,1.80GHz Your computer case had been opened... Checking NVRAM.. 786432KB OK Предполагам че ми е изгорял хард диска.Някой може ли да ме посъветва нещо?Купувал съм го 2-ра употреба от магазин преди година и 5 месеца и доста често ми забиваше,много бавно ми зареждаше програмите(особено Мозилата).Има следните параметри: CPU:Intel Pentium 4-1,80GHzHDD-80 GBRAM-768 MBVideo card:NVIDIA Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Април 20, 2010 Report Share Публикувано Април 20, 2010 Ами да го носиш на сервиз, какво друго... Може да не е изгорял харддиск, там ще го видят. Проблема явно е сериозен, а ти е трябвало по-рано да обърнеш внимание на проблемите. Не си бил сигурен какъв е бил този кабел и дали наистина се е измъкнал или ти така си си помислил... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
joro1982 Публикувано Април 20, 2010 Author Report Share Публикувано Април 20, 2010 Абе то тая жичка няма откъде другаде да се е измъкнала,ама си прав по принцип.Не трябваше да пипам като не разбирам.Сега ще го водя на доктор,няма начин. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост